J.D. Robb - Se mnou si nezačínej

J.D. Robb - Se mnou si nezačínej

Tisk

se mnou si nezacinej 200V listopadu vydalo nakladatelství Alpress další knihu ze Série Eva Dallasová a tentokráte se jedná o úctyhodný 45. díl! Detektivní knihu z budoucnosti Se mnou si nezačínej má na svědomí J.D. Robb, tedy věhlasná Nora Robertsová.

 



J. D. Robb je jeden z pseudonymů světoznámé americké spisovatelky vlastním jménem Nora Robertsová (* 1950). Po studiích pracovala patnáct let v reklamě a public relations. Potom se rozhodla věnovat se psaní, a to jí přineslo ohromný úspěch. Tato vynikající spisovatelka je laureátkou mnoha literárních ocenění a autorkou řady světových bestsellerů. Vychovala dvě děti, je podruhé vdaná a žije v Marylandu.

S tvorbou J. D. Robb jsem seznámena jen okrajově, takže jsem vstoupila do pořádně rozjetého vlaku, vždyť se jedná o 45. příběh o detektivovi Evě Dallasové. Byla jsem zvědavá na detektivní zápletku jako takovou a hlavně pak na prostředí budoucnosti a dočkala jsem se příjemného překvapení a navíc se mi zamlouvala i hlavní duo, tedy zásadová policistka Eva a její šarmantní manžel Roarke.

Detektiv Dallasová se stane svědkem vraždy jedné rádoby celebrity a profesionální drbny, Larindy Marsové. Při vyšetřování odkrývá, že tato žena šla tvrdě za svým a vydírala celou řadu lidí. Najít vraha tedy nebude jen tak jednoduché. A tleskám autorce za to, že nezvolila přímočařejší cestu, ale příběh zaonačila tak, že nešlo jen tak uhodnout, kdo je vlastně vrahem.
Autorka píše romány pro ženy a i tady se vyřádila, když nám přináší zajímavý kontrastní vztah Evy a Roarkea, který měl v minulosti pletky se zákonem. Posuďte sami z ukázky na straně 38:
„Takže se napravil?“
Roarke se na Evu upřímně usmál. „Stává se to i těm nejhorším z nás.“
Sama nemohla proti možnosti nápravy nic namítat, protože si vzala dublinského kluka z ulice a mimořádně úspěšného zloděje – bývalého. Ale taky věděla, že zvyk je železná košile.

Je mi jasné, proč mají knihy s Evou Dallasovou takový úspěch. Protagonistka je cílevědomá, žije svou prací, řídí se spravedlností. Ale taky to není zrovna typická žena – nestará se o módu ani o to, jak vypadá a taky neřeší stravovací návyky. O to víc se o ni stará její milující protějšek. A po tom touží každá žena, každá čtenářka.

Se mnou si nezačínej vřele doporučuji všem čtenářkám, které holdují neokoukaným hrdinům a promyšleným detektivním případům. Autorka přináší něco navíc v tom, že děj zasadila do budoucnosti a okořenila ji tak, jak to umí jen ona.

se mnou si nezacinej

Název: Se mnou si nezačínej
Autor: J.D. Robb
Žánr: román pro ženy, detektivka
Nakladatelství: Alpress
Název originálu: Secrets in Death (2017)
Rok vydání: 2018, pevná vazba
Počet stran: 344
Hodnocení: 80 %

https://www.alpress.cz/se-mnou-si-nezacinej/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pohľad na komunálnu politiku Zuzany Wienk z Aliancia fair play

Zuzana Wienk 200

Aká je súčasná politická situácia na územnej samospráve? Nesústreďujeme sa iba na samosprávu, ale vyberáme si kauzy alebo prípady, ktoré považujeme za veľmi dôležit...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Ještěže si s námi Jo Nesbø jen zahrával

zizen perexPo desáté knize v sérii o Harrym Holeovi se autor nechával slyšet, že s oblíbeným vyšetřovatelem končí, že o Harrym už psát nebude. Neuběhlo však mnoho času a Harry se vrací na scénu. Stejně jako autor nemůže být bez svého hrdiny, Harry neumí žít...


Literatura

Odpočiňte si u nenáročných povídek

hlas a jine povidky 200V nakladatelství Brána vyšla kniha Hlas a jiné povídky od známého komika Petra Vydry, která potěší především milovníky krátkých povídek.

...

Divadlo

Festival DIVADLO: demonstrace v Rusku, válečné Japonsko i Ingmar Bergman

ljud invasionMezinárodní festival DIVADLO oslaví od 12. do 20. záři v Plzni dvacáté narozeniny. V hlavní části připravil pro návštěvníky do 16. září přes 40 představení předních zahraničních a domácích divadel, v rámci epilogu pak 17. ...

Film

Průvodce nekonečným seriálem

ulice pruvodce serialem 200Na televizních obrazovkách se s ním setkáváme večer co večer po dobu 8 let. A o čem že je řeč? Přeci o seriálu Ulice, který odstartoval své vysílání 5. září 2005 a nadále se těší divácké přízni.