Klíč mistrů – klíč od brány ke štěstí?

Klíč mistrů – klíč od brány ke štěstí?

Tisk

altMáte pocit, že se vám nic nedaří? Patříte k lidem, kteří, ať dělají co dělají, stále mají nedostatek peněz, chatrné zdraví a smůla se jim lepí na paty? Zasadíte růži, vyroste vám lebeda, v létě na dovolené u moře vám pravidelně prší a tak si říkáte, že to jste zkrátka celí vy – už to vlastně považujete za normální, za něco, co k vám prostě patří… A víte o tom, že to můžete změnit? Chcete to změnit?

 

 

Výborně - kniha Klíč mistrů Charlese F. Haanela, která konečně vyšla i v českém jazyce, přináší svěží vítr do vašeho života, který provětrá vaši mysl a vnese trochu pružnosti do vašich zkostnatělých názorů. „Asi nějaká převratná novinka“, říkáte si možná právě v tuto chvíli…nikoliv! Vznik tohoto díla se datuje do období kolem roku 1912 – ano, je to již sto let a přesto jsou Haanelovy myšlenky dosud aktuální a metody, které nám nabízí, velmi životaschopné. Z jeho odkazu čerpali i tvůrci knihy a filmu Tajemství, což jsou počiny, které zpřístupňují Zákon přitažlivosti současnému hledači lepších zítřků. Takzvaný Zákon přitažlivosti je nosným prvkem celé knihy. Tento zákon praví: „Myšlení je kreativní energie a automaticky se vztahuje ke svému předmětu, jejž přivádí do projeveného bytí....Myšlení je energie. Aktivní myšlení je aktivní energie, soustředěné myšlení je koncentrovaná energie.“ Návod k využití tohoto potenciálu najdeme ve 24 kapitolách, které představují 24 týdnů postupného studia a nácviku takových metod, jako jsou koncentrace, vizualizace, imaginace a další, které nám pomohou k nastolení klidu a harmonickému propojení s universem.

alt

Všechny kapitoly začínají průvodním dopisem, kde autor  krátce přibližuje příslušné téma a pokračují jednotlivými body studijního plánu s praktickými úkoly. To, zda bylo poselství správně pochopeno, prověří otázky v závěru každé z kapitol. Adept na získání Klíče mistrů tedy nesmí být příliš netrpělivý a měl by přijmout myšlenku, že to, jaký zvolíme mentální postoj, rozhodne o uvedení Zákona přitažlivosti do praxe. Pokud bychom přece jen v něčem tápali, najdeme na konci knihy ještě několik odpovědí na zásadní a nejčastěji kladené dotazy. Text je proložen i několika citáty význačných osobností, které rozhodně stojí za povšimnutí. Autor klade důraz i na osobní morálku a čistotu vysílaných přání a myšlenek – vše musí být v souladu se zákonem přírody. Přizpůsobíme-li myšlenkové procesy vůli universa a zbavíme-li se předem daných úsudků, strachu, pověrčivosti a přežitých společenských konvencí, můžeme splynout v jednotný celek a vše bude tak, jak má být.

Tuto knížku rozhodně nepřečtete za jeden večer a rovněž ji nedoporučuji jako pohádku před usnutím. Jedná se skutečně spíše o studijní materiál, který rozvíjí kreativitu a nabízí šanci všem, protože pouze vyvolení neexistují.

Na český trh se kniha dostala díky podpoře firmy BonaNatura s.r.o. a jejího jednatele Heinze Lynera, který, dle svých slov, díky studiu Klíče mistrů objevil logické souvislosti uprostřed zdánlivého chaosu a pochopil, že změny v myšlení ovlivňují i naše jednání.

Na internetových stránkách www.klicmistru.cz jsou zpracovány další informace k tématu a můžete si zde objednat i text na zkoušku zdarma.

Takže – nebojme se myslet „ve velkém“!

Název: Klíč mistrů
Autor: Charles Francis Haanel
Překlad: Amadea Gaia
Žánr: duchovní nauka a esoterika
Vydáno: 2012
Stran: 192
Vydala: Mladá fronta a.s.
Hodnocení: 89%

Zdroj foto: kniha.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Operní režisérka: „Odvážné kroky nás posouvají kupředu“

klasterky rozhovor 200S odvahou sobě vlastní se do přípravy novodobé premiéry opery J. A. Bendy Vesnický trh pustila zkušená operní režisérka Magdalena Švecová. Dílo spatří světlo světa poprvé na zahájení festivalu Klášterní hudební slavnosti 30. k...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Parkour & Freerunning láká zejména puberťáky

parkour-a-freerunning perexMáte doma potomka, který nemluví o ničem jiném než o parkouru a přeskakuje všechno, co mu přijde do cesty? Pak právě pro něj může být publikace s názvem Parkour & Freerunning, na které se autorsky podíleli již ostř...


Literatura

Jak vydělat na internetu? Novinka z IFP Publishing vám to shrne!

internet  perexMáte svůj sen? Chcete si vydělávat na vlastní pěst něčím, pro co hoří vaše srdce? Tak to máte půlku této praktické i motivační knihy za sebou. Nemáte-li úplně jasno, posaďte se soustředěně už k první stránce, protože autorce se podař...

Divadlo

Záchranná mise Ferdy Mravence

ferda mravenec mala scena zlinZlínské divadlo Malá scéna uvedlo poslední zářijový den pohádku z pera Ondřeje Sekory Ferda Mravenec aneb Škola jízdy na kolečkových bruslích. Tu si otevřel Ferda Mravenec, sympatick...

Film

Myslet filmem je těžké – zvláště když se něco takového úplně vytratilo

Myslet filmem perexPo téměř čtyři měsíce se v Domě U Kamenného zvonu na pražském Staroměstském náměstí konala výstava MYSLET FILMEM. Navštívil jsem ji nedlouho před uzavřením (tento okamžik nastal 18.2.2023) a nestačil se divit.