Návrat kurtizány

Návrat kurtizány

Tisk

Navrat kurtizany perexRok 1576 byl pro Benátky těžký. Město se zmítalo v chaosu způsobeném morem a zločinem. Uprostřed zmatku se však najdou obyvatelé, kteří navzdory všemu v sobě našli odvahu v téžce zkoušaném měste zůstat. Patří k nim i Tizian, nejslavnější benátský malíř, který pomalu umírá.

 


Dalšími jsou gondolier Sebastiano toužící po pomstě nebo kurtizána Tullia Buffová, která musí bojovat o své postavení a majetek. Jejich osudy patří do dávné minulosti, no i v současnosti ovlivňují životy obyčejných lidí – herce Terryho a režiséra Ludovica, který v Londýně prožívají komplikovaný milostný vztah nebo uklízečku Auroru v New Yorku, která v sídle svých zaměstnavatelů obdivuje starý obraz.

Victoria Blakeová je americká spisovatelka, jejíž román Návrat kurtizány je inspirován historickými fakty. Některé z nich si však autorka upravila pro potřeby knihy, jiné jsou sporné a další jsou výplodem autorčiny fantazie.

Návrat kurtizány je oddechové čtení, u kterého hned od začátku víte, jak skončí, no i tak čtete dál, protože autorka má dar poutavě popisovat postavy , jejich touhy a sny a taky prostředí, ve kterém se příběh odehrává. Při čtení se tak přenesete do Benátek šestnáctého století, současného Londýna a New Yorku a budete poznávat jejich tajemství.

Nejzajímavější jsou příběhy Sebastiana, Tiziana a Tullie. Ty ostatní za nimi moc nezaostávají, no pokud nemáte rádi čtení o homosexuálech a jejich vztazích, tahle kniha pro vás nebude to pravé, protože tomuhle tématu je zde věnován poměrné velký prostor. Pokud vám však tohle téma nevadí a kromě toho máte rádi propojené příběhy odehrávající se v různých časových období, bude se vám Návrat kurtizány líbit. Nejen kvůli podmanivému začátku a konci, díky kterým se vaše představivost rozběhne naplno, ale i kvůli povídání o opravdové lásce, přátelství a oddanosti, které chytí za srdce.

Navrat kurtizany 1

NÁVRAT KURTIZÁNY
Autorka: Victoria Blakeová
Originální název: Titian's Boatman
Překlad: Veronika Fričová
Vydáno: Fortuna Libri (SK), 2017
Počet stran: 352

Hodnocení: 70%

www.fortunalibri.sk/search?q=n%C3%A1vrat+kurtiz%C3%A1ny 



 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Billow: Vzpomínky na osoby, které zmizely z našich životů

Billow 200Billow je jednou z mála českých dream-popových kapel. I když si prošla několikaletou pražskou epizodou, působí ve Veselí nad Moravou. Jejími členy jsou zpěvačka a klávesistka Lenka Zbořilová, kytaristé Jakub Zbořil a Vojtěch Veselý a bubeník Eri...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Jak velbloud potkal ťavu a pexeso k tomu

Velbloud perexKdyž jsem já chodila do školy, byli jsme Československá socialistická republika a slovenština byla i v našich čítankách. V televizi bývaly pravidelně slovenské pořady a v rádiu, kde se daly pohodlně nastavit zhruba tři stanice, zněla slov...


Literatura

Menna van Praag: Dům v ulici Naděje

Dum v ulici nadeje 200Autorka je již proslulá svými „čokoládovými šťastnými knihami“ které umí vést sladce, hebce, s jednoduchým, přitom tak provázaným dějem a lehkým duchovním podtextem, a to dodržela i v této knize. Děj je sice víc roztrhaný, n...

Divadlo

Divadelní hra GRAMOFON zve na premiéru i k introspekci nad současným děním do pražského Divadla MA

Gramofon 200Kam spěje dnešní lidstvo? Tuto základní otázku si pokládá hudebně-dramatický projekt pražského Divadla MA s názvem GRAMOFON, jenž se 1. a 3. března dočká světové premiéry na své domovské scéně v Žitné 41. Vícevrstevnatý příběh se odehrává na pozadí...

Film

V Karlových Varech se představí Kendži Mizoguči

Mizoguci perexLetošní 52. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (koná se ve dnech 30.6. – 8.7.2017) nabídne průřez tvorbou japonského režiséra KENDŽIHO MIZOGUČIHO (1898-1956). Tento - bohužel až na sklonku svého života - proslavený tvůrce patří mezi ...