Vyzdobte si domov krásnými dekoracemi

Vyzdobte si domov krásnými dekoracemi

Tisk

domov plny napadu 200Nakladatelství CPress vydalo další tvořivou knihu Lucie Dvořákové-Liberdové nazvanou Domov plný nápadů.

 

 

Nejsem zrovna tvořivý ani zručný člověk, ale mít pěkné bydlení, to chce snad každý. A někdy je k tomu potřeba inspirace a ty šikovnější ruce se pak také najdou. Proto jsem s nadšením a očekáváním otevřela tento titul.

Hned v úvodu v něm autorka podotýká, že koupit si nové věci může každý a že výroba vlastních věcí chce odvahu a odhodlání, ale stojí za to. Není se čeho bát a hlavní je, aby to člověka bavilo. A hlavní je, že domov musí být místo, kde se budete cítit šťastně.

Následuje 31 návodů na nejrůznější dekorace a ozdoby, kdy některé využívají starých věcí, jiné si vypůjčí pomůcky z přírody. V úvodu se čtenář vždy dozví, co bude potřebovat, a to včetně nářadí a následují praktické fotonávody s popisy.

Při čtení některých stránek jsem si říkala, že na takové nápady snad člověk ani nepotřebuje knihu – například, aby přetřel starý chlebník nebo pokličky, případně truhlík a poličky. Pak však přišly moc pěkné tipy, třeba prostírání nazdobené za pomoci dírkované stužky nebo nádherné a něžné kytičky ze smrkových šišek. Těm zřejmě neodolám a nazdobím si nimi květináče. A okouzlil mě také dýňový déšť – opět kytičky vyrobené ze semen dýní dozdobené kamínky.

domov 1

Moc se mi líbilo, co dokázala autorka při tvoření využít. V tomto ohledu mě nadchly vyzdobené košíky od jahod nebo decentní prostírání ze zbytků linolea. Sama bych to doma nepotřebovala, ale své kouzlo měl i svícen z čínské vrby. Stačilo nabarvit větvičky, nalepit je na skleněnou nádobu a přidat nějaké drobné ozdoby v podobě ulit nebo kamínků.

Domov plný nápadů je pěkná kniha pro inspiraci i pro potěšení oka. Už se moc těším, jak podle ní něco vyrobím a musím se poohlédnout i po ostatních autorčiných knihách.

Lucie Dvořáková-Liberdová se narodila v Havířově a vystudovala Obchodní akademii ve Vimperku. Je maminkou dvojčat a naplno se věnuje také kreativnímu tvoření, fotografování a psaní článků pro různé české i zahraniční časopisy. Je autorkou mnoha úspěšných knih, přičemž z některých se staly bestsellery, jako například Ze starého nové – originální proměny, Věnce, dekorace a ozdobná vajíčka nebo Vánoce na míru. Spatřit ji můžete i na televizní obrazovce. Lucie je přesvědčená, že ze všeho se dá něco vyrobit a není nic, co by se nedalo nějak zužitkovat.

domov plny napadu

Domov plný nápadů
Autor: Lucie Dvořáková-Liberdová
Žánr: humor, non-fiction
Nakladatelství: CPress, Albatros Media
Rok vydání: 2019
Počet stran: 120
Hodnocení: 86 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/55331196/domov-plny-napadu/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pavel Vondráček: Nad myšlenkou hudebního festivalu v Poděbradech jsem uvažoval už před několika lety

podebradske hudebni leto 200Pavel Vondráček je mladý klavírista a skladatel, který v roce 2021 založil a spolupořádá nový poděbradský hudební festival. Jako prezident Poděbradského hudebního jara tak sestavoval nejen program letošního ročník...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Když pravda vypluje na povrch a chůva se stane hrozbou

Dej si na ni pozor perexSarah Goldmanová chce začít znovu. Za sebou nechává nejen spoustu problémů a nepříjemností, ale především Holly Monroeovou, pohlednou mladou chůvu, kterou si s manželem Danielem najali na hlídání jejich malého...


Literatura

Pečeť smrti a Král nezná bratra

kral perexPokud má čtenář současně k dispozici historickou knížku s detektivní zápletkou od dvou různých autorů navíc s dějem v Praze, může porovnávat nejen autory, ale také jak se měnilo město. Oba autory není potřeba zvlášť představovat Jan Bauer

Divadlo

Dvě roviny Mistra a Markétky v Moravském divadle

MaM 1Představení Moravského divadla Olomouc na motivy Bulgakovova slavného románu Mistr a Markétka se odehrálo v sobotu 20. 5. v 16:00 v rámci 21. ročníku festivalu Divadelní Flora.

 

...

Film

Víkend na Festivalu krátkých filmů v Praze
ImageNa Festival krátkých filmů zavítaly naše redaktorky Klára Scholzová a Martina Černá. Dvě reportáže v jednom vydání vás nalákají na příští ročník.
...