Romantika + akce = Střemhlavý pád

Romantika + akce = Střemhlavý pád

Tisk

stremhlavy pad 200V listopadu vydalo nakladatelství Ikar další knihu z Edice světový bestseller, tentokráte zacílili na ženy a vsadili na tutovku v podobě Sandry Brown. Její Střemhlavý pád má ty správné složky, aby vytvořil napínavou akční knihu pro romantické duše.

 



Autorka červené knihovny

Sandra Brown (* 1948) je úspěšná americká spisovatelka, jejíž dílo zahrnuje desítky bestsellerů. Českým čtenářům rozhodně není neznámá; vyšly u nás například tyto knihy: Alibi, Exkluzivně, Odražená střela, Ostrý střih, Nízký tlak a mnoho dalších.

V hlavní roli romance

Už samotný název evokuje příběh odehrávající se na pozadí letectví – a že si letadel a létání užijeme do sytosti! Na první pohled nerudný, ale zkušený pilot Rye Mallett letí ve špatném počasí na Díkůvzdání dopravit balíček klientovi. Věci ale dostanou rychlý spád, když havaruje a po jeho balíčku je sháňka od ne zrovna příjemných lidí. Do toho potkává krásnou doktorku Brynn O'Nealovou, která chce za každou cenu pomoct svému těžce nemocnému pacientovi. Podaří se jí to s pomocí Rye?

Jak vytvořit vzrušující slaďárnu?

Přece vsadit na sympatické hrdiny, kteří na první pohled nevypadají zrovna mile nebo příjemně, ale skrývá se v nich mnohem víc. A odkrývání jejich minulosti patří k tomu, abychom si je oblíbili. Dále tu máme poněkud nečekaný svět aviatiky a letců jako takových a přišlo mi, že v tomto šla autorka do sebe a za pomoci kamaráda, který pracuje jako soukromý pilot, do toho hodně investovala a vyplatilo se. Taky je fajn, že skoro celý příběh je rozdělen do kapitol a ty jsou uvozeny časem – dělá to příběh dynamičtější.

Co ale mnozí nepřekousnou, to je možná nereálnost takové situace. Ale od toho máme příběhy, abychom si odpočinuli od reality a podívali se do světa představivosti. Nereálnost, občas i nelogické chování postav a vykreslení typické americké společnosti, to jsou jevy, které nemusí být všem po chuti.

A závěrem?

Sandra Brown umí namíchat příjemně oddechové příběhy, kde střídá romantiku s akcí a napětím a nejinak je to i u tohoto příběhu. Pokud hledáte pohodovku, od které se jen tak neodtrhnete, zkuste vsadit zrovna na Střemhlavý pád!

stremhlavy pad

Název: Střemhlavý pád
Autor: Sandra Brown
Originální název: Tailspin (2018)
Žánr: romantický příběh
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2020, pevná
Počet stran: 392
Hodnocení: 85 %

https://www.euromedia.cz/stremhlavy-pad/kniha/11089/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dělám vědu proto, abych se dozvěděl, co ještě nikdo neví

archiv Jaroslav PetrPPopularizovat vědu je to pro něj úžasná možnost podělit se s lidmi o dobrodružné příběhy, které píše věda. Kromě vědecké práce se profesor Jaroslav Petr věnuje také psaní, působí jako pedagog na přírodovědeckých fakultách a spolupracuje s Český...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Méně je někdy více

Mene je vice 200„Pro všechny rodiče, kteří zažívají v domácnosti chaos a jsou zahlceni svými starostmi (a takoví jsme téměř všichni) je tato kniha nedocenitelným rádcem pro klidný a šťastný život.“ Tak praví Gretchen Rubinová, autorka bestselleru Proje...


Literatura

Syrový i citlivý Pes

pes moba perexKdyž se malé štěné ocitne samotné, bez matky i svých lidských pánů, v tichu zimního lesa kdesi v severním Švédsku, musí se spolehnout jen na své vlastní síly. Samo bojuje o přežití a nevěří ani lidem, ani zvířatům.  

Divadlo

Blood, Tears and Gold

blood tears and gold200Druhý únorový víkend byl pro experimentální prostor NoD ve znamení premiéry velice očekávaného projektu Blood, Tears and Gold. Autorská prvotina studenta scénografie pražského DAMU J...

Film

Svatba mezi citrony: Když rakovinu přece překonáme!

svatba mezi citronyPo filmu Lepší svět, oceněném Oscarem, přichází režisérka Susanne Bier s těžkou romantickou komedií, která splňuje všechny definice tohoto žánru, přestože se nebojí ani vážn...