Je její dcera anděl, nebo zrůda?

Je její dcera anděl, nebo zrůda?

Tisk



Druhá tvar perexKdyž Blythe otěhotněla, přísahala si, že bude jiná než její matka. Dcerka Violet však není jako ostatní děti. Něco je s ní špatně. Nebo je to všechno jen v Blytheině hlavě?


Její manžel Fox jí pořád dokola opakuje, že si to všechno jen představuje… Když se manželům později narodí syn Sam, zdá se, že se situace uklidnila. I Violet svého bratra miluje. Nebo to tak alespoň vypadá. Jejich život se však brzy změní a Blythe bude muset čelit nelítostné pravdě.


Prvotina kanadské autorky
Knihu Druhá tvář napsala kanadská autorka Ashley Audrain. Ve své prvotině zkoumá temné stránky mateřství, a tak není divu, že jsou některé pasáže knihy znepokojující. Ashley pracovala v Penguin Books Canada, kde spolupracovala se známými a oblíbenými spisovateli, mezi něž patří například Khaled Hosseini nebo Elizabeth Gilbertová. Práci opustila, aby se mohla naplno věnovat svým dětem.


Příběh o ženě, která možná neměla být matkou
Hlavní hrdinka Blythe má tajemství. Cítí také, že ona možná být matkou neměla. Snaží se, to ano, ale i tak si připadá neschopná a má strach. Ani prapodivné náhody jí na klidu nepřidávají. Je obklopena spoustou lidí, ale na všechno je prakticky sama. Volá o pomoc, ale nikdo nic nevidí ani neslyší. Tyto pasáže jsou děsivé a zneklidňující.


Kromě příběhu Blythe se kniha věnuje i životům její mámy a babičky, díky čemuž se dozvíte, proč je Blythe taková, jaká je. Příběh je čtivě napsaný a vyniká přitažlivým a skvěle zpracovaným tématem. Místy je však trochu předvídatelný, takže je vhodný spíš pro čtenáře, kteří s tímto žánrem teprve začínají. Pokud čtete psychologické thrillery pravidelně a jistá předvídatelnost vám nepřekáží, kniha Druhá tvář vás svou stísněnou atmosférou dostane, takže se vyplatí dát jí šanci.

Druhá tvar 

DRUHÁ TVÁŘ
Autorka: Ashley Audrain
Originální název: The Push
Překlad: Viktorie Košnarová
Žánr: psychologický thriller
Vydáno: Ikar, 2021
Edice: Světový bestseller
Počet stran: 280

Hodnocení: 75 %


www.knizniklub.cz/knihy/440231-druha-tvar


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Abychom žili plnohodnotný život, nemusíme zvířata týrat “ říká Alena Buksová

zvirata perexAlena Buksová zasvětila svůj život práci v organizaci na ochranu zvířat. Jak se staví k současné situaci práv zvířat ve světě a jaká jsou podle jejích slov největší úskalí při práci v neziskové organizaci?

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Příběh plný lásky v temné době

tater200Ještě stále máme co objevovat v příbězích přeživších z koncentračních táborů. Kniha Tatér z Osvětimi nás zavede do toho nejznámějšího a snad nejhoršího tábora ze všech. Tatér z Osvětimi nepřibližuje pouze každodenní realitu pekla na zemi, ukazuje, ž...


Literatura

Kluk, který nikdy nezestárl

200litTo je název útlé knížky vydané v roce 2012 v nakladatelství ČAS.

...

Divadlo

Gazdova krv vás dostane korektními i nekorektními vtipy

altDivadelní festival Střetnutí Stretnutie zahájila hra Gazdova krv, ve které excelovala tvář festivalu Szidi Tobias a nejen ona.

 

...

Film

Hasičský bál jako jeviště světa

hori ma panenkoDigitalizace význačných českých filmů, která divákům slibuje intenzivnější umělecký zážitek jak díky vyčištěnému obrazu, tak zásluhou sytějších barev, pokračuje sice hlemýždím tempem, ale přece jen s prokazatelnými výsledky - po úhelné...