První případ Kay Hunterové mi hodně sednul

První případ Kay Hunterové mi hodně sednul

Tisk

vydesena-k-smrtii200Vyděšená k smrti je kniha Rachel Amphlett, která vyšla v nakladatelství Domino od Albatros Media. Nese pečeť top thriller a podle mě stojí za to.

 

 

 

V tomto roce vyšlo hned několik titulů ze sérií od mých oblíbených spisovatelů, ale k tomu vždycky ráda zkusím i něco nového. Mé oči zbystřily na výrazu první případ a anotace zněla zajímavě, tak proto jsem se do této knihy pustila a nešlápla jsem vedle.

Děj začíná, když je v budově opuštěné biologické laboratoře je nalezeno tělo zmizelé studentky. Ukazuje se, že se nejedná jen o obyčejný únos a brzo na to nalezen muž s výkupným. Když je unesena další studentka, vše se začíná komplikovat a jde do tuhého…

Kniha je psána takovým strohým stylem – jedná se jak o krátké věty, tak kapitoly a nejsou tu nějaké zbytečné popisy, nebo hluchá místa. Někomu to nemusí sedět, ale na mě to opravdu funguje – díky tomu čtu velmi rychle a nemusím se jakoby ničím zdržovat.

„Podrbal si pomalu mizející modřinu a radši myslel na to, co zažil v minulých několika dnech.
Chtělo se mu zívnout.
Docela si to volno z práce užil. Všechno vyšlo, jak plánoval.
Dokonce vlastně líp.
Mnohem líp.
Otevřel si pokoj, vstoupil dovnitř, zajistil dveře mosaznou zástrčkou a shodil plátěnou tašku na prodřený koberec. Páchlo to tam. Čím déle tma zůstával, tím víc mu zatuchlina lezla i do oblečení, ale nedalo se nic dělat.
Aspoň zatím.
Neměl kam jinak jít.“ (str. 52)

Vyděšená k smrti mi nepřišla úplně originální, ani výjimečná – milovníci detektivek si museli říkat, že něco takového už četli a podobně, ale i přesto se mi moc líbila. Brala jsem ji jako odpočinkový titul, Kay Hunterová na mě působila tajemně, ale sympaticky a celá kniha mi zkrátka dávala smysl a slupla jsem ji jako malinu.

Jedná se o první případ a série má nyní už dvanáct dílů, tak doufám, že s kladným hodnocením nebudu sama a nakladatelství bude v překladech pokračovat!

Než se bestsellerová autorka krimi Rachel Amphlett vydala na spisovatelskou dráhu, hrála na kytaru, pracovala jako komparzistka v televizi a u filmu, moderátorka v rádiu a producentka na volné noze pro BBC. Byla také redakční asistentkou v knižním nakladatelství. Teď však místo trsátka třímá v ruce pero a píše krimi a špionážní romány, protože právě na těch vyrůstala. Její série s Kay Hunterovou se odehrává v Kentu a vystupuje v ní úzce semknutá parta detektivů. Kromě sérií píše také samostatné krimiromány a psychologické thrillery. Rachel ráda cestuje a má britské a australské občanství.

vydesena-k-smrtii

Vyděšená k smrti
Autor: Rachel Amphlett
Překlad: Jitka Šišáková
Žánr: detektivka, thriller
Nakladatelství: Domino (Albatros Media)
Rok vydání: 2022
Počet stran: 336
Hodnocení: 92 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/80852592/vydesena-k-smrti/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Veronika Pobořilová: „Zaskáčete si v těsné blízkosti interpretů v jedoucím trolejbuse! To přece chcete někdy vyprávět svým dětem!“

Poborilova 200Ve středu 15. dubna proběhne 6. ročník netradičního hudebního festivalu Busfest, který se odehrává na palubě jedoucích zlínských trolejbusů. Centrum veškerého dění bude klasicky situováno na točně u Sportovní haly, kde odpoledne vypukne boha...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Zavítejte na návštěvu Za pověstmi Šumavy

za-povestmi sumavy 200V dubnu vydalo nakladatelství CPress knihu Ondřeje Fibicha plnou příběhů a zkazek Za pověstmi Šumavy. Pokud v tomto kraji bydlíte nebo jste okouzleni přírodou, pojďte odhalit historii a ústní lidovou tvořivost.

...

Literatura

Knižní tipy z Albatros Media

Albatros-Media-1Máme pro vás tipy na zajímavé novinky poslední doby z produkce společnosti Albatros Media. Nenechte si ujít dojemné romanťárny, napínavou detektivku nebo příchuť války.

...

Divadlo

Nahlédněte do běžného dne manželského páru v důchodu

Happy end perexMuž a žena, kteří jsou spolu 60 let. Jejich svět se v průběhu let vtěsnal do jednoho bytu a oni se postupně stali jeden druhému nejen nejlepším přítelem, ale především pomocníkem.

 

...

Film

Vendetu? Nebo něco ostřejšího?

200filmGiovanni Manzoni/Fred Blake (Robert De Niro) byl dříve mafiánským bossem velké rodiny. Nyní je ale už starý, chce mít klid i bezpečí, a to jak pro sebe, tak pro ostatní členy své rodiny – svou impulzivní ženu Maggie (Michelle Pfeiffer), překrásnou dce...