Ženy nezapomínají

Ženy nezapomínají

Tisk

200liMladá anglická autorka Tilly Bagshawe si neklade velké literární cíle. Využila možnosti, že na knižním trhu chybí knihy typu telenovel a pouští se do své prvotiny „Zbožňovaná“. Kniha má úspěch nejen v Anglii, ale i ve Spojených státech amerických a získala si i své příznivce na českém trhu. Povzbuzena úspěšným začátkem píše dál i v Čechách má na svém kontě již devět titulů, některé i v opakovaném vydání.


V knížce „Skandál“ uvádí čtenáře na universitu v Cambridge, kde v profesorském sboru je výjimečnou postavou Theo Dexner. Neupoutával okolí svými znalostmi, ale svou vizáží. Studentky ho milovaly a on toho dokázal využívat a zneužívat. Vědomě ubližoval svými eskapádami se studentkami své manželce Therese, která toužila po dítěti.

Theresa milovala Thea, Theo miloval Thea.
Také mladičká krásná a naivní studentka Sasha Miilerová se do Thea bezhlavě zamiluje. Že je to bezcharakterní sobec poznává, až když bylo pozdě. Theo bez výčitek svědomí její vynikající objev si přivlastňuje. Sasha se brání, ale on si uměl dopředu spočítat, že nikdo neuvěří nějaké bezvýznamné studence. A je to ona, kdo prohrává a musí opustit univerzitu. Pochopila ale, že člověk bez moci a peněz těžko najde spravedlnost a odjíždí do Ameriky studovat.

li

Theo se stává náhle světově proslulým, jeho ambice jsou však vyšší, chce se stát ještě populárnějším a bohatším a proto odlétá do Ameriky. Tam mu začíná vadit jeho manželství a rozvádí se, Theresa se vrací do Anglie. Jeho druhá manželka Dita je slavná a krásná herečka a s Thea se stává hvězda, což si vždycky přál a bylo to i jeho cílem.

Do Anglie se vrací po úspěšném studiu i Sahsa a dostává místo v prestižní realitní firmě, ve které pracuje i syn majitele Jackson. Sahsa se s ním od začátk nesnášela a on s ní, zároveň je něco k sobě neustále přitahovalo.

Therese se splnil dávný sen, je těhotná a uchází se o místo děkana na své fakultě. Stejný záměr má i Theo, který počítá s tím, že mu k místu stačí jen jeho popularita. Sasha využívá všech svých schopností i peněz, aby mu to překazila, což se jí podaří. Navíc ještě lstí dokáže Thea přinutit, aby se přiznal ke krádeži její výzkumné práce. Tím, že celá záležitost byla zveřejněná, byla očištěna a mohla být spokojená.

Jenže k úplné spokojenosti jí chyběl snubní prstýnek. Nečekala, že by Jackson, jeden z nejžádanějších mladých mužů na ženění, s královským bohatstvím by ho navlekl právě jí.

Název: Skandál (Scandalous)
Autor: Tilly Bagshawe
Překlad z AJ: Ivana Nuhlíčková
Žánr: červená knihovna
Nakladatelství: BB ART
Rok vydání: II. vydání 2013
Počet stran: 311
Hodnocení: 50%

Zdroj foto: BB ART


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„V poezii jsem objevila tu nejvhodnější vrbu,“ tvrdí Věra Orzághová

obalka ROZT 200Drsná, provokativní, dráždivá, zhýralá. A také něžná, milující, pokorná a obětující se. Taková je poezie Věry Orzághové, v literárním světě známé pod uměleckým pseudonymem Vorona. Autorka v básních prož...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Sirotčinec slečny Peregrinové: Podivné město – pokračování podivuhodného dobrodružství

Sirotcinec Podivne mesto200První díl (Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti), kterým se Ransom Riggs dostal na žebříčky bestsellerů byl jednoznačně něčím zcela výjimečným. Použitím dobových fotografií vnesl do příběhu nenapodobitel...


Literatura

Vdovy to jednoduché nemají

Vdovam smutek neslusi 200Becky Aikmanová to tvrdí ve své knize, která nese příznačný název Vdovám smutek nesluší. Musím jí dát zapravdu. Na ovdovělé ženy je mnohdy pohlíženo s despektem a přísně hodnoceno jejich chování. Jen...

Divadlo

Věřte nebo ne, sbalit ženu je jednoduché

jak sbalit zenu200V rámci zlínského divadelního svátku – festivalu Setkání Stretnutie 2019 do Zlína zavítalo také Divadlo pod Palmovkou se svým manuálem Jak sbalit ženu 2.0.

...

Film

Šokující film Ghoul, nyní nově na DVD

ghoul 200

Horor s názvem Ghoul aneb Hlad má mnoho podob, který měl dvě premiéry, jednu v USA a druhou 26. února v Praze, nyní nově vychází 8. července na DVD i Blu-ray ve společnosti Magic Box. Režisérem je kaskadér a sc...