Jak jsem se rozhodla zhubnout! Týden třetí

Jak jsem se rozhodla zhubnout! Týden třetí

Tisk

hub 200Začínám třetí týden své proměny. Neškrtí mne kalhoty, nic mne nebolí, mám pocit, že jsem štíhlá (tedy než se kouknu do zrcadla nebo na ulici do výlohy). Vytahala jsem si oblečení, které hodlám o dovolené (konec června) nosit. Jsem v něm jak jitrnice. Nebudu! To zvládnu. Dobrá motivace!

 


Vyklízela jsem spíž – našla starou mouku a těstoviny, nějaký hrách, fazole… (dávno to mělo být dle data spotřeby v kontejneru). Teď ty pytlíky leží přede mnou, je toho skoro pět kilo – blesklo mi hlavou: tak tohle všechno jsem měla nakupené na kostře? Hrozná představa. Však si to vezměte, na váze je to jen nepatrný pohyb z čárečky na čárečku, ale když člověk vidí tu hromadu, zděsí se. Nastrkala jsem to všechno do pytle, abych to vyhodila. Ale celý týden jsem se k tomu neměla – bylo to takové moje varování, hrozba, strašidlo. Když ty čárečky z váhy člověk takhle zhmotní, vše vnímá jinak! Začínám chápat svá kolena a divím se jim, že už mi dávno nevypověděla službu.
Zkrášluji se – dobrá víla Eva Brodská mne vybavila spoustou přípravku společnosti wellU – každé ráno si pečlivě ošetřuji obličej, abych měla pružnou pleť a hubnutím si nenadělala vrásky. To je pro mne trošku problém, jsem v této záležitosti dost nezodpovědná (a v které nejsem?), ale začíná mne to bavit. Jen si musím opakovat, co se maže po čem a kam – abych to nepopletla.

hub 1


Přichází další pomocníci: úžasný stroj TriActive, který aktivuje můj lymfatický systém (a současně jako bonus i žilní) a elektrody, které pomocí bio-elektrických procesů mi zpevní břicho. Nejdřív jsem ozkoušela TriActive. Bylo to takové „luxování“ těla – přístroj mi lehce nadzvedával kůži, současně jsem cítila chladný tlak. Jak jsem se dozvěděla, tak vedle toho „vcucávání a chlazení“ se ještě do mne dostávaly laserové paprsky (ty jsem neviděl), které mne prohřály skrz na skrz. Takže se cvičilo pokožkou, prohřívalo a chladilo tělo, tedy se pěkně rozcvičilo vše, co mělo (to je můj laický popis, pokud chcete odborné informace, jukněte na www.krasa-zdravi.cz).
Je to příjemné, i když cítím stud – z čeho? To jak své olbřímí tělo položím na stůl a ono se vrší před zraky drobné sestřičky. Je mi jí líto. Musí tuhle „hromadu“ ošetřit! Musím se zmenšit, aby se tolik nedřela! Cvičení pomocí elektrod je příjemné – intenzita se dá nastavit „co kdo snese“. Napoprvé to asi nebylo nic moc. Ale já jsem spokojená. Břicho mi cvičilo ještě notnou dobu po sundání elektrod. Kdo rád „cvičí vleže“, určitě tohle přivítá. Patřím k takovým cvičencům.

hub 2


Jídelníček: udržuji v nastavené formě z předchozího týdne. Tyčinky mi stále chutnají! Za týden jsem „zahřešila“ asi dvakrát. Neodolala jsem jedné (fakt jenom jedné!) čokoládové pralince – ale pod heslem mé kolegyně: čokoláda se nejí, ale mlsá, jsem si jen trošku mlsla a nezbaštila půl obchodu s belgickými pralinkami. No a pak o víkendu jsem snědla krajíc chleba. Přesto si nepřipouštím výčitky, zabalila bych to! Nastavuji si zásadu (tedy především o víkendu, přes týden se nějak snáz držím nastaveného rytmu, asi že mne hlídá víc lidí) půlení porcí – tedy toho, co jsem dokázala naházet do chřtánu před odstartovaným procesem proměny.
Taky vymýšlím pokrmy – aby mi to chutnalo, aby chutnalo manželovi a abych přitom nekynula. Většinu masa dusím na vodě a zelenině, občas přidám jablíčko, sekanou jsem zahustila květákem, papriky plním tvarohem a zapeču – mňamka. Asi začnu psát kuchařku.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Turistický seriál K21: Zámek Berchtold

berchtold 200Milí čtenáři, s prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašidlům a představíme pár muzeí. Nebudou chybět ani tipy...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

KOK přivítá v Mariánských Lázních držitele prestižních kulturních cen

kok 200Na Kulturně ozdravnou kúru zamiřte ve dnech 27. 5. - 29. 5. 2022 do Mariánských Lázní. Spolek Švihák už podeváté nabídne pestrý kulturně – sportovní program. V kolonádě Ferdinandova pramene vystoupí Kill The Dandies!, držitelé ceny Český lev za soundtrack ...


Literatura

Zmrazeno – Případ Magnitského: Pravdivý příběh o praní špinavých peněz, vraždě a o tom, jak přežít Putinův hněv

big zmrazeno-tf4-502559 (2)Magnitského zákon se zabývá praním špinavých peněz, které si Putin a jeho oligarchové přepisovali na vlastní účty z Ruského státního rozpočtu. Po odhalení se Browder dostává na seznam nežádoucí osob pro Ruskou fede...

Divadlo

Ústecké baletní úlety

LBperexSólista ústeckého baletního souboru Severočeského divadla opery a baletu Vladimír Gončarov má na svém kontě již pěknou řádku hlavních mužských rolí v nejrůznějších baletních kusech. Nedávno učinil odklon ze zaběhnutých ste...

Film

Největší přehlídka srbského filmu ve Vsetíně

altEvropské filmy se těší velké oblibě a v rámci filmových festivalů jsou horkým kandidátem na zaručený způsob zahnání případné nudy a zajímavým kulturním zážitkem. Specialitou jsou pak festivaly zaměřené pouze jedním směrem. Tedy tím zeměpisným. A právě takov...