Nemáte televizi? Sledujte ji na internetu!

Nemáte televizi? Sledujte ji na internetu!

Tisk

altTelevizní establishment Česka zahájil svoji velkou partii o diváky taky na internetu. A vzhledem k tomu, že na internetu nejsou diváci svázáni mnohdy pouze pěti dostupnými kanály, boj je to celkem zásadní.

 

 

 

Kdo komu nabídne větší výběr titulů, jak rychle se tvůrčí pořady televizí objeví online nebo kolik reklamy před pořadem bude muset divák shlédnout? Asi klasické otázky diváků portálů, kteří, ať chtějí nebo ne, budou v budoucnu zaujímat velká procenta v koláčích sledovanosti unikátních návštěv a tak ovlivní přetékání peněz reklamních partnerů. Rozhodněte se sami, co a kdy chcete sledovat.

Asi s nejzajímavějším produktem přišla společnost CET21, tedy momentálně nejsilnější hráč na trhu TV NOVA, a to s video portálem VOYO.cz, na kterém nedočkaví diváci mohou vidět své oblíbené telenovely s takřka týdenním předstihem, ale musí si za to zaplatit. To také platí o tzv. online vysílání a divák musí uhradit měsíční předplatné 179 Kč. Od května má Voyo.cz pro měsíční předplatitele k dispozici vedle původní tvorby a desítek seriálů také více než 1000 filmových titulů. Celkově tak nyní videotéka Voyo abonentům nabízí bezmála 7 000 videí, což z Voyo.cz činí největšího poskytovatele služeb videa na vyžádání.  Novinkami v nabídce filmových titulů jsou například mrazivá detektivní trilogie Milenium, letní romantika Vicki Cristina Barcelona nebo české historické drama Habermannův mlýn. Fanoušci českých filmů mohou na Voyo.cz shlédnout např. kompletní filmografii Jana Svěráka, filmy Juraje Jakubiska či klasiku, jako jsou filmy Spalovač mrtvol, Kouř nebo Ucho.

alt


Nic naplat, pro uživatele internetu, který se celkem vyzná, je tato služba takřka k nevyužití. Mnoho filmových titulů je k dispozici na internetu zdarma a sledování online zpravodajství, ve kterém běží také domluvené televizní reklamy plus ještě placení měsíčního paušálu, je zkrátka pro běžného uživatele nevýhodný podnik.

alt

Úplným opakem a novinkou je video portál PrimaPlay, na kterém se diváci nemusí vůbec registrovat a sledují oblíbené pořady včetně zpravodajského bloku úplně zadarmo. Stačí si počkat zhruba dvacet minut po odvysílání pořadu v televizi a hned máte čerstvé informace přímo ve vašem počítači klidně v Dominikánské republice. Na portálu PrimaPlay bohužel diváci nebudou zatím sledovat předpremiéry primáckých pořadů, za to ale mohou sledovat některé celovečerní filmy, kterými Prima Family bude pravidelně překvapovat své unikátní návštěvníky. Nejnovějšími přírůstky byly filmy Proroctví s Nicolasem Cagem či JCVD s Jean Claude van Dammen.

alt

A abychom neopomenuli našeho nejstaršího poskytovatele televizní zábavy, Českou televizi, tak zde s velkou pochvalou za plus lze označit obrovskou nabídku video archivu ČT, který zahrnuje jak tvorbu starší, tak i aktuální, s prodlevou ne delší než 12 hodin. Největším benefitem pro diváky mimo území ČR nebo bez televizního přijímače je IVysílání ČT24, na kterém diváci mohou sledovat online zpravodajství takřka souběžně s diváky před televizními obrazovkami.

Přečtěte si také: http://www.kultura21.cz/film/4125-youtube-filmove-vecery

Zdroj foto: internet


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Iva Pekárková: „Pro předlohy postav knihy S orlem na zádech jsem tlumočila dva roky.“

Iva pekarkova200Iva Pekárková (* 15. února 1963, Praha) je je česká publicistka, prozaička a překladatelka z anglického jazyka. Autorka vystudovala přírodovědeckou fakultu v oboru mikrobiologie a virologie. Před tím, než školu dokončila, emigrovala do ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Retro párty vás vrátí v čase
ImageGramofonové desky. Kostkované košile na uzel. Krajkované rukavičky a cigareta v dlouhé špičce. Foxtrot, plný parket a posezení u černobílé zrnící televize. Polaroid nebo cvakání klasického foťáku. ...

Literatura

Živí mrtví č. 21 – něco končí a něco jiného začíná

zm21 1cover perexKvěten nám díky komiksovému nakladatelství Crew přinesl závěrečný dvojdíl Totální válka z populární série Živí mrtví. Alexandrie s našimi hrdiny se nachází v troskách, neurvalý záporák Negan má vítězství na dosah. Nebo že by tomu ta...

Divadlo

O klucích aneb Jsem kuchta

jsem kuchta 3perexO klucích aneb Jsem kuchta se jmenuje komedie německého dramatika Davida Gieselmanna, kterou připravil pro podzimní sezónu režisér, někdy i autor, a vlastně spíš muž mnoha rolí, také třeba ředitel Domu dětí a mládeže v Praze 10, R...

Film

Jiřího Menzela léta rozmarná i hořká

menzelobalka perexObčas se i mezi režiséry vyskytne takový, který zatouží svým divákům sdělit, co všechno prožil a jak se kdy zachoval, zpravidla s výraznou tendencí hájit svá někdejší rozhodnutí a počiny. Tak si počínali pánové Jiří Weiss, Otakar Vá...