Celé dlouhé filmové večery na Youtube. A zadarmo!

Celé dlouhé filmové večery na Youtube. A zadarmo!

Tisk

 

youtubeOblíbený komunitní portál Youtube.com si zřejmě začal zahrávat s ohněm. Nebo je nová strategie společnosti začátkem něčeho nového? Sledujte filmy online a zadarmo.

Jaksi jsme si pomalu začali zvykat, že na internetu už máme zadarmo kde co. Nejen, že si uživatelé mohou stáhnout nelegální obsah počínaje softwarem pro počítače, muzikou a filmotékou do A do Z konče. S absolutní novinkou přišel komunitní portál Youtube, který je na trhu již od roku 2005 a do dnešní doby čítá na miliardy uživatelů. Povolil většině uživatelům, kteří vlastní na Youtube účet nahrávat snímky delší než patnáct minut a tím otevřel dveře pro nekontrolovatelné uploaudování jakéhokoliv materiálu, který chceme sledovat.

Revoluce ve sledování filmů na Youtube proběhla již zhruba před třemi roky, kdy server zveřejnil nový kanál Movies (filmy) a uživatelé mají možnost vidět na desítky zahraničních old-school snímků, mezi některé jmenovitě Noc oživlých mrtvol (1968), Alice in Wonderland (1966) nebo množství filmotéky z indického Bollywoodu. Spuštění nového filmového kanálu se osvědčilo a pozadu nezůstaly ani novější snímky. Za zmínku stojí film o domovské planetě Home (2009) nebo Život v jednom dni (2011), který mapuje samotné uživatele portálu Youtube pod taktovkou režiséra Kevina Macdonalda. 

youtube

Nyní samotný obsah celovečerních filmů řídí samotní uživatelé tím, že mají volné hodiny a mohou tak nahrát téměř cokoliv. Při zadání klíčových slov do vyhledávače přímo na portálu v českém jazyce na vás vypadnou desítky odkazů na videa celovečerních filmů v různé kvalitě. Někdy horší, někdy lepší. Na výběr jsou snímky zahraničních produkcí jako třeba Kráčející skála, Demolition man, Nico, nebo nesmrtelné komedie s Louise De Funésem v hlavních rolích. Pozadu nezůstala ani česká produkce. Nalezl jsem Svěrákovy Vratné láhve, Czech Made Man, S čerty nejsou žerty a mnoho dalších.

Zda-li je to dobře nebo ne, posoudí až čas. Nepochybně tuto informaci neuslyší rádi přímo čeští producenti a režiséři. A uživatel? Ten je na tom zase o něco lépe. Už nemusí složitě stahovat, stačí pouze pár kliků a máte to zadarmo.

Zdroj foto: Google


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

NEZAPOMÍNEJME DĚTEM VYPRÁVĚT - Rozhovor se Spolkem Storytelling

Storytelling200Spolek Storytelling se věnuje vyprávění příběhů už několik let. Vypráví na nejrůznějších akcích, ve školách, knihovnách, na festivalech, v divadlech i kavárnách. Učí také zájemce na seminářích, jak poutavě a zajímavě vyprávět, ať už dětem ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

JAK VNIKNOUT DO OBECNÉ PSYCHOLOGIE

ucebnice obecne psychologie perexAlena Plháková hned na počátku své knihy UČEBNICE OBECNÉ PSYCHOLOGIE píše:  „Přála jsem si dokázat, že pověst obecné psychologie coby nudného předmětu je neoprávněná.“  A podařilo se jí to, neboť její kn...


Literatura

Nezapomeňte si k vodě přibalit Slunečnici

Slunecnice 200Mladá fronta před několika dny vydala knihu Slunečnice, která zaujme už krásným nevtíravým přebalem a pokud si ji vezmete k vodě, rozhodně neuděláte chybu. Autorkou tohoto kvalitního letního čtení je reda...

Divadlo

Cirkus, který vám vyrazí dech

Festival Letní LetnáMezinárodní festival Letní Letná oživí od 19. srpna do 2. září pražské Letenské sady již podeváté atmosférou nového cirkusu a divadla. Vyroste zde pestré a veselé festivalové městečko s cirkusovými šapitó, kde...

Film

Colette mezi sexuálním násilím a něžnou láskou

200filmPrózy Arnošta Lustiga, zpodobňující rozličné podoby holocaustu i jeho následků, už několikrát posloužily jako námět pro film (Démanty noci, Dita Saxová, Modlitba pro Kateřinu Horowitzovou, v televizi Modrý den). Nejnověji se mezi ně zařadila Colette. Lust...