„Miluji Vás!“ vzkázala svým fanouškům spisovatelka Jenny Han

„Miluji Vás!“ vzkázala svým fanouškům spisovatelka Jenny Han

Tisk

jenny han perexV pražské Meet Factory proběhl letos druhý ročník knižního festivalu pro děti a náctileté.

Naší redakci se poštěstilo „ulovit“ rozhovor s jednou z hlavních autorek letošního ročníku Humbook Fest, Jenny Han. Jak se staví ke svým fanouškům a co říká na filmovou adaptaci své knihy?

 

Jste jedním z hlavních hostů letošního Humbook festivalu. Jaká byla Vaše reakce na toto pozvání?
Byla jsem nadšená. Prahu jsem chtěla navštívit už dříve, byla jsem v kontaktu s mnoha českými fanoušky na Instagramu a těšila jsem se, až se s nimi potkám osobně. Jsem moc šťastná, že tu mohu být.

Navštívila jste Českou republiku už dříve?
Doposud ne. Přátelé o Praze říkali, že je jedním z nejkrásnějších měst v Evropě. Jsem z ní opravdu nadšená. Doposud jsem neměla šanci ji vidět, ale zítra ráno bych si ráda udělala menší prohlídku předtím, než odjedu.

Co je pro Vás jednodušší? Psát pro děti nebo náctileté?
Myslím si, že je jednodušší psát pro náctileté, protože když píšete pro děti, musíte hodně popřemýšlet nad tím, jaký slovník používají a ujistit se, že rozumí tomu, o čem se snažíte psát. Chce to být více kreativní.

Je pro Vás lepší psát série na pokračování nebo samostatné knihy s ukončeným příběhem? Jaké jsou zde rozdíly?
Doposud jsem psala pouze knižní série. Obtíž se psaním na pokračování je, že čtenáři neradi čekají rok- dva na pokračování. Dobré na knižních sériích je, že dlouhodobě vytváříte prostředí příběhu a dáte si hodně práce s postavami, takže s odstupem času rozumíte všem postavám knihy a nemusíte začínat s nimi znovu od začátku při psaní další knihy. To je fajn.

Víte už dopředu, jak by kniha měla skončit?
Ne. Snažím si v hlavě nastínit plán a nechám se pouze vést svou kreativitou.

jenny han 01

Co nám povíte o filmové adaptaci Vaší knihy „Všem klukům, které jsem milovala“? Jaký z toho máte pocit?
Jsem velmi nadšená. Je to vzrušující, vidět oživnout příběh, který jsem napsala a bylo pěkné vidět tu chemii, která mezi herci panuje. Vypadá to velmi reálně.

Jste spokojena s filmovým obsazením?
Velmi spokojená. Jsou k sobě jako stvořeni a jsou skoro jako opravdová rodina.

Pracujete aktuálně na něčem?
Zatím ne. Byla jsem hodně zaneprázdněná s promo akcemi mé poslední knihy a filmu. Hodně jsem cestovala do zámoří. Ale myslím si, že během pár týdnů by se vše mělo opět ustálit.

Co byste vzkázala našim čtenářům?
Miluji vás! (česky). A jsem moc šťastná, že tu mohu být. Všichni jsou ke mně velmi přátelští a vstřícní. Mohu říct, že Praha je městem, které vyniká kreativně zaměřenými lidmi. Už se těším, až si Prahu více prohlédnu. Každý říká, že Praha je pohádkové město. Miluji pohádky a jakožto spisovatelka bych ráda zde při zítřejší procházce načerpala potřebnou inspiraci.

jenny han 02

Letošní ročník Humbook Festivalu opět hostil mnoho zajímavých českých i zahraničních knižních autorů: Martina Bečana, Jenny Han, Joelle Charbonneau, Vilmu Kadlečkovou, Anitu Grace Howard nebo Ladislava Ziburu.

Pro návštěvníky byly k dispozici fotoworkshopy a videoworkshop spolu s místy, kde se mohli uživatelé Instagramu nechat zvěčnit na památku do svého fotoalba.

V hlavním sále probíhala beseda s autory a každý měl možnost klást autorům své otázky. V rámci festivalu byla připravena i chill out zóna pro chvíle oddechu, humbook dílna a knihy za zvýhodněnou cenu. Samotný závěr festivalu byl zakončen vystoupením zpěvačky Debbie.

jenny han 03

Jenny Han:
Pochází z Richmondu ve Virginii. Vystudovala tvůrčí psaní pro děti a mládež na „University of North Carolina at Chapel Hill“ a nyní žije v Brooklynu. Jejím nejnovějším autorským počinem je kniha „Navždy s láskou, Lara Jean.“ Její fanoušci se mohou těšit na filmové zpracování její knihy „Všem klukům, které jsem milovala“.

humbookfest.cz
albatrosmedia.cz
jennyhan.com

Zdroj fotografií: FB: Humbook Fest + vlastní fotografie


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jsem občas tvrdohlavý a rád jdu proti proudu, říká Pavel Oparty

pave l oparty perexMalíř, grafik, fotograf a nyní i autor oděvní kolekce. To všechno je Pavel Oparty, který žije kousek od Ostravy. Má za sebou několik výstav, kde se prezentuje nápaditými variacemi svého výtvarného talentu. Známá je jeho voln...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Vladimír Brabec: Conneryho miluju, ale naštval mě, pacholek! (2.část )

Brabec perexVyprávění Vladimíra Brabce pokračuje a vy se dozvíte, jak se stalo, že nocoval na italském hřbitově mezi nebožtíky, že chystá knihu, proč ho naštval Sir Thomas Sean Connery, o čem si popovídal s Mastroiannim a proč Jack Lemmon nepřijel do Karlo...


Literatura

Procházka po britských galeriích a muzeích

altNejen milovníkům Velké Británie a umění je určena kniha Britské galerie a muzea vydaná Radioservisem. Autor Jaroslav Beránek chce dokázat i pochybovačům, že Británie má co nabídnout…

Divadlo

a-á-a-á-a

kavarna 200Švandovo divadlo uvedlo v sobotu 28. dubna 2018 premiéru hry Kauza pražské kavárny. Na vzniku inscenace se podíleli sami herci divadla pod vedením Jacoba Erftemeijera, který hru také režíroval. Pražská kavárna – útočiště intelektuálních povalečů ...

Film

Dvojí tvář Jima Carreyho v Masce
ImageFilm Maska byl ve své době (1994) opravdovým hitem. Kombinací zvláštních a dost vtipných obličejů, které umí dělat tak dobře snad jen Jim Carrey, a počítačové grafiky se z ušlápnutého bankovního úředníčka stal...