Markéta Hrubešová: „Zatím se držím svého kopyta.“

Markéta Hrubešová: „Zatím se držím svého kopyta.“

Tisk

marketa hrubesovaMarkéta Hrubešová je známá herečka, ale v poslední době ji můžete stále více zastihnout kolem vaření a kulinářských pořadů. Naposledy jste ji mohli vidět v primáckém VIP Prostřeno, které suverénně vyhrála. Co všechno chystá se dočtete v rozhovoru, který nám poskytla.

 


 

Je o Vás všeobecně známo, že se ráda věnujete vaření. V kolika letech jste naplno propadla tomuto koníčku? Vaříte ráda jen pro rodinu, nebo i pro větší společnost?

Aktivně vařit jsem začala ve chvíli, kdy jsem se osamostatnila a odstěhovala od rodičů. Nejdříve jsem chodila do restaurací. Ale to nejde denně. Tak jsem začala zkoušet vařit a ono to nějak začalo jít.

Diváci Vás mohli vidět ve VIP Prostřeno. Byla jste během připravování pokrmů před kamerami nervózní? Dají se popsat pocity, které máte z účasti v tomto pořadu?

Byla to obrovská zkušenost. A také výzva. A taky jsem si odnesla mnoho poučení do budoucnosti.

Prozradila jste na sebe, že byste ráda měla vlastní restauraci. Plánujete tento svůj sen brzy uskutečnit? Máte představy o tom, jaký druh restaurace chcete provozovat?

Na vlastní restauraci jsou potřeba nejen peníze, ale hlavně čas. Nedovedu si představit, jak bych skloubila své povolání s běžným provozem. Myslím, že zůstane jen u nevyplněného snu.


Napsala jste také knihu Tak vařím já. Jaké druhy jídel v ní čtenáři najdou? Co Vás vedlo k tomu vydat vlastní kuchařku?

V kuchařce najdete všechny druhy jídel. Ale všechna mají společné časovou nenáročnost. Mým heslem je mít jídlo do půlhodiny na stole. Ne nadarmo má kniha podtitul - „Pro vytížené ženy“. Ale je samozřejmě i pro muže :-)

marketa hrubesova
 
Chystáte se do budoucna vydat i další sbírku svých receptů? Jestli ano, bude pokračovatelem té předchozí, nebo se zaměříte na úplně odlišné pokrmy?

V hlavě nosím jisté nápady na novou knihu. Uvidíme, zda se podaří zrealizovat.
 
V Čechách i v zahraničí se najde mnoho výborných a známých kuchařů. Najde se mezi nimi nějaký Váš oblíbenec?

Zůstala bych doma. Skvělými kuchaři jsou třeba Jiří Štift, Roman Paulus, Oldřich Sahajdák, Emanuele Ridi nebo Zdeněk Pohlreich.  
 
Vzpomenete si na nějakou vtipnou historku, která se Vám při vaření stala?

Ráda dávám k dobru tu, jak jsem myslela, že listový špenát, který jsem dala do těstovin, je vymytý. Nebyl… Na výraz mého muže po prvním zaskřípění zubů jen tak nezapomenu.:-))  
 
Odbočím i k Vašim ostatním aktivitám. Kde Vás mohou v současné době fanoušci zahlédnout? Na čem zrovna pracujete?

Momentálně mám divadelní prázdniny. Od září začínáme zase hrát s Divadelní společností Josefa Dvořáka. Máme dvě krásná představení – S Pydlou v zádech a Chudák Harpagon. Jezdíme s nimi i po republice, takže určitě přijďte.  
 
Přemýšlela byste o ukončení herecké kariéry, kdybyste se chtěla věnovat profesionálně gastronomii? Co je pro Vás do budoucna prioritou?

Zatím se držím svého kopyta a snažím se v oboru gastronomie neustále vzdělávat.

marketa hrubesova

Zdroj foto: archiv Markéty Hrubešové


 

Přihlášení



Anketa

Jak často sledujete dokumentární filmy?
 

Špína: temná krimi z východního Slovenska

V únoru vydalo nakladatelství Metafora velmi zajímavý detektivní počin slovenské autorky Barbory Bernátové s lakonickým názvem Špína. Druhý případ svérázného kapitána Davida Meiznera se s ničím nemaže. Vražda mladého profesora přináší spoustu otazníků i mnoho podezřelých…

Lištičky, klasické drama s nápaditou režií Michala Dočekala

Písní, jejímž textem je část Písně písní ze Starého zákona poklidně začíná drama Lištičky, uvedené Městskými divadly pražskými na scéně divadla ABC. Text verše je prostým konstatováním toho, že když lišky škodí ve vinici, je třeba je z ní bez milosti vyhnat. Smysl tohoto verše, jenž se stal v průběhu staletí předmětem mnoha teologických výkladů, hledajících v něm mnohá podobenství a jinotaje, je ale jasný – dávejte si pozor na to, co vypadá lákavě a skvěle, ale časem vás to může zničit.

Banner

Videorecenze knih

Hledat

Rozhovor

Michal Šefara o knize Podsvětí
sefara1„Když se podíváte na pražské metro, uvidíte opravdu fascinující stavbu, skutečnou jeskyni města“ říká v našem rozhovoru Michal Šefara, autoru velice zajímavého fantastického thrilleru s názvem Podsvětí. Děj této knihy je zasazen do pražského metra. J...

Chinaski ohlašují největší koncert kariéry. V červnu zahrají open-air pod „lízátky“ v Hradci Králové a na brněnském Velodromu

V prosinci letošního roku uběhne přesně 30 let od chvíle, kdy vyšlo první album skupiny Chinaski. Oslavu 30 let Chinaski oficiálně odstartují prosincovými koncerty v pražské O2 areně. Souběžně s nimi se fanoušci dočkají také speciální narozeni-nové desky nahrané v Rockfieldu. Oslavy tímto ale teprve začnou! Vše totiž vyvr-cholí v roce 2025, kdy se uskuteční vůbec největší koncert v historii kapely.

Čtěte také...

Divadlo je moje celoživotní láska, říká operní pěvec Radek Krejčí

radek krejci perexI když to neměl v životě vždy jednoduché, štěstí, píle a talent ho dovedly k vysněné profesi. Během let se vypracoval a svůj život si už bez jeviště nedokáže ani představit. Sólista opery Severočeského divadla v Ústí nad Labem Ra...


Divadlo

Herečka Svetlana Janotová je nominována na prestižní divadelní Cenu Thálie 2024

Janotova200Po uplynulých zdařilých letech i nadále Městské divadlo Brno navazuje na úspěchy na poli nominací svých umělců na významnou celostátní divadelní Cenu Thálie 2024. Také letos se celkem čtyři jména členů hereckého souboru MdB vyjímají v kategorii „Muzi...

Film

Pivní roadmovie dua Beer with Travel se konečně dočká své premiéry

beer with travel 200Přesně o rok později, než bylo původně v plánu, se v pondělí 18. října v divadelním sále klubu Rock Café v Praze uskuteční premiéra dokumentárního filmu cestovatelské dvojice Beer with Travel. Nová road movie vznikla ve spoluprá...