Nasycen se vrací: „Chceme si zahrát muziku, kterou bychom mohli sami poslouchat.“

Nasycen se vrací: „Chceme si zahrát muziku, kterou bychom mohli sami poslouchat.“

Tisk

nasycen200Říká v tomto rozhovoru zpěvák, skladatel a klávesista Raven a frontman pražské kapely Nasycen, která se v loňském roce po předlouhé pauze vrátila opět na scénu.



Ravene, kapela Nasycen už tu jednou byla a měla určitě svoje fanoušky, to bylo myslím na přelomu 80 a 90. let. To už je dlouhá doba. Co vás přimělo, že jste se dali opět dohromady?

Před dvaceti lety jsme se vydali každý svou cestou, a to především profesně. Já jsem celou tu dobu psal písničky, které vycházely na mých deskách, hrál sám i s různými kapelami (např. Neřež), dělal filmovou a scénickou muziku. Kluci se věnovali jiným věcem s výjimkou Pavla Ivanovského, který prošel spoustou kapel, včetně komerčně úspěšného Premiéru. Potkávali jsme se na různých mejdanech, křtech mých desek nebo Iljových knih a po pár panácích jsme si vždycky slibovali, že to znovu rozjedeme. Nasycen byl vždycky spousta energie a radosti a tak nám přišlo líto nechat ji jen tak vyšumět. Jenom to trošku dlouho trvalo. Až v minulém roce jsme se seznámili s bezmála o generaci mladším kytaristou Zdeňkem Divokým, postavili koncertní program a na zkoušku s ním objeli Čechy a Moravu. Zjistili jsme, že to jde a že nás to baví.

Jakou podobu má Nasycen teď?

Nasycen byl vždycky žebřiňák nebo možná kamion na přepravu témat. Témat takových, která nám připadají smysluplná a podstatná. Nechceme si jen tak zahrát, k tomu máme dost příležitostí jinde. Věřím, že dokážeme i teď prohrábnout oheň a oslovit posluchače živou muzikou a naléhavýni texty. Z původní party se nám dochoval bubeník Pavel Ivanovský, baskytarista Ilja Kučera ml. a já. Už jsem zmiňoval kytaristu Zdeňka Divokého – to je nová krev se vším, co tenhle příměr znamená.

Můžeš trochu poodhalit dramaturgii vašich koncertů?

Ale já nevím, mají-li naše koncerty nějakou dramaturgii. Možná, že si libujeme v kontrastech, když za sebe zapojujeme v podstatě prog- rockové tvrdší novinky Nasycenu s akustickými šansony z mých desek. Teď se snažíme hlavně do tohohle vláčku zapojovat čerstvé písničky na novou desku hned, jak je nazkoušíme. Tak doufejme, že se nám ten Orient expres někde nevyfláká..

nasycen

Jaké máte plány v nejbližší budoucnosti?

Od srpna do října točíme nové album Nasycenu a od toho se všechno odvíjí. Snažíme se co nejvíc koncertovat a mezi tím zkoušíme, takže si za chvíli určitě polezeme na nervy. Měl jsem v uplynulých letech možnost pracovat ve studiu s českou muzikantskou elitou, a tak si myslím, že na sebe budeme při natáčení dost přísní. Moje nejnovější sólové CD Košile vyšlo loni v listopadu, takže ho budu ještě nějaký čas koncertně i jinak prezentovat a v hlavě nosím ještě nějaké další projekty, které bych rád dotáhl dřív, než se pustím do další své desky.

Koho by měla vaše muzika oslovit především?

Chceme hrát takovou muziku, kterou bychom sami poslouchali. S potěšením jsme si všimli, že na naše koncerty chodí i mladší diváci, než jsme my. A tak se zdá, že nemáme nějak prapodivně vykloubený vkus. Asi v tom bude cítit muzika, na které jsme vyrůstali, třeba Genesis, Gabriel, nebo Sting, ale jsme už dost velcí kluci na to, abychom to dokázali dělat po svém.

Máš nějaký vzkaz pro návštěvníky vašich koncertů?

Ano, samozřejmě: Přijďte.

Vaše nejbližší koncerty?

11.4. - Praha
12.4. – Liberec
19.4. - Jablonec

Další informace naleznete na:
www.nasycen.cz
www.facebook.com/nasycen
www.bandzone.cz/nasycen
www.soundcloud.com/nasycen


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vlastimil Horváth je zpátky na hudební scéně!

200rozZpěvák Vlastimil Horváth byl posledních sedm let v ústraní a nyní přichází s novou deskou. Na co se můžeme těšit? Jaké budou texty a co nejvíce změnilo Vlastův život? To a mnohem více se dozvíte v tomto rozhovoru!

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Chceme osvěžit zapadlá srdce kapkou poezie

poezie 200KLADNO/ BUŠTĚHRAD – Mám to štěstí, že je mohu řadit mezi své přátele. Je to dvojice, která je ojedinělá v tom, že se jim podařilo spojit dva zdánlivě odlišné žánry – poezii a hudbu, které se k sobě ale báječně hodí. Dělají to takovým způsobem, že...


Literatura

Americký spisovatel C. D. Payne vyráží na Turné v hajzlu po České republice

payne turne v hajzluSpisovatel C. D. Payne se proslavil především sérií Mládí v hajzlu, která nás deníkovou formou seznamuje se životem puberťáka Nicka Twispa. C. D. Payne přijede v září do České republiky, kde s proj...

Divadlo

Brněnské kolo aneb Jak ukrást Věstonickou Venuši
vestonickavenuse perMěstské divadlo Brno jako úvodní představení na Open air scéně, v překrásném prostředí Biskupského dvojka, s osvětleným chrámem sv. Petra a Pavla v pozadí, uvedlo další muzikálovou světovou premiéru. (Uf to byla dlouhá věta, a...

Film

Jiří Strach: “Přece si kvůli vlastní ješitnosti nezkazím film!”
ImageRežisér Jiří Strach je navzdory svému jménu považován za jednoho z nejlaskavějších českých režisérů, a stejně tak působí i v reálu. Je trpělivým učitelem mladých filmových tvůrců a má upřímnou radost z jejich úspěchů, protože dobře ...