Máte to rádi hodně ostré? Tak to si nenechte ujít Chillibraní! Již třetí ročník Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého - Chilližrout 2014 se koná 6. září v Brně v areálu koupaliště Riviéra. Můžete se těšit na jedinečnou show s padesáti soutěžícími, hotfood občerstvení, degustaci omáček spojenou s hodnocením, soutěž o certifikát znalce chilli a hlavně si užijete spoustu zábavy od rána až do noci v krásném prostředí.
Letošní ročník přináší změnu týkající se místa konání – z areálu lodních sportů Brno se akce přesunula na koupaliště Riviéra v Brně. Tato změna byla nevyhnutelná z kapacitních důvodů, ale také kvůli technickým parametrům a celkovým možnostem zázemí. Areál přírodního koupaliště Riviéra v Brně se nachází v zalesněné části v bezprostřední blízkosti Brněnského výstaviště a pojme až 7 tisíc návštěvníků. Doprava je možná v rámci MHD - autobus č. 84, zastávka Riviéra, ale i autem, neboť v bezprostřední blízkosti je dostatečné množství ploch k parkování.
Chillibraní je festivalem milovníků pálivého, který začíná už úderem desáté hodiny ranní a končí o půlnoci. Program nabízí například kuchařskou show spojenou s ostrým jídlem, soutěž pro veřejnost o „Certifikát znalce chilli“ nebo možnost ovlivnit svým hlasem anketu Výrobek roku zaměřenou na omáčky.
Vrcholem programu bude třetí ročník Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého - Chilližrout 2014, na jehož startu se letos představí 50 odvážlivců. Těm budou v několika kolech předkládány omáčky, čerstvé chilli papričky nebo extrakty o objemu fingerfood (na klobáse, chlebu, zelenině). Obsah kapsaicinu, tedy složky, která způsobuje ten horoucí blažený pocit nejen v ústech, bude mít v jednotlivých soutěžních kolech vzrůstající tendenci. V počátečním kole to bude omáčka přibližně 5x pálivější než je známé Tabasco, ve finálních kolech půjde o pálivější pokrmy než je obranný pepřový sprej. Je již pak na samotném účastníkovi, jak daleko se dostane a kolik toho zvládne.
Aby fanoušci mohli dobře vidět na lopotící se Chilližrouty, velkou tříúrovňovou zastřešenou a osvětlenou stage doplní i zavěšená LED obrazovka o velikosti 4x3 metry, na kterou budou živě přenášeny záběry kameramana pohybujícího se po pódiu.
Jeden z dodavatelů omáček pro soutěžící je i firma My-Chilli, do jejíž kuchyně organizátoři nahlédli: „Ze 700 gramů papriček jako je 7pod Brain Strain, TS Moruga Yellow a podobně vznikly pouze 3 dvou set mililitrové lahvičky. Se soutěžícími upřímně soucítíme,“ glosují s úsměvem.
O návštěvníky bude dobře postaráno, mohou si vybrat z různorodé nabídky občerstvení i nápojů a také si ve stáncích nakoupit nejen pikantní produkty. Na akci bez obav můžete vzít i děti, pro které bude také připravena zábava.
Program:
10: 00 Zpřístupnění areálu veřejnosti
10:00 –14:00 Degustační a hodnotitelská akce
12:30 – 13:30 Kuchařská show:
12:00 – 13:00 Akreditace soutěžící
13:00 – 13:30 Akreditace náhradníci
14:00 – 17:00 Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého – Chilližrout 2014
17:30 – 18:00 Vyhlášení vítězů
18:00 - ??:?? Afterparty - DJ's, nejen HOT občerstvení, zhodnocení sezóny a pivo proudem
Více informací a zdroj foto: www.chillibrani.cz
< Předchozí | Další > |
---|