ZVÍŘATA SLAVÍ 20 let

ZVÍŘATA SLAVÍ 20 let

Tisk

zvi 200Občanské družení „Svoboda zvířat“, jako nejstarší instituce působící v České republice, začínající ve formě sítě aktivistů, ochraňuje práva zvířat již 20 let. Záměrně den jejich oslav připadl na Mezinárodní den zvířat – 4.října.

 

 

Večírek se odehrál v pražském klubu „Rock café“ , kde měli nově příchozí možnost občerstvení na veganském rautu. Nechyběla ani nabídka oblečení a dalších doplňků s motivy Svobody zvířat a heslům proti týrání zvířat, jejímž zakoupením podpoříte činnost organizace.

zvi 3

 

„Většina z nás se věnuje tématům jako jsou pokusy na zvířatech, kožešinová zvířata, zvířata v cirkuse a opuštěným kočkám v Plzni, dále organizujeme výchovné hodiny na základních školách.“  „..Těch úspěchů bylo docela hodně. Přehled ukazuje kampaň Zvířata slaví. Chtěli jsme, aby si lidé nemysleli, že nemohou nic udělat, aby se také zapojili.

V evropské úrovni se nám podařil zákaz kožešin a tuleních výrobků – včetně zákazu výroby a dovozu testované kosmetiky na zvířatech. Pro nás je úspěchem to, že si lidé uvědomí, co za těmi výrobky stojí a co kupují a to se odráží i v legislativě. Chceme pokračovat v tom, co děláme, práce je stále dost...Ideální by bylo, kdyby naše pomoc nebyla potřeba, ale to bude ještě dlouhá doba.

Popřála bych Svobodě zvířat mnoho dalších úspěšných let, spoustu nových lidí, kteří jsou ochotni se zapojit, protože bez nich to nejde.“  zakončila svůj úvodní proslov místopředsedkyně organizace - Barbora Bartušková Večlová.

zvi 1

 

Pro přítomné byl připraven bohatý doprovodný program. Součástí bylo vystoupení moderního tance se zvířecí tématikou „Nemoc dneška“, umělecká čísla artistů z novodobého cirkusu bez zvířat, kde se nám představili Nadia Horska, Eliška Svobodová, Petr Biel a Anna Nikulina.

Pro hudební fajnšmekry následovala hudební vystoupení kapel „Gattaca“, „The Chancers“, a „Esazlesa“.

zvi 2

 

„Cílem kampaně je poukázat na úspěchy, kterých se nám v průběhu let podařilo dosáhnout, oslavit tyto úspěchy a přilákat k ochraně zvířat nové lidi,“ doplňuje Bartušková.


www.zvirataslavi.cz
www.svobodazvirat.cz
www.facebook.com/events/769500363093821

zdroj fotografií: FB Svoboda zvířat


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Michaela Stehlíková: „Chtěla jsem být jako ta dáma!“

MStehlikova 200Média se většinou zajímají o známé a slavné umělce či celebrity. Málokdy se najde prostor pro ty, kteří jsou teprve na začátku cesty. I to byl důvod, proč jsme požádali o rozhovor Michaelu Stehlíkovou, violoncellistku, kter...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Divadelní hru Filumena Marturano navštívili přátelé a zaměstnanci nemocnice Pod Petřínem

Filumena 200Dne 14. května 2022 se po dvouleté pauze opět uskutečnilo společenské setkání partnerů, sponzorů, dárců, dobrovolníků, přátel a zaměstnanců nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze. Akce se konala v Divadle Lucie Bílé. Úvodem m...


Literatura

Parkour & Freerunning láká zejména puberťáky

parkour-a-freerunning perexMáte doma potomka, který nemluví o ničem jiném než o parkouru a přeskakuje všechno, co mu přijde do cesty? Pak právě pro něj může být publikace s názvem Parkour & Freerunning, na které se autorsky podíleli již ostř...

Divadlo

Tomáš Baťa ožil prostřednictvím Gustava Řezníčka

bata-tomas 200Městské divadlo Zlín nechalo ožít Tomáše Baťu, ševce, podnikatele, starostu, jednoduše velkou osobnost nejen českých dějin. Nesnažilo se o žádnou životopisnou hru ani nudný výklad, šli na to po svém a velmi dobře. Režisér Dodo Gombár a př...

Film

Bláznivá dovolená – velká dávka nostalgie

blazniva-dovolena-perexMám takový pocit, že každý z nás se alespoň na malou chvíli setkal s rodinkou Griswoldových, ať už s tou filmovou nebo jí velmi podobnou v reálném životě. Připomeňme si americkou komedii z osmdesátých let, která vás možná, ...