V Brně se bude konat Symposium aneb Dveře do světa podnikání

V Brně se bude konat Symposium aneb Dveře do světa podnikání

Tisk

symposiu200Podle statistik je dnes v České republice bez práce asi třicet tři tisíc absolventů a mladých lidí. Organizátoři podnikatelské konference Symposium by toto číslo rádi aspoň o něco zmenšili, chtějí mladé lidi motivovat a pomoct jim při začátcích podnikání. „Účelem Symposia je vybavit studenty, kteří mají nápad a chtějí podnikat, praktickými znalostmi, které je škola nemůže vybavit,“ uvedl hlavní organizátor Symposia Matěj Bednář.

 

 

Know-how a networking

Konfrence se bude konat 19. – 20. listopadu na Podnikatelské fakultě VUT a návštěvníkům nabídne v sérii přednášek mnohé praktické informace. Přednášky upozorní na počítačové úskalí mladých podnikatelů, pomohou s přípravou podnikatelského plánu, poskytnou informace o marketingu nebo o získávání potřebných financí na začátek podnikání. Přednášet budou lidé s dlouholetou praxí a zkušenostmi. Součástí akce je i networkingový večer, kde mohou účastníci získat kontakty na budoucí kolegy, obchodní partnery, nebo jen navzájem sdílet zkušenosti a dodat si odvahu.

Akce se tento rok koná už popáté, v minulém roce ji navštívilo okolo sto sedmdesáti studentů a čerstvých absolventů a během dvou dní vystoupilo víc než 20 řečníků. „Symposium nad míru předčilo mé očekávání – výborná témata, zkušení přednášejí, skvělá organizace a přátelská atmosféra. Navíc jsem poznal hodně ambiciózních mladých lidí s podobnými myšlenkami, jako mám já – rozběhnout vlastní byznys,“ říká Jiří Grossmann, jeden z účastníků minulého ročníku.

symposium logo

 

Podle jednoho z hlavních organizátorů Matěje Bednáře jsou největším přínosem Symposia znalosti odborníků z praxe a zkušenosti úspěšných podnikatelů, které může návštěvník ihned zpracovat do svého podnikatelského plánu.

Na Symposiu je unikátní, že celý organizační tým je složený z dobrovolníků z řad členů mezinárodní neziskové studentské organizace AIESEC. Organizace vznikla už v roce 1948, dnes působí ve 120 krajinách světa a sdružuje okolo 100 tisíc studentů. Cílem AIESEC je v mladých lidech rozvíjet jejich potenciál, pomáhat studentům vycestovat na zahraniční dobrovolnické ale i pracovní stáže a také v nich aktivně podporovat možnost vyzkoušet si práci v týmech nebo na vedoucích pozicích.

Syposium
Řečníci: Tomáš Baďura, Martin Kešner, Jakub Tížek, Radek Danč, David Friedl, Petr Krejčí, Martin Vítek
Kdy: 19. a 20. listopadu 2015
Kde: Podnikatelská fakultě Vysokého učení technického v Brně
Vstupné: 390 Kč studenti, 490 Kč absolventi

Více informací: http://www.symposium.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Zádveřice

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Benefiční hokejový zápas pro litoměřický hospic

zapas litomerice 200V úterý 3. září se v litoměřické Kalich aréně uskuteční vůbec první benefiční hokejový zápas. Proti sobě nastoupí HC Stadion Litoměřice a drážďanský hokejový klub Dresdner Eislöwen. Výtěžek z utk...


Literatura

Jednorožci vždycky nemusí být hodná stvoření

skandar 200Skandar a zloděj jednorožců je prvním dílem fantasy od A. F. Steadmanové, která nyní vychází v Nakladatelství Host a zároveň také v dalších více než třiceti zemích. Jak uvádí nakladatelství, tak kniha se už před svým vydáním stala senzací anglo-ame...

Divadlo

Zahraj to znovu, Same. Kultovní komedii plnou chytré a osvěžující zábavy uvede Vršovické divadlo MANA

Zahraj to znovu Same 200Komedie, která nezklame. Hra Woodyho Allena plná vtipných, nadčasově platných hlášek o partnerství a smyslu života, která sny staví do kontrastu s životní realitou. To je nová inscenace Zahraj to znovu, Same, kterou od 2...

Film

V pasáži proběhne výjimečná projekce filmu "Pasáž"

pasaz 200Máme pro vás pozvánku na promítání unikátního filmu "Pasáž" režiséra Juraje Herze, a to 8. dubna od 19:00 v 3Kino ArtPasáži.

...