Herci z Cest domů se tulili k levhartům

Herci z Cest domů se tulili k levhartům

Tisk

cesty domu krest levhartu 200Herci z primáckého seriálu Cesty domů drželi v náručí malé levharty. S dvouměsíčními koťaty se Veronika Freimanová, Markéta Hrubešová a Martin Kraus mazlili při křtu mláďat v ZOO ve Dvoře Králové. Levhartí dvojčata dostala jména Ginger a Fred, která vybrali diváci televizního kanálu Prima ZOOM.

 

 

Všichni kmotři byli z malých šelem uneseni a nemohli se od nich odtrhnout. A vůbec jim nevadilo, že utržili nějaký ten škrábanec. „Je to poprvé, co někoho křtím a funkcí kmotry jsem velmi poctěna. Vím, že mláďátka se narodila za dramatických okolností a místo jejich mámy se o ně starají ošetřovatelé. Tím, že jejich cesta do života byla na začátku tak složitá, věřím, že už si všechno zlé mláďata vybrala a povede se jim už jen dobře. Přeju jim, aby byla zdravá a aby jim jejich levhartí máma nechyběla,“ řekla Veronika Freimanová.

cesty domu krest levhartu 1

Markéta Hrubešová se nemohla malých koťat nabažit přesto, že trochu riskovala své dlouhé vlasy, které malé levharty velmi zaujaly. „Zvířata mám ráda, nemusím hady, varany a podobné druhy, ale kočky, šelmy a vůbec chlupaté druhy miluju, takže jsem tady naprosto správně. Kdybych se měla přirovnat k jakémukoliv zvířeti, tak k nějaké šelmě. Mám ráda sluníčko a pohodu, ale taky umím vystrčit drápky, když je potřeba. Doma psa ani kočku nemáme, je to závazek, který si zatím nemůžeme dovolit, neměli bychom na něj čas. Třeba za pár let,“ přiznala Markéta Hrubešová.

cesty domu krest levhartu 2

Zvířat má naopak kolem sebe doma na statku hodně Martin Kraus, který přijel i s přítelkyní Klárou. „Na koně, psy a kočky jsem zvyklý odmalička, ale šelmy jsem v náručí držel poprvé. Musím říct, že i když to byli roztomilí plyšáci, měl jsem z nich respekt. Za měsíc už bych se s nimi asi takhle nemazlil a možná bych si je ani nepohladil,“ řekl. Na otázku, k jakému zvířeti by Martin sám sebe přirovnal, neřekl koně, ale opici. „Mám totiž rád výšky, proto jsem neodolal a vyzkoušel jsem si opičí dráhu, lanové centrum, které jsme dneska s kolegy během křtu slavnostně otevřeli."

cesty domu krest levhartu 3

Spolu s herci z Cest domů křtila mláďata i šansoniérka Jana Rychterová, která o malých levhartech dokonce složila písničku, jíž na křtu také zazpívala.

Zdroj foto: Prima FTV


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lucie Bílá: Z egyptské princezny v muzikálu Aida na metalovou královnu za deset minut

lucie bila modiLucie Bílá se zvládá za deset minut převtělit z egyptské princezny v muzikálu Aida na metalovou královnu na koncertě Arakainu. Prý stačí změnit kostým a už se to hraje úplně samo, říká se sm...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Ohlédnutí za čtrnáctou Nocí s Andersenem

nsa 200V pátek 4. dubna 2014 prožily děti s nadšenými „dospěláky“ báječné dobrodružství. Odstartoval už čtrnáctý ročník Noci s Andersenem, která dávno překročila hranice naší země a opět po roce ve veřejných i školních knihovnách, školních tříd...


Literatura

„Cejl neměl Bůh na mapě“

krvavy-bronx 200Nakladatelství Host se spojilo s nakladatelstvím Druhé město a dalo dohromady velmi zajímavé dílo nazvané Krvavý Bronx.

 

...

Divadlo

Mnoho nápadů láme Pitínskému dudákovi vaz

dudak perexNic nesluší historické budově Národního divadla tolik, jako inscenování českých klasických dramat a oper. Z tohoto důvodu připravila činohra Národního divadla ve své 131. divadelní sezoně pro svou první scénu návrat Tylova Strakonického dudáka a ...

Film

Vzniká celovečerní film Milion chvilek. Na dokončovací práce spustila režisérka Amálie Kovářová sbírku prostřednictvím platformy Hithit

milion chvilek200Když na jaře 2019 začala režisérka Amálie Kovářová natáčet přípravu demonstrace spolku Milion chvilek na Václavském náměstí, netušila, že se jí pod rukama začal odehrávat inspirativní příběh o neutuchající snaze a boji občanské české spo...