Drahošovi, Freudlovi a Kotkovi - rodinky, kde si doma společně čtou

Drahošovi, Freudlovi a Kotkovi - rodinky, kde si doma společně čtou

Tisk

vyhodnoceniKdyž jsme s velkým nadšením chystali naši Velkou jarní soutěž s podtitulem Český literární hrdina? Hledá ho celá rodina?, těšili jsme se na záplavu odpovědí, fotografií a obrázků, které nám budou posílat rodiče se svými dětmi. Odezva sice nebyla taková, jakou jsme si představovali, o to víc však oceňujeme příspěvky, které nám zaslali účastníci této soutěže.

 

 

V uplynulých dnech jsme uveřejnili články s vyhodnocením výherců na prvních třech místech. Byla by však škoda nepředstavit vám i ostatní krásné a milé odpovědi, obrázky a fotografie. Vážíme si totiž každé snahy, která je dotažena do konce - i proto, zcela neplánovaně a mimo pravidla, zašleme těmto účastníkům také malý dáreček a přejeme jim ještě mnoho krásných chvil strávených s knihami - ať již při samotném čtení, nebo poslechu. 

Celkové pořadí:

1. místo: kroužek Mladý čtenář, ŠD při ZŠ Mozartova 48, Olomouc
www.kultura21.cz/spolecnost/9580-vjs-1-misto-zs-mozartova-olomouc 

2. místo Lukášek Jaroš s maminkou Romanou ze Žďáru nad Sázavou
www.kultura21.cz/spolecnost/9661-velka-jarni-soutez-k21-2misto-jarosovi 

3. místo: Petra, Jan, Anna a Max Votočkovi z Prahy 9
www.kultura21.cz/spolecnost/9662-velka-jarni-soutez-k21-3misto-votockovi 

4. místo Hanička Drahošová s maminkou Hanou z Prahy 5

5. místo: rodina Freudlova z Maxova s malou Viktorkou

6. místo: Adrianek Kotek s maminkou Žanetou

DĚKUJEME VŠEM ZA ÚČAST V NAŠÍ VELKÉ JARNÍ SOUTĚŽI!


RODINKA DRAHOŠOVA

Názvy tří pohádek/příběhů, ve kterých se vyskytuje číslovka 7.
Sedm jednou ranou
Sněhurka a sedm trpaslíků
Sedmero krkavců

Drahosovi

Dcera Hanička je velká čtenářka. Ráda si knížky prohlíží (všechno včetně srbochorvatského slovníku a jízdních řádů). Po Němčině pro děti nyní kraluje čtení Ladova kniha Dětem a jinak hlavně básničky, písničky a různá leporela. Menší knížky si pak s oblibou vezme sama a čte si je dle obrázků, ale Ladu toho jí zatím nepůjčíme, toho čte hlavně večer tatínek (fotografie z večerního čtení).

Drahosovi2

Přes den čte různé knížky maminka, babičky nebo děda, prostě kdo je po ruce. Dcerka jen vyndává jednu knížku za druhou a říká: „toto, toto, toto…“ až přečteme všechno co je po ruce. Už v roce a půl si řekla: „babi hačí“ a podávala si knížky, nyní ve 2 a ¼ letech říká, že „budeme čítat“ případně „mami pívej“ to když jsou v knížce texty písniček a básniček. Sama už ukazuje a čte mladšímu bráškovi – na fotografii mu zrovna ukazuje zvířátka v knížce – „zde je lev: „vauuuu““.

Drahosovi1

No nevím, zda je to zcela k poznání, ale na obrázku je Kašpárek - tentokrát zelený a žluté sluníčko, druhý Kašpárek už je i červený. Dcerka si ho oblíbila v loutkovém divadle a v knížce se Spejblem a Hurvínkem.

Drahosovi3

s přáním mnoha nadšených čtenářů a krásných knížek se za všechny loučí

Hana Drahošová s dcerou Haničkou
Praha 5


 

RODINKA FREUDLOVA

Freudlovi2

Posíláme odpovědi k Vaší soutěži.... 3 pohádky nebo příběhy - Sedmero krkavců Sněhurka a sedm trpaslíků O Kubovi, Barušce a sedmi loupežnících

Freudlovi1

Nejoblíbenější pohádkovou postavičkou naší Viktorky (7 let) je Víla Amálka.

 Freudlovi

A jak si čteme my s našimi dětmi? Snažíme se pravidelně...naší novou oblíbenou hrou je četba malovaných příběhů, které jsem dětem zalaminovala a hrajeme si s nimi na knihovnu. Posílám také foto v příloze. Právě máme rozečtenou A.Lindgrenovou a Madynku zachránkyni a našeho maličkého kloučka zajímá nejvíc kniha Podívánky od F. Nepila a J. Jágra.

Freudlovi3

S pozdravem rodina Freudlova z Maxova


 

RODINKA KOTKOVA

Sněhurka a sedm trpaslíků, Sedm krkavců, Pohádky o mrtvé carevně a sedmi bohatýrech

 Kotkovi

Adrianek 3,5 roku s maminkou a nejoblíbenější knihou Krnkouni. Synovi Adriankovi se snažím číst každý den, alespoň pár minut, kdy se dokáže soustředit. Naše dětská knihovnička je bohatá na dětské pohádky, takže máme z čeho vybírat. Nejraději má syn knihu Krkouni, ke které má i originálního plyšáka a polštářek. Čtení syna od narození baví, rád listuje knížkama a zpetně se k příběhům vrací.

 Kotkovi1

nejoblíbenjší knižní hrdina je Krteček

Žaneta Kotková Nový Jičín, syn Adrianek Kotek, 3,5 roku


CCCD

Děkujeme všem partnerům Velké jarní soutěže, více informací o partnerech a celé soutěži ZDE (soutěž je již uzavřena):
www.kultura21.cz/souteze/9075-velka-jarni-soutez-cesky-literarni-hrdina-hleda-cela-rodina


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Sabina Laurinová je osobnost s nohama na zemi, říká moderátor

Zboril Laurinova perexModerátor Jiří Zbořil pořádá komponovaný zábavný pořad s herečkou Sabinou Laurinovou. „Je plný humoru, dobré nálady a hezkých písniček z muzikálů, ve kterých jsme společně nebo každý zvlášť vystupovali. Zavzpom...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Politika touhy: Sex a věda v komunistickém Československu

Politika touhyPokud vás zajímá, jak se žilo a milovalo v dobách hluboké totality, pak sáhněte po knížce Politika touhy z nakladatelství Host. Autorkou je socioložka Kateřina Lišková věnující se ve své publikační činnosti tématům gend...


Literatura

„Dort musí být zážitkem“

sexy dorty 200Kuchařky Josefa Maršálka se těší velké oblibě a není proto divu, že v nakladatelství XYZ vyšla loni jeho další kniha zaměřená na Sexy dorty.

...

Divadlo

RockOpera Praha natáčí videoklip s Evou Urbanovou a Kamilem Střihavkou

rop eva kamil 200Spojení RockOpery Praha a Evy Urbanové dostane nové obrysy. Holešovické divadlo totiž chystá nový videoklip k očekávané premiéře opery Trója, v níž se operní pěvkyně chopí role bohyně lovu Artemis. Klip vznikne ke skladbě Přísahej a t...

Film

Vysvlečená zpověď Johany Rubínové

altŽila, byla jednou jedna Johana Rubínová, která se rozhodla, že si bude psát deník. Psala o sobě, přátelích, problémech, průšvizích, trapasech, šlápnutích vedle, pokusech, omylech a tak vůbec o bouřlivém životě náctiletých. Psala, psala a co osud nec...