Duše rostlin a jejich léčebné i magické účinky

Duše rostlin a jejich léčebné i magické účinky

Tisk

duse rostlinKnížka Wolfa Dietera Storla představuje poselství a léčivou sílu z říše rostlin, které nás nenechávají na pochybách, jakou mocí od pradávných dob vládnou. Barevně ilustrovaná publikace, která připomíná atlas, může být skvělým průvodcem pro všechny, kteří se chtějí o bylinkách něco naučit.

 

Kulturní antropolog, etnobotanik a šaman Storl se věnuje popisu vybraných rostlin, a to především z hlediska jejich pradávných magických a léčebných účinků, proto si myslím, že je spíše více určitou zajímavostí pro znalce či zájemce o tento druh informací než praktickým průvodcem s návody na to jak vyléčit dětský kašel. A tak je i potřeba ke knize přistupovat. Mnohé z uvedených bylin totiž nenajdete jen tak snadno ve svém okolí a určitě je nepoužijete na běžné zdravotní problémy.

Autor cituje Matthioliho i jiné dávné mudrce, zpřístupňuje jejich poznatky i historické pojetí znalostí o bylinách. V textu najdeme i mnoho básniček a prupovídek.Líbí se mi také grafická stránka knihy a naprosto úchvatné fotografie Franka Brunkeho.

Název: Duše rostlin
Autor: Wolf-Dieter Storl
Žánr: populárně naučná
Vydáno: 2018
Stran: 159
Vydalo nakladatelství: Kořeny
Hodnocení: 85 %

duse rostlin1

Foto: Taťána Kročková


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Představujeme Jumpboxing: „Cíl je jasný - zábavnou formou spojit radost a efektivitu.“

jumpboxing 200Jumpboxing je nový sport, který kombinuje kickbox se skákáním na trampolíně. Vyčerpávající výklad nám k němu podala jeho zakladatelka paní Zuzana Kubáňová. Nechte se nalákat na lekci jumboxingu!

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Další kniha o zdraví z Nakladatelství KAZDA poradí, jak na cholesterol

jak snizit cholesterol200Nakladatelství KAZDA v poslední době vydává kromě knih o přírodě nebo osobním rozvoji také ty o zdraví. Ve většině případů se jedná o útlé knihy s krátkou teoretickou a obsáhlou praktickou částí a nejinak je to v případě k...


Literatura

Román pro ženy (nejen) o víně aneb Láskobraní z nakladatelství Jota

brani200Blanka Hošková ve světě spisovatelů není žádným nováčkem. Rodačka z Brna a zkušená maminka má na svém kontě už desítky časopiseckých článků a čtyři knihy. Ta nejnovější (v pořadí pátá) vyšla před několika dny v nakladatelství Jota a jmenuje se Láskob...

Divadlo

Letní divadelní program pod petropavelskou katedrálou

biskupsky dvur 200Malebný kout Zelného trhu ožívá neochvějně každé léto už čtrnáct let poutavými příběhy z dílny Městského divadla Brno. I tentokrát je pro vás již připravena vskutku rozmanitá programová nabídka plná hvězd, které můžete obdivovat na letn...

Film

Antropologický výzkum v kuchyních starých mládenců

kitchen 200Nedávno jsem se přesvědčila o tom, že inspirace může přijít opravdu kdekoliv a kdykoliv. Na přednášce o antropologii nám byl v rámci metod zkoumání doporučen norsko-švédský film Povídky z kuchyně. A jako správný zapálený fanoušek antropologick...