Zapomeňte na botox nebo plastické operace – stačí obličejová jóga

Zapomeňte na botox nebo plastické operace – stačí obličejová jóga

Tisk

oblicejova joga 200V nakladatelství Anag vyšla jedinečná publikace zaměřená na Obličejovou jógu od Světlany Mihulové. Zacvičte si ji i vy!

 

 

 

Jedná se o knihu určenou pro začátečníky a mírně pokročilé, přičemž se jedná o I. fázi zvanou budovací. Následuje liftingová – intenzivní fáze a závěrečná udržovací fáze.

Kniha je rozdělena na několik větších částí – po úvodu následuje anatomická část, kapitoly účinky obličejové jógy, zásady a doporučení, fáze tréninková jednotka obličejové jógy, nejčastější chyby a zajímavé tipy a praktická část s konkrétními cviky. V závěru pak najdete seznam cviků, použitou literaturu, poděkování a informace o autorce a spoluautorce – její sestře Jiřině Mihulové stojící za anatomickou částí knihy.

Anatomická část je velmi přehledná, obsahuje spousty nákresů a dokážete ji tak přečíst během několika minut. A můžete si z ní hodně odnést, například, že 20 minut v soláriu je pro kůži tak náročné jako celý den na pláži. Účinky obličejové jógy vás zase rychle přimějí s ní začít – kolem 30 zpomalíte stárnutí, ve 40 nebo 50 omládnete o 10 let a navíc aktivujete mozek a zbavíte se různých zlozvyků.

Obličejová jóga se dá cvičit během nejrůznějších činností – něco můžete zvládnout při ranní hygieně, ostatní můžete provádět například při hraní s dětmi, při domácím úklidu, v kanceláři na procházce nebo v klidu na toaletě. :-)

Co se týče praktické části, tak každý cvik se skládá z názvu, účinku cviku, provedení cviku, počtu opakování a upozornění. Nechybí ani názorná fotografie autorky provádějící daný cvik. Její pleť je opravdu hladká a je tak názorným důkazem z teoretické části. Moc se mi v tomto ohledu líbí také její sladění s grafikou knihy – cviky pro začátečníky jsou laděny do růžové, ty pro pokročilejší potom do modré barvy. Celkově je typografie knihy velmi zdařilá a chválím také kvalitní křídový papír, na kterém vše pořádně vyniká.

O obličejové józe jsem předtím neslyšela a na normální jógu jsem příliš divoká a netrpělivá, ale musím uznat, že mě kniha velmi zaujala a do cviků se určitě pustím. Už se tedy těším na další díl.

Světlana Mihulová se narodila v roce 1976. Je cestovatelka, trenérka, cvičitelka, lektorka a poradkyně v oblasti zdravé výživy. Od roku 2006 cvičí obličejovou jógu a následně přidala funkční cvičení se zdravotním zaměřením, SM systém a hormonální cvičení. Se svou sestrou Jiřinou Mihulovou založila školu SELAVIS, kde učí klienty obličejovou jógu nejen pro krásu, ale i pro zdraví. Nabízí zde funkční cvičení, spirální stabilizaci, program pro hormonální aktivitu těla a poradenství v péči o sebe samé. V roce 2019 byla škola Selavis v čele se Světlanou Mihulovou nominována do finále firemních oskarů – Český Goodwill. Lekce obličejové jógy pořádá po celé České republice.

 

oblicejova joga
Obličejová jóga pro začátečníky a mírně pokročilé
Autor: Světlana Mihulová
Žánr: životní styl, zdraví
Nakladatelství: Anag
Rok vydání: 2019
Počet stran: 200
Hodnocení: 85 %

https://www.anag.cz/oblicejova-joga-pro-zacatecniky-a-mirne-pokrocile/pA91.5870/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Divadelní svět má tendenci poměrně dobře kopírovat celkové nastavení společnosti

Janka Ryšánek S. Janka Ryšánek Schmiedtová doposud autorsky a režijně pracovala na více než šedesáti inscenacích po celém Česku a Slovensku. Mimo jiné i na projektech "Divadlo v socialní akci" s lidmi z náhradní rodinné péče a s matkami samoživitelkami. Je šéfredaktorkou časopisu ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Zdraví & Duše 2023

Zdravi a dušeZáří a podzimní sezónu na Černé louce v Ostravě odstartuje 11. ročník festivalu Zdraví & Duše. Dva nezapomenutelné dny, během kterých se na jednom místě prolne svět alternativní medicíny, zdravého životního stylu, osobního rozvoje a esoteriky. Odh...


Literatura

Shannarův meč se dočkal nového obalu

shannaruv mec 200Nakladatelství Omega znovu vydalo první díl série o Shannarově meči od amerického spisovatele Terryho Brookse. Připravte se na pořádnou jízdu s lidmi, elfy, trpaslíky či gnómy.

 

...

Divadlo

Slam poetry exhibice vol.8

slam poetry report200První letošní pražská exhibice se uskutečnila ve čtvrtek 7. února, již tradičně v Rock Café. Osm slamerů, finálový rozstřel a značně vypjaté emoce. Letošní start do soubojů básníků se rozhodně povedl, vydali ale...

Film

Návštěvní den na Barrandově - výlet do zákulisí české továrny na sny

navstevni den barrandovV sobotu 1. září se Barrandov Studio otevře veřejnosti. Nepropásněte jedinečnou příležitost k unikátnímu výletu do filmového zákulisí a poznejte, jak funguje opravdová „továrna na sny“. Jeden z největší...