Motivační kniha pro ty, na které to po dobrém nefunguje

Motivační kniha pro ty, na které to po dobrém nefunguje

Tisk

vzchopte se  200Matthew Kimberley se s tím vůbec nepáře, proto svou knihu s podtitulem Jak vrátit život do správných kolejí nazval Vzchopte se, do p**ele! a na této vlně pokračuje i na jejich stránkách.

 

 

Kniha je rozdělena na sedm velkých částí: Dejte se dohromady, Dotahujte věci do konce, Jednání s ostatními, Jak nebrat sami sebe tak vážně, Vztahy, Zdraví, Práce a peníze a Několik rychlých vítězství pro hřejivý pocit. Ty se dále člení na jednotlivé lekce, které jsou stručné, opravdu věcné a hlavně vtipné.

Každý si tak může vybrat jen nějakou oblast, kde cítí slabiny, nebo co by chtěl změnit. Podstatou celé knihy jsou však tato důležitá Zlatá pravidla:

  • Převezměte za sebe odpovědnost.
  • Berte se méně vážně.
  • Dotahujte věci do konce.

Už v předmluvě autor říká, že tato kniha je zásah, a to poslední, co kdy budete potřebovat. Čte se podle něj snadno, protože jde o obyčejné tuctové omílání tématu zdravého rozumu, všeobecně známých věcí a běžně přijímaných názorů, chytře zabalených do příručky seberozvoje. Nevyvrací tudíž myšlenku, že se jedná o všeobecné známé věcí: „Na těchto stránkách vás nic nepřekvapí, ale dost věcí potěší a možná ještě víc vás přiměje k chápavému pokyvování a přitákávání „jo, vždyť tohle už vím.“ Dovolte mi to zopakovat: to už víte. Ale kvůli neustálému proudu podnětů jste to zapomněli.“ (str 8)

Osobně takové knihy příliš nevyhledávám, ale v tomto případě mě opravdu zaujal provokativní názor a také jsem z několika zdrojů slyšela, že se čte rychle a je vtipná. Původně jsem myslela, že ji budu číst po částech, ale nakonec jsem ji velmi lehce přečetla za jeden večer a rozhodně si ji nechám v knihovně. Mockrát jsem se zasmála, ale také zamyslela a někdy zkrátka potřebovala autorovo utvrzení typu: „Krátce řešeno – je v pořádku dělat to, co děláte teď, jestli jste takhle šťastní a nikomu tím nebráníte v rozletu. Je to v pohodě dokonce i tehdy, když neděláte nic.“ nebo „Kdokoliv o sobě říká, jak je úžasný ještě předtím, než na to máte možnost přijít sami, nemusí být zase taková hvězda, jak o sobě tvrdí.“

Vzchopte se, do p**ele! doporučuji každému k přečtení, protože někdy je potřeba popostrčení nebo ukázání směru a tento způsob je bezbolestný (pokud se nepočítá namožená bránice od smíchu). :-)

Matthew Kimberley se narodil roku 1980 ve Velké Británii. Po studiu na London School of Economics se ve svých osmnácti letech vydal na cestu kolem světa a po pracovních stážích v Malajsii, Belgii a Itálii se usadil na Maltě. Založil společnost Book Yourself Solid School of Coach Training a jeho poradenství vlastníkům drobných podniků a jejich prodejcům ovlivnila a změnila stovky mezinárodních obchodů. Časopis Glamour ho jednou nazval "drsným obchodním guru", i když mu samotnému na slově "guru" vůbec nezáleží. Jeho nejprodávanější kniha Vzchopte se, do pr**le! změnila život desítkám tisíc lidí po celém světě.

Vzchopte se, do p**ele!
Autor: Matthew Kimberley
Překlad: Květa Palowská
Žánr: populárně naučná, osobní rozvoj
Nakladatelství: Bookmedia
Rok vydání: 2020
Počet stran: 240
Hodnocení: 84 %

http://www.bookmedia.cz/products/vzchopte-se-do-p-dele/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tereza Tobiášová: „Někdy se člověk prostě blbě vyspí nebo nemá svůj den, takže říká blbosti nebo mu to nemyslí.“

tobiasova tereza 200Terezu Tobiášovou už nějaký ten pátek můžeme vídat jako moderátorku na úspěšné televizní hudební stanici Óčko. Za svou kariéru měla možnost poznat nespočet kvalitních českých interpretů a dělat ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

1000 + maličkostí, které dělají šťastní a úspěšní lidé jinak

1000 malickosti 200V červnu vydalo nakladatelství Pragma zajímavou knížečku o seberealizaci a hledání vnitřního štěstí s dlouhým názvem 1000 + maličkostí, které dělají šťastní a úspěšní lidé jinak. Autory jsou manželé Marc a Angel Chernoff, jež v...


Literatura

Pražský Smíchov ožije literaturou

altVíte, co si představit pod pojmem „Noc literatury“? Co takhle třeba patnáct evropských autorů a jejich novější díla různých žánrů čtená českými herci a známými osobnostmi v krásných i zajímavých lokalitách rozsetých po Praze 5? První Noc ...

Divadlo

Tragédie člověka, který neuměl říct NE

netrpelivost-srdce perexPoručík Anton Hofmiller (Petr Matyáš Cibulka) má jednu vlastnost, která mu občas nesmírně komplikuje život: neumí říkat ne. Když se spřátelí s nádhernou Ilonou (Romana Widenková), zdá se, že našel své štěstí.

<...

Film

Zac Efron se představuje v traileru drsného australského thrilleru ZLATO

zlato 200Uprostřed rozlehlé, jedinečné a nelítostné australské pouště se odehrává drsný thriller o chamtivosti, která dokáže zatemnit lidskou mysl. Jak daleko dokáží lidé zajít při cestě za nesmírným bohatstvím?

...