Lenny: Zpíváním v angličtině spojuji své dvě vášně, muziku a cestování

Lenny: Zpíváním v angličtině spojuji své dvě vášně, muziku a cestování

Tisk

Lenny 200Zpěvačka a skladatelka Lenny byla hostem Music Studia Live Frekvence 1. Do éteru živě zahrála svůj velký hit Hell.o, čerstvou novinku live. laugh. cry a cover od Harryho Stylese Watermelon Sugar. Během rozhovoru s Lubkou Ponížilovou a Mírou Michálkem prozradila, proč zpívá a skládá v angličtině nebo jaké jsou její vzpomínky na hudební začátky. Hostem dalšího Music Studia Live Frekvence 1 bude ve středu 22. června od 9 hodin Sebastian.

 

V angličtině chystám další album, které vyjde po létě, a další songy i tvorbu. Na češtinu se zatím nechystám, ale nikdy nevím, co mi přijde do cesty,“ uvedla Lenny. Zpívání v angličtině má podle ní i tu velkou výhodu, že kromě českých může oslovit i zahraniční posluchače. Navíc tak spojí své dvě největší vášně, muziku a cestování.

Svoji oblíbenou angličtinu ale v minulosti již za češtinu vyměnila, a to v úspěšném hitu Samotní. Úvodní skladbu k seriálu Kukačky na téma rodičovství nazpívala společně se svojí mámou Lenkou Filipovou. „Nabízelo se to, obě jsme zpěvačky, jsme matka a dcera. A téma seriálu je přesně takové,“ odpověděla na dotaz, proč si myslí, že autoři seriálu oslovili právě je s nabídkou. Ještě doplnila: „My jsme moc dlouho neváhali, ačkoliv song není můj autorský, s čímž mám většinou problém, ale tady mi to přišlo jako něco tak hezkého, emotivního.“

Lenny1

Lenny píše songy nejen pro sebe, ale i pro ostatní interprety. Časem se naučila, že i když myšlenka jde z ní, tak skladbu nemusí nutně zpívat ona, ale klidně někdo jiný. Dopředu nepřemýšlí, zda bude skladba určená i pro zahraniční, nebo jenom pro české publikum. Vždy se snaží písničku napsat co nejlépe a doufá, že se bude líbit a prosadí se s ní. „Publikum je fantastické všude, co jsem měla možnost vystupovat. Samozřejmě lidí jsou jiní, jinak reagují. Někde jsou temperamentnější, jinde studenější. Jsou to lidi, kteří nasávají emoce z muziky, a to je to důležité,“ uvedla.

Do éteru Frekvence 1 zahrála Lenny i svoji úplně čerstvou novinku live. laugh. cry. „Souvislost - žít, smát se a nestydět se za to, že si občas pobrečíme – mi přišla prostě jako hrozně hezká,“ vysvětlila název songu. Se známým filmem Jíst, meditovat, milovat to prý nijak nesouvisí. Prozradila, že ona sama má ráda romantické filmy, přednost ale dává těm vtipným před ubrečenými, protože se ráda zasměje.

Během rozhovoru pro Frekvenci 1 Lenny zavzpomínala na návštěvy základní umělecké školy. „Chtěla jsem hrát Eltona Johna, což pro ně byla nižší forma umění. Hrál se tam Bach, Beethoven. Mozart a podobně,“ uvedla. K těmto etudám se ale nyní v dospělém věku vrací, když si chce procvičit prsty na pianě. Nervozita k životu a k vystupování sice patří, ale tam se to podle ní přechýlilo až do traumatické zkušenosti. „Jste v místnosti, kde je naprosté ticho, všichni na vás zírají jako na nepřítele a vy tam musíte předvést výkon. Navíc ještě všechno musíte umět zpaměti,“ posteskla si. Muziku přitom lze děti učit daleko zábavnějším způsobem, jak později poznala během studia v zahraničí.

V rámci Music Studia Live Frekvence 1 bývá zvykem, že jako poslední song zahrají hudebníci nějaký známý cover. Lenny si vybrala Watermelon Sugar od svého oblíbence Harryho Stylese, čímž udělala obrovskou radost moderátorce Lubce Ponížilové.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Když „lajky“ nestačí…

a jak se vam libim ted perexJe vám okolo třicítky, obrážíte jednu svatbu za druhou, ale žádná zatím (!!!) nebyla tou vaší? Při frustrujícím sjíždění Facebooku si podrážděně odfrknete, protože v...

Divadlo

Divadlo Šumperk uvede premiéru legendárního příběhu Přelet nad kukaččím hnízdem

prelet200Přelet nad kukaččím hnízdem bude první premiérou nové sezóny v Divadle Šumperk. Proběhne v sobotu 10. září a v dramaturgii Michaela Sodomky, překladu Luďka Kárla a režii Jiřího Š. Hájka se představí oblíbení šumperští herci.

...

Film

Knick - doktoři bez hranic

knick 200Newyorská nemocnice Knickerbocker, v níž se desetidílný seriál Knick - Doktoři bez hranic odehrává, skutečně existovala (na rohu 131. ulice a Convent Street) už od dob občanské války, svému účelu sloužila do 60. let m...