Vychází pátý případ Cormorana Strika a Robin Ellacottové

Vychází pátý případ Cormorana Strika a Robin Ellacottové

Tisk

Neklidna krev200V nakladatelství Kniha Zlín vyšla dlouho očekávaná kniha od Roberta Galbraitha (pseudonym J.K. Rowlingové) Neklidná krev. Jde o pátý díl bestsellerové série s Cormoranem Strikem a Robin Ellacottovou.

 

 

Soukromý detektiv Cormoran Strike je na návštěvě své rodiny v Cornwallu, když ho osloví žena s prosbou o pomoc při hledání své matky, Margot Bamboroughové, která zmizela za záhadných okolností v roce 1974. Strike nikdy předtím neřešil odložený případ, ale příběh, který se odehrál již před čtyřiceti lety ho velmi zaujal, a přestože má jen malou šanci, že případ vyřeší, pustí se do vyšetřování.

Detektivní kancelář, kterou Strike provozuje společně se svou asistentkou Robin Ellacottovou, je zahlcena dalšími případy, a navíc tou dobou Robin chaoticky řeší rozvod, nechtěnou mužskou pozornost a bojuje se svými vlastními pocity vůči Strikovi. Margotin případ se však postupně rozrůstá do složité mozaiky, která Strika i Robin zcela pohltí. Tento dávný případ je totiž obestřen mnoha tajemstvími souvisejícími s výkladem tarotových karet a je plný nástrah psychopatického sériového vraha, který nevraždil jen před čtyřiceti lety.

Neklidna krev

Robert Galbraith (pseudonym J. K. Rowlingové)

Robert Galbraith je pseudonym světoznámé britské spisovatelky J. K. Rowlingové, která se proslavila knihami o čarodějnickém učni Harrym Potterovi. Knihy vyšly ve dvou stovkách zemí, přeloženy byly do desítek jazyků a získaly mnoho ocenění. Všech sedm knih bylo zfilmováno a prodalo se jich na 400 milionů kopií. Píše však i novely pro dospělé a kriminální příběhy. Právě po dopsání série o Harrym Potterovi se Rowlingová chtěla ujistit, že její knihy mohou být čtené jen díky tomu, že jsou napsány kvalitně a ne pouze díky jejímu jménu. Zvolila si tedy pseudonym, ve kterém spojila svého politického hrdinu Roberta F. Kennedyho a své imaginární jméno, které si v dětství vymyslela – Ella Galbraith. Pod jménem Robert Galbraith vydává detektivní sérii s hlavním hrdinou Cormoranem Strikem. Do kouzelnického světa se pak vrací například scénářem k filmu Fantastická zvířata a kde je najít.

Je dvanáctou nejbohatší ženou ve Velké Británii a deník Forbes jí zařadil na osmačtyřicátou příčku v žebříčku nejvlivnějších lidí světa. Spisovatelka je nositelkou mnoha ocenění včetně Řádu Britského impéria, který jí udělila královna Alžběta II. za zásluhy o dětskou literaturu, španělské Ceny prince asturského, francouzského Řádu čestné legie a nejvyššího ocenění pro autory dětských knih, ceny Hanse Christiana Andersena. Angažuje se v mnoha charitativních hnutích včetně podpory znevýhodněných dětí.

Neklidna krev autorka

Foto autorky: copyright Debra Hurford Brown © J.K. Rowling


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Nové Velké knížky pro malé vypravěče tentokrát potěší hlavně kluky

velka-knizka-muj-den-pro-male-vypravece 200Nakladatelství Presco Group přidalo v poslední době další tituly do série Velkých knih pro malé vypravěče. Po Praze, Farmě, Stavbě nebo Zvířatech jsou tady nyní Hasiči, Porsche a Mů...

Divadlo

Na podzim do divadla: Ošklivec

2d3c94dbbe2fd3850b9978cd5b0534f6O prázdninách divadla nehrají představení, ale připravují se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte. Tentokrát vás zveme na Ošklivce do olomouckého Divadla Tramta...

Film

Jersey Boys aneb každý si to pamatuje, jak chce

Jersey boys 200Film Jersey Boys (2014) vznikl pod rukama režiséra Clinta Eastwooda. Dlouholetá zkušenost s tvorbou komerčních filmů je na každém záběru patrná a nenechává diváka ani na chvíli odpočinout. Snad jen během hudebních vystoupení kapely The ...