Komediomat vyprodal zlínské Studio Z

Komediomat vyprodal zlínské Studio Z

Tisk
ImageO partě improvizátorů Komediomat jste si mohli nedávno přečíst v našem rozhovoru. Nyní jsem se na ně opět vydala do Zlína, abych se uvolnila od stresu a nechala si nahnat do očí slzy smíchu.
 
 
 

Komediomat povětšinou vystupuje v různých obměnách, přičemž primární jádro, které můžeme vidět na většině fotografií, tvoří Roman Blumaier, Saša Stankov, Marcela Máchová a Jiří Kniha. K nim se obvykle přidávají hosté, většinou členové místního divadla. Tentokrát jsme měli tu čest přivítat Sašu Stankova, Romana Blumaiera a dva Zlíňáky Michaelu Doleželovou a Pavla Vacka. Nechyběl ani moderátor Ladislav Cmíral.

Na hostech jde vždy vidět jistá nervozita a vzrušení z toho, co je čeká. Ačkoliv s improvizací nemají tolik zkušeností, nedá se říct, že by ostatním nestačili. Vždy do toho jdou s plnou vervou - hrají, baví se a občas nechápou. Nejinak tomu bylo i nyní - Pavel bez řečí dělal kotouly, mluvil australsky a usmíval se na všechny strany. Oproti tomu Míša se pěkně proběhla, když ji Roman při hře 2 na 5, ve které dva herci musí zahrát minimálně pět rolí, pěkně prohnal. Zde nechyběla ani ostřejší slova, ale publikum zůstalo nedotčené a hlavně pobavené.

Image


Co se samotných her týče, byly klasické a bylo by zdlouhavé je tady dopodrobna vysvětlovat. Jejich témata vycházela z aktuálního světa: při Větách v kapse jsme se ocitli ve virtuálním prostoru facebookového profilu a u hry Siamská dvojčata jsme se dozvěděli jejich názor na tuto sociální síť. V Seznamce se objevil i Schettino, kapitán Concordie a vyslechli jsme si prezentaci o mrazech na Kvildě (vesnice Kvildy, jak ji Roman nevědomky omylem překřtil). Nechybělo ani několik typických narážek na zvířátka typu: „Vypadáš jako surikata.“ Největší úspěch měla jedna z posledních her s názvem Zvuky, ve které kromě dvou herců figurovali dva dobrovolníci z publika, kteří se chopili mikrofonů a dodávali improvizátorům zvukové efekty. Téma bylo vykradení banky a půvabné ženské „pif pif pif“ aka „proč na mě střílíš špuntovkou?“ bylo jednoduše geniální.

Image


Komediomat tentokrát vyprodal zlínský sál Studia Z o kapacitě 164 míst a to ještě několik lidí sedělo i na schodech a donesených židlích. Je logické, že lidé mohou vyhledávat takovou inteligentní a zároveň odpočinkovou zábavu, ale na minulém představení nebylo ani 50 návštěvníků. Je vidět, že dobré reference se rychle šíří a už i média si této skupiny začala všímat, což je jen a jen dobře. Plnější sál totiž této formě humoru, kde jsou důležité i hlasy z publika, velmi prospívá. Další představení vychází na sobotu 17. března a zbývají necelé tři řady volných míst, takže pokud možno neváhejte!

Komediomat, Studio Z, 16. února 2012
Zdroj foto: FB profil

 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Český Travolta brzdí emoce

HoreckaKrizPerexVíte, kde s největší pravděpodobností momentálně zastihnete herce, zpěváka a jednu z největších muzikálových hvězd Jana Kříže? Na jakékoli běžecké stezce na okraji Prahy! Mladý talent, kt...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Kašpaři budou hrát opět u Bezručů

kaspari200Pražský Divadelní spolek Kašpar již tradičně přiváží do Ostravy k Bezručům výběr ze svého repertoáru. Letos Kašpaři přivezou čtyři tituly, které představí na jevišti Divadla Petra Bezruče od 19. do 24. března 2022.

...

Literatura

Jak pracovat s hlasem

jak pracovat s hlasem200Touto otázkou se trápí řada tzv. hlasových profesionálů – herců, moderátorů, zpěváků či učitelů. Příručku pro cvičitele, trenéry a učitele Jak pracovat s hlasem napsaly autorky MUDr. Renáta Rokytová a PaedDr. Zdeňka Slavík...

Divadlo

Štyrský/Toyen/Heisler. Švandovo divadlo uvede komorní hru Martiny Kinské o nevšední umělecké trojici

Styrsky Toyen Heisler 200Novou autorskou inscenaci oceňované dramatičky a režisérky Martiny Kinské s názvem Štyrský/Toyen/Heisler uvede 27. března v premiéře Švandovo divadlo na studiové scéně.

...

Film

Hibernatus: Louis de Funes bojuje s dědečkem

hibernatus lois de funesFilm Hibernatus (1969) přišel ve své době velmi vhod. Z rozmachu techniky a civilizace se už všem pomalu točila hlava a na scénu přichází člověk, který nic podobného nikdy nezažil. Příběh o rozmražen...