Valerian a město tisíce planet

Valerian a město tisíce planet

Tisk

valerianValerian (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou zvláštní vládní agenti, kteří mají na starost udržovat pořádek v lidských vesmírních teritoriích. Valerian má se svou kolegzní víc než jen profesionální záměry a neustále jí dává milostní návrhy. Konzervativně založená Laureline, která ví, jakou povest Valerian má, co se žen týká, však jeho návrhy odmítá.

 


Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerian a Laureline vydávají na společnou misi do velkého mezigalaktického města Alfa. Alfu obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro, no, jak už to bývá, ne každý má stejné cíle. Uprostřed Alfy se objeví radioaktivní zóna a neustále se zvětšuje. Kdo stojí za jejím vznikem? A může mít něco společné s planetou, která byla před mnoha lety zničena a n které udájně existovaly jen přimitivní formy života?


Film má vše, co co od podobních snímků divák očekává – akci, zradu, napětí, humor, hezkou hlavní hrdinku i milostný příběh. Vizuální stránka je úchvatná a propracovaná do nejmenšího detailu. Dalším kladem filmu je Cara Delevingne, která exceluje v roli agentky Laureline.


Děj je však předvidatelný a divák se nedočká žádného překvapení. Navíc by filmu prospěl výraznější záporák – ten, který je zde, je nenápadný a nezáživný a v příběhu hraje jen malou roli. Navíc je hned jasné, že za všechno může onen záporák, takže ani v tomto případě se žádné překvapení nekoná.
To ale nevadí. Film je skrátka skvělá oddechovka a za návštěvu kina určitě stojí – když už pro nic jiné, tak alespoň kvůli vizuálním efektům.  

valerian

Celkové hodnocení: 75%

Valerian a město tisíce planet
Originální název: Valerian and the City of Thousand Planets
Produkce: USA, 2016
Režie a scenář: Luc Besson
Kamera: Thierry Arbogast
Střih: Julien Rey
Hudba: Alexandre Desplat
Hrají: Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen, Rihanna, Rutger Hauer, John Goodman, Ethan Hawke a další
Stopáž: 137 minut
Přístupnost: přístupný bez omezení


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pro skupinu Flattus je Sunday Music Jam srdcovka!

flattus 200Skupina Flattus vystoupí na začátku září na akci Sunday Music Jam. Co plánují a jak se jim vede se dozvíte v tomto rozhovoru.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Akce 3Kino zpřístupnila zejména nové polské filmy

3kino 200Na počátku listopadu 2016 se v Praze pořádal již třetí ročník přehlídky 3Kino, zaměřené na český, slovenský, maďarský a zejména polský film, zastoupený nejhojněji. Proto se tento text bude také vztahovat k filmové tvorbě našich severních sousedů.

...

Literatura

Příběhy příliš lidské jsou tak trochu nelidské

pribehy-prilis-lidske perexCo si má člověk počít, když samotná existence je utrpením? Možná, že právě na tuhle otázku se prostřednictvím prapodivných osudů nejrůznějších postav v knize Příběhy příliš lidské snaží najít odpověď její autor, píší...

Divadlo

Asanace neví, co chce svým divákům říct
ImageAsanace v pražském Divadle Na zábradlí je prvním jevištním ztvárněním jedné z her Václava Havla, kterého se autor nedožil. S inscenačním týmem ale i přes svůj vážný zdravotní stav spoluprac...

Film

Pravidla moštárny - srdcervoucí klasika

mostarna perexPravidla moštárny – už jste určitě slyšeli aspoň tento název, že? Nebo jste dokonce četli knižní předlohu filmu, o kterém je právě řeč. V každém případě – podívejte se, nebo se podívejte znovu, protože jde o j...