Letadla nepřekvapila ani neohromila

Letadla nepřekvapila ani neohromila

Tisk

200filmNejnovější film ze společnosti Pixar vypráví tentokrát příběh spíše ze vzduchu než ze silnice. Na rozdíl od Aut se v Letadlech neobjevuje žádný známý dabér ani režisér.

 

 

 

Příběh vypráví o práškovacím letadle, Prášku Skočdopole, který chce vyhrát největší a nejnáročnější závod kolem světa. Ale jako zemědělský stroj na to není stavěný a bojí se výšek. Pak ho ale začne trénovat veterán námořního letectva Skipper. Díky němu se Prášek kvalifikuje na vysněný závod. Jeho největším sokem je šampion Ripslinger, který si nechce zahrávat s žádnou konkurencí.

film

Letadla bohužel nepřináší nic nového. Je to vzdušná napodobenina snímku Auta, který byl vtipnější a mnohem akčnější. Nápad je tedy zcela vykradený a humor je spíše pro menší publikum. Narážky na Top Gun jsou sice hezké, ale pro děti naprosto nepochopitelné, pro starší diváky spíše trapné. Příběh je jednoduchý a znalec předešlých filmů, které se odehrávali na silnici, bude přesně vědět, co se stane a to i ve vedlejších zápletkách.

film1


Letadla/ Planes
Produkce a distribuce: Pixar studio
Režie: Klay Hall
Hudba: James Seymour Brett
Hrají: Val Kilmer, Brad Garrett, Dane Cook
Hodnocení: 30%
Zdroj fotek: Walt disney photo studio


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dělám věci tak, jak je cítím. Naplno, říká zpěvák Pavel Novák


pavel novak 200I když je synem slavného zpěváka Pavla Nováka a navíc jde v jeho šlépějích, své postavení hned v několika oblastech si vybudoval jen díky svému talentu a pracovitosti. Nevěnoval se vždy jen muzice, ale nakonec se v ní zase našel. Pr...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Romana Jákl Vítová: Jako malá jsem byla bojovná divoška

Romana Jakl Vitova200Romana Jákl Vítová, bývalá modelka a televizní moderátorka patřila řadu let k nejznámějším tvářím TV Prima. Ve společnosti ji už nějaký čas nepotkáváme, ale od 8. září ji můžete vídat na stříbrném plátně v roli středověké vesničan...


Literatura

Fleret - Umělci na šňůře

200litFleret - Umělci na šňůře, tak se jmenuje oficiální publikace ke 30. výročí legendární a svébytné kapely z Vizovic. Napsal ji inspicient Městského divadla Zlín Jakub Malovaný, který toho s “ogary” nemálo prožil. Nashromáždit se mu podařilo obdivuhodné množs...

Divadlo

Pod slávou herectví se skrývá i jeho bída?

200divZajímá vás, co vše obnáší herecké povolání? Jaká dilemata musí (nebo nemusí?) umělci řešit, pokud se ocitnou v konfrontaci s represivním režimem? O tom všem pojednává kniha Sláva a bída herectví, poskládaná z řady příspěvků, které se zabývají jednak her...

Film

Šarlatán - boj dobra se zlem

sarlatan 200V pondělí 17. srpna proběhla v pražském kině Světozor novinářská projekce dlouho očekávaného dramatu Šarlatán. Kvůli nastalé epidemii si film na svou českou premiéru plánovanou v březnu musel počkat až do srpna. Co na diváky v kinech čeká?

...