Energicky na vlně Tata Bojs

Energicky na vlně Tata Bojs

Tisk

tataci 200Tata Bojs, pro mě vždy záruka skvělého koncertu, zábavy a totálního uvolnění. Na předvánočním koncertě kapela pokřtila nový vinylový singl „Strana A“ a představila naživo dvě nové skladby. Pro ty, kteří nemohli na koncertě být, přináším malého průvodce. Doufám, že budu alespoň z poloviny úspěšná v přenášení lidi v čase a prostoru, jako byl ve čtvrtek Milan Cais.

 


Fanoušci už jsou napjatí a začínají kapelu vyvolávat. Ta přichází a každý člen kapely v ruce drží zelený laserový paprsek. Mardoša nás vítá svým tradičním „Ahoj, my jsme kapela z Hanspaulky“, Milan Cais neusedá za bicí, ale zůstává vepředu na pódiu za mikrofonem a kapela rozjíždí Filmařskou. Většina songů, které na koncertu zazní, jsou z alba Ležatá osmička. Když na řadu přichází Šťastnější, je v publiku cítit snad ještě větší nadšení než doposud a tentokrát už zpíváme s kapelou všichni do jednoho. Po Jednotce času dochází na křest singlu.

Tata Bojs se křtu ujímají sami a my se dozvídáme účel laserových paprsků – vinylový singl bude pokřtěn, když všechny čtyři paprsky protknou střed desky. Všechno dobře dopadlo, kapela se o části singlu podělila se svými příznivci a jako první představila novou píseň S ní. Kapela nepokračovala přímo s druhou písni ze singlu „Strana A“ Antikvariát, ale udělala předěl písní Světová, kterou předvedli s daleko živelnějším drivem, než je zaznamenána na albu.

tataci


Obě nové skladby sklidily velký potlesk a myslím, že se nepletu, když budu tvrdit, že už jsme všichni nedočkaví i na „zbytek“ nového alba. Upozornění pro posluchače: dávejte pozor a nevěnujte se svým elektronickým zařízením, jinak vám je kapela zabaví! (A vrátí až na konci školního roku…ne, nebojte se, hned).

Čtvrtek 18. 12. je také výročím úmrtí Václava Havla a kapela na něj nezapomněla. Nejen, že členové měli vyhrnuté kalhoty (v rámci akce Krátké kalhoty pro Václava Havla), ale promluvili i tom, proč jim je Havel blízký a celá chvíle byla velice dojemná a emotivní.

Po zbytek koncertu už jsme všichni skvěle roztančení, rozezpívaní, užíváme si třeba absolutní pecku Attention aux Hommes! Blíží se už konec koncertu, Tatáči se loučí, ale fanoušci je jen tak nepustí. Burácí natolik, že není možné se nevrátit. A tak nám kluci ještě nadělí Pěšáky, ale to nám nestačí, takže to rozjedou s Toreadorskou otázkou, Eko echo a na úplný disco závěr dají Růžovou armádu.

tataci 2


I přesto, že nám bylo v Arše občas trochu těsno (no jo, bylo vyprodáno) a někteří jsme se sbližovali asi víc, než jsme chtěli, koncert byl naprostá energická bomba a troufám si říct, že jsme odcházeli domů úplně rozjaření a ještě teď si pobrukujeme. Tak brzy na slyšenou!

Kdy: 18. 12. 2014
Kde: Divadlo Archa
Hodnocení: 95 %      

( 1 hlas )         

Zdroj foto: autorka

www.tatabojs.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zlínská Zelenáčova šopa je pro naši kapelu GAIA kultovní místo, říká Vladan Vavruša

vladan vavrusaI když zlínsko-otrokovickou kapelu GAIA čeká v sobotu 23. března další koncert ve zlínské Zelenáčově šopě, následující rozhovor s kapelníkem Vladanem Vavrušou je hlavně o novinkách a plánech. Třeba o nových písničkách a nahrá...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Vombat Jirka – Knížka na nočník

vombat200Tahle překrásná knížka, určená pro nejmenší děti a jejich zoufalé rodiče v případě, že se ne a nedaří jejich dítěti vykakat se na nočníku, mě velmi zaujala. O vombatech se zcela běžně v dětských knížkách nedočtete. A tenhle vombatí kluk Jirka se značn...

Divadlo

Umělkyně světových parametrů mají kromě talentu vždy něco navíc

perex hvezdyMám rád umělce, ale nejvíc asi ty, kteří něco umějí, a přitom si na nic nehrají. Vypadá to jako protimluv, ale možná mi rozumíte. A pak mám rád umělkyně, které – ačkoliv jsou talentované, inteligentní a krásné – ma...

Film

Nejočekávanější animovaný film posledních let Chlapec a volavka právě vlétl do kin

chlapec-a-volavka0Můj soused Totoro, Princezna Mononoke nebo Cesta do fantazie se řadí mezi nejpopulárnější animované snímky na celém světě a jejich režisér Hajao Mijazaki se může pyšnit miliony fanoušků. Po deseti letech se mistr animace vrací s nejnovějším snímkem, úc...