Metalové okénko říjen

Metalové okénko říjen

Tisk

mo 200Říjen přináší pravidelnou nálož klipů i několik střípků z hudebního světa metalu. Věřím, že fanoušci této hudby si najdou to své a něco málo se i dozvědí.

 První den měsíce října vyšla patnáctá studiovka amerických industriálních mágů Ministry. Album Moral Hygiene se představuje mimo jiné i videoklipem k písni Disinformation:

Znáte superkapelu Sixx:A.M.? Jde o rockový projekt, sestávající z basáka Nikki Sixxe (Motley Crue), bývalého kytaristy Guns N´Roses DJ Ashby a zpěváka Jamese Michaela. V říjnu vypustili do světa album Hits, kde kromě šlágrů najdeme i pár nových songů – a mezi ně patří i singl The First 21:

Švédská metlácká banda Hypocrisy plánuje vydat 26. listopadu desku Worship a už teď nás na ten nášup připravuje. Konkrétně si pro nás nachystali klip k písničce Dead World:

Let the Bad Times Roll je název desáté desky americké rockové kapely The Offspring, které vydali letos v dubnu. Jako ochutnávku tu máme klípek k písničce The Opioid Diaries:

Švédská death metalová formace Unleashed plánuje 12. listopadu vydat studiovku No Sign Of Life. Najdeme zde 11 skladeb, mezi něž patří Where Can You Flee?, ke které můžete zhlédnout video:

Poláci Behemoth loni streamovali koncertní show In Absentia Dei, natáčenou z opuštěného kostela. V prosinci tento úspěšný koncert vydají a jak to bude vypadat? Obrázek si můžete udělat díky písni Bartzabel:

Po čtyřech letech se ozývá melodická death metalová kapela Arch Enemy a to rovnou s klipem ke skladbě Deceiver, Deceiver:

A teď něco z vod thrash metalu, konkrétně se podíváme na kapelu Death Angel z amerického San Francisca. Ti vydají nové album, živák s názvem The Bastard Tracks, tedy záznam koncert z května tohoto roku. Mrknout můžete na klípek k písničce Where They Lay:

Pohodáři (Hed) P.E. vydají 17. prosince kompilační album s názvem Califas Worldwide, kde najdeme 21 písniček a celou řadu hostů. Zatím posledním zásekem kapely je Class of 2020 z loňska.

mo hedpe

Poslední říjnový den vydala své dlouho očekávané album kapela Limb Bizkit a to pod vtipným názvem Limp Bizkit Still Sucks. A musím říct, že následovník desky Gold Cobra (2011) se vydařil! Co na něj říkáte vy?

mo limp bizkit

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Divadlo je moje celoživotní láska, říká operní pěvec Radek Krejčí

radek krejci perexI když to neměl v životě vždy jednoduché, štěstí, píle a talent ho dovedly k vysněné profesi. Během let se vypracoval a svůj život si už bez jeviště nedokáže ani představit. Sólista opery Severočeského divadla v Ústí nad Labem Ra...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Projděte Evangeliem pekla Severní Koreje

Evangelium pekla, perexJedním z důvodů, proč mě čtení baví a naplňuje je i to, že kromě prožívání různých příběhů, mohu navštívit i spoustu zajímavých míst. V momentě, když jsem viděla, že děj thrilleru Evangelium pekla je zasazen do Seve...

Divadlo

Bella figura. Přehlídka komunikačních trapasů v Městském divadle v Brně

Bella Figura perexItalská povaha – stručná přehlídka po italské způsobu komunikace, kterou asi poprvé popsal fejetonista Bepe Severgnini. Ano, je to termín Bella Figura. Je obsažným názvem hry dramatičky Yasminy Rezy. V režii této autorky měla hr...

Film

Herec Lukáš Vaculík se představí v rodinné komedii „Tady hlídáme my“

tady hlidame my 200Nová rodinná komedie režiséra a scénáristy Juraje Šajmoviče, TADY HLÍDÁME MY (2021), byla slavnostně uvedena v předpremiéře na 53. Filmovém a televizním festivalu OTY HOFMANA. V hlavních rolích se představí Lukáš Vaculík, Jitka Jež...