Příliš krátký provaz se smyčkou

Příliš krátký provaz se smyčkou

Tisk

prilis kratky provaz perexV knižním klubu nyní vyšel detektivní politický thriller s názvem Příliš krátký provaz, který byl v roce 2015 vyhlášen nejlepší knihou měsíce na Amazonu a také sociální síti Goodreads.com. Jak se kniha ujme u nás?

 

 

Děj knihy Příliš krátký provaz se točí kolem vyšetřování zmizení čtrnáctileté dcery známého politika Benjamina Lombarda. Je to už deset let a stále se nic nepohnulo, což se má změnit díky spolupráci se schopným hackerem a především rodinným známým Suzanne  - Gibsonem Vaugnem. Ten pracuje společně s osobitými vyšetřovateli Danem Hendricksem a Jenn Charlesovou. V příběhu nechybí akce, napětí ani nečekané zvraty.

Opravdu vyvedená je obálka titulu, na které se v pozadí nachází zelené jedničky a nuly ve stylu grafik filmu Matrix a v popředí zelená smyčka. Kniha tak působí velmi lákavě a určitě o ni pohledem zavadí nejeden počítačový nadšenec. Nicméně právě ten může být zklamán, protože ač je hlavní hrdina Gibson hackerem, příliš kousků s počítačem nepředvede.

Zpočátku jsem měla těžké se začíst, v ději se objevovala spousta postav a bylo těžké se v tom všem zorientovat. Pak to však najednou začalo odsýpat a dokázala jsem u knihy bez přestávky vydržet dlouho. S hrdiny jsem se nějak nedokázala sblížit a mít k nim nějaké (a)sympatie, tak kdo ví, co přinesou další díly z této série.

Kniha Příliš krátký provaz se četla dobře, styl byl srozumitelný a místy jsem se i zasmála. Hlavním plusem je, že rozuzlení nebylo jasné na první ani na druhý pohled a celkově jde o dobře napsanou klasickou detektivní knihu se zajímavými politickými motivy.

Matthew FitzSimmons se narodil v Illionis, ale vyrůstal v Londýně.  Ve Spojených státech pak vystudoval psychologii - namísto ní se však věnoval především divadlu. Po několika letech strávených v New Yorku „prchl“ do Číny, kde také napsal svůj první román. Momentálně žije ve Washingtonu a vyučuje literaturu a divadlo.

prilis kratky provaz


Příliš krátký provaz
Autor: Matthew FitzSimmons
Překlad: Richard Olehla
Žánr: beletrie
Nakladatelství: Euromedia
Rok vydání: 2017
Počet stran: 400
Hodnocení: 80 %

Zdroj foto: Euromedia.cz

https://www.knizniklub.cz/knihy/208635-prilis-kratky-provaz.html


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tuomas Seppälä (Amberian Dawn): „Mám v hlavě soukromé rádio.“

altFinští melodic metalisté Amberian Dawn vydali své první album v roce 2008. Nyní po čtyřech letech na hudební metalové scéně vydali čtvrté album s názvem Circus Black, které obsahuje i duet se známým zpěvákem Timem Kotipe...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Sériový vrah nebo vlkodlak? Vyřeší Vlčí proces

vlčí proces, perexHistorický román sepsaný na základě skutečných událostí je pro mě vždycky neodolatelnou záležitostí. Nahlédnutí do dob dávno minulých a v tomto případě ještě okořeněné napětím a pověrami o vlkodlacích slibuje skvělé čtení, kter...


Literatura

Růžový přebal neznamená „růžové čtení“

zmr 200Sladce růžová obálka s něžnými ilustracemi a název Zmrzlinové sedmé nebe, román, co napsala Abby Clementsová, jasně evokují, že půjde o pohodovou knihu. Až jsem se bála ji otevřít, aby nebyla růžová příliš. Na druhou stran...

Divadlo

Ne/normální: unikátní titul na poli hudebního divadla

NENORMALNI 200Spletitý příběh rodiny Goodmanových se v hlavách autorů Briana Yorkeyho a Toma Kitta začal odvíjet postupně. Zároveň lze jeho prostřednictvím mírně nahlédnout do zákulisí vzniku současného amerického muzikálu.

Film

Kráčející skála se vrací domů

kracejici skala200Kráčející skála (2004) je film jako vystřižený ze staré akční školy. Kdysi dávno nebyly třeba lasery, umělá inteligence ani vesmírné bitvy s mimozemšťany. Akční zážitek uměl zprostředkovat i obyčejný mezilidský problé...