Poselství megalitů řeší tajemství známých kolosů

Poselství megalitů řeší tajemství známých kolosů

Tisk

megality perexPrastaré stavby z obrovských monolitických kamenů se nacházejí na mnoha místech po celém světě a jsou proslulé svou tajemnou energií. Jejich existence vzbuzuje řadu konspirací poukoušející se vysvětlit nejen účel těchto konstrukcí, ale také způsob přepravy těžkých kamenů tvořených z jednoho celku. Záhadolog Hartwig Hausdorf se tomu v knize Poselství megalitů pokouší přijít na kloub.


Kniha je odbornou příručkou pro čtenáře milující tajemství a věci mezi nebem a zemí, a také pro cestovatele, kteří se zajímají o mystická místa všech světadílů. Je doplněna barevnými fotografiemi. Sám autor tato místa navštívil, přesně a podrobně popsal, včetně historických skutečností i vlastních domněnek pokoušející se vysvětlit dobu vzniku a účel daných staveb. Je to dobrodružné a pátrací čtení, vzbuzující i ukájející zvědavost zároveň. Kdo vlastně postavil kamenné divy se sice přesně nedozvíme, ale i tak je publikace nabitá zajímavými informacemi, zejména pro čtenáře, kteří o těchto krásách prozatím vůbec nic nevěděli. Hausdorf neskrývá alergii na slovní spojení “kultovní účely”, naopak se detailněji zamýšlí nad možným využitím staveb, věnuje se také propočtům i reakcím svých fanoušků a čtenářů předchozích děl, kterých zplodil bezpočet.

megality1



Zájemcům o tuto tématiku má kniha rozhodně co přinést. Prozrazovat její obsah nebudu, ponechám jej jako tajemství, které si můžete během četby rozluštit sami. Čtení je vhodné do přírody a do míst, kde člověk zapomíná na čas.



O autorovi:
Hartwig Hausdorf (*1955) je německý záhadolog, který procestoval mnohá zajímavá místa a napsal spoustu knih. Vystudoval Mnichovskou univerzitu se specializací na cestovní ruch, vedl cestovní kancelář a organizoval skupinové zájezdy. Od roku 2002 se živí jako spisovatel a badatel. Zajímá se také o UFO. Z jeho známých knih jmenuji například Když si bohové hrají na Boha, Nadpřirozené schopnosti zvířat a rostlin, Návrat z onoho světa, Otazníky kolem původu člověka, Bílá pyramida a další.

megality

Poselství megalitů
Autor: Hartwig Hausdorf
Žánr: naučná literatura
Vydáno: 2017
Stran: 216
Vydalo nakladatelství: Knižní klub, edice Záhady
Hodnocení: 80 %


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

ANNA KRYVENKO: Cíl mého natáčení byl splněn ve chvíli, kdy jsem do filmu dostala záběry tváří vojáků okupačních armád

MUS perex rDokumentární film Můj neznámý vojín je režijním debutem Anny Kryvenko, Ukrajinky, která ve svých 23 letech odjela studovat do Prahy a žije v ní dodnes. Domů, na Ukrajinu, se pravidelně vrací. Při jedné z takových návštěv narazila Anna na fotoalbu...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Děti ulice to nikdy nemají lehké

nezlomny 200Spisovatelka Hana Hindráková píše vždy silné příběhy, nejčastěji z afrického prostřed. Nejinak je tomu u knihy s názvem „Nezlomný, která vyšla v nakladatelství Alpress.

 

...

Literatura

Bouřlivé ticho po pobřežní cestě

Bourlive ticho perexPo tisícikilometrové Jihozápadní pobřežní cestě se manželé Raynor a Moth snaží vrátit k normálnímu životu a zase žít mezi čtyřmi zdmi. Jenže to pro ně není vůbec jednoduché. Raynor bojuje se strachem z lidí i z budoucnosti a Mot...

Divadlo

Listopad ukáže prezidenta USA bez kalhot!

listopad200Myslíte si, že politika může být jen nudná a dokáže člověka jenom rozčílit? A co takhle sám prezident Spojených států amerických? Velevážená a celosvětově uznávaná osoba nemusí být jen taková, jakou ji známe z televize. Ve hře Listopad

Film

Pí a jeho život aneb Proč začneme s tygrem komunikovat?!

pi a jeho zivotNový film „Pí a jeho život“, jehož režie se ujal oscarový Ang Lee, můžeme poprvé zhlédnout, ve 3D provedení, již pár dní před letošním Štědrým dnem. Chlapec, tygr a moře – to jsou hlavní hrdi...