Odhalte tajemství metody Tokio – Paříž

Odhalte tajemství metody Tokio – Paříž

Tisk

japonky-nechodi-na-plastiku perexV nakladatelství Esence nedávno vyšla růžovo-bílá kniha s lákavým názvem Japonky nechodí na plastiku a podtituly Cesta ke kráse a štíhlé linii a také právě výzvou o odhalení metody Tokio-Paříž. I když jde o další knihu věnující se hubnutí a zdravému životnímu stylu obecně, můžete se dozvědět spoustu nových a zajímavých informací.

 


Dílo na první pohled zaujme svou růžovou barvou, která se objevuje jak na obale, tak i v knize samotné a pěkně kontrastuje s bílými stránkami. Typograf si zde vyhrál a přitom to nepůsobí přehnaně ani prvoplánově.


Kniha je rozdělena do tří stěžejních částí dále rozdělených na kapitoly: Tajné recepty Japonek Jak být stále štíhlá a mladá, Zeštíhlující metoda Tokio-Paříž a Životní postoj Tokio-Paříž: Další nápady pro lepší život. První část tedy přináší obecný úvod, seznamuje čtenáře s různými zvyklostmi Japonců a představuje zde nejdůležitější pojem kalorická hustota. Ve zkratce se jedná o energetický přínos potraviny vyjádřený v kaloriích na gram. Pokud vás zajímá více, sáhněte právě po této knize.

Dále kniha představuje jednotlivé potraviny a nápoje tak typické a oblíbené v japonské kuchyni. Kromě ovoce, zeleniny a různých řas jsou to také luštěniny nebo konjak – hlízu konzumující se nejčastěji jako příloha místo rýže nebo těstovin. Vše je srozumitelně popsáno a pro přehlednost a názornost ještě zobrazeno v tabulce, takže stačí nalistovat příslušnou stranu a najít si, co potřebujete.

Další části knihy se zaměřují na aplikaci teorii do praxe – na kombinování různých potravin a nápojů, jejich přichystání v takzvaných bento boxech a nechybí ani spousta praktických rad o cvičení a samotném přístupu k životu.

Kniha Japonky nechodí na plastiku je velmi zajímavá a především praktická. Vše je podrobně, a přesto velmi čtivě vysvětleno a popsáno, nechybí ani různé přehledy a připomenutí a obecně se dozvíte mnoho hodnotných informací.


Za velké plus považuji také to, že kniha působí jako od české autorky - vše je vysvětleno, potraviny by měly být u nás běžně dostupné a není zde znát propast, jako se stává u některých podobně zaměřených zahraničních knih. Sophie Ortegová navíc dobře ví, o čem píše, to je znát, a přesto čtenář necítí žádné povýšené vyznění nebo nemá dojem, že jej k něčemu nutí.


Já jsem si po přečtení hned koupila konjakové těstoviny, poohlédnu se po nějakém dobrém čaji a časem zkusím třeba batátovou pěnu s coulis ze zeleného čaje. Celkově jsem ráda, že mám tuto růžovou krásku v knihovně.


Sophie Ortegová vystudovala medicínu a výživové poradenství Několik let se věnuje konzultacím ohledně tělesné váhy, tvarování postavy a také omlazováním a inovacím v estetické medicíně. Její příspěvky můžete najít v různých časopisech.

japonky-nechodi-na-plastiku


Japonky nechodí na plastiku
Autor: Sophie Ortegová
Překlad: Hana Jovanovičová
Žánr: populárně naučná
Nakladatelství: Euromedia Group v edici Esence
Rok vydání: 2017
Počet stran: 224
Hodnocení:  85 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s kapelou Mennu

200 mennuHudobnú skupinu Mennu založil pred štyrmi rokmi spevák, gitarista, skladateľ a textár Miloš Igaz so svojimi priateľmi. Jeho priatelia chceli zmeniť svoj spôsob života, prísť na nové myšlienky a zabudnúť na horké chvíle v živote. Smrť ich manželie...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Sbírka Srdce v nahotě odhaluje duši brněnské písničkářky

srdce v nahote2Mladá brněnská umělkyně Jenoféfa Beta nedávno představila svou křehkou poezii inspirovanou ženami ve sbírce Srdce v nahotě, kterou vydala pomocí crowdfundingu. Ilustrace vytvořila její kolegyně Eleanor Skurska.

 

...

Literatura

„Jmenuji se Maryte a jsem katolička“ – slova, která mohou zachránit život

jmenujisemaryte perexNa začátku roku 1946 ve Východním Prusku vládnou tvrdou rukou vítězní Rusové. Berou si, co chtějí, a tyranizují původní německé obyvatelstvo. Malá Renata, její maminka, teta a sourozenci museli opustit hezký dům, kteří zabral...

Divadlo

Sedm známých osobností věnovalo šest zážitků a jeden obraz do unikátní charitativní online aukce pro Divadlo Viola

Viola200Tereza Kostková, Miroslav Donutil, Václav Vydra, Jiří Dvořák, Ivo Kahánek, Marek Eben, Jiří Anderle. Oblíbení a vítaní hosté na jevišti Divadla Viola se spojili, aby společně s aukční platformou Arts Bay a Prague Business Clubem pomohli legendární uměl...

Film

Týždeň slovenského filmu 2016

tyden slovenskeho filmu 200Prehliadka Týždeň slovenského filmu 2016, ktorá sa koná od 11. do 17. apríla v bratislavskom Kine Lumiére sa predstaví domácou tvorbou uplynulého roka. Nadväzuje tak na priaznivo prijatý prvý ročník, ktorý vznikol m...