Když to tam není, tak to tam nehledej

Když to tam není, tak to tam nehledej

Tisk

kdyztotamneni200Když to tam není, tak to tam nehledej je tedy volným pokračováním knihy Suchý hadr na dně mořském, ve kterém čtenáři sledovali dětství, dospívání i jakési procitnutí hlavní hrdinky Anny. Ta se nyní vydává do Prahy, aby se odtrhla od „minulosti“ a také rodičů a mohla se postavit na své vlastní nohy. Je jasné, že to nebude jednoduché, ale Anna je opravdová hrdinka a ke všemu se dokáže postavit čelem a také s dávkou sebeironie.

 

 

Dějje rozdělen do krátkých povídek, které jsou v prvé řadě skvěle vypointované a působí hrozně mile. Navíc se u nich budete opravdu smát a často narazíte na nějaké zajímavé a netradiční spojení. Příběhy vyznívají tak, jako by je napsal sám život, působí velmi přirozeně a uvěřitelně.

Když přišel závěr této útlé knihy s krásným barevným přebalem s kufry, byla jsem až skoro smutná. Něco skončilo a já v tom okamžiku chtěla více, to se vždy nestává. Jednoduše jsem byla opravdu nadšená a už teď doufám, že bude jak audiokniha, tak taky třetí díl.

Je úplně jasné, že Když to tam není, tak to tam nehledej není žádné prvoplánové dílo, žádná slátanina, která by vznikla na koleně. Příběhy působí na jednu stranu tak běžně a každodenně, a přitom jde o něco úplně neobyčejného, lehkého a skvělého. Styl paní Chřibkové je prostě jedinečný a díky tomu je na světě takové dílo, k němuž se budete moc rádi vracet. Přesně taková ta kniha, kterou si chcete číst v létě na dece, v dopravních prostředcích nebo po večerech u kávy….

Ivana Chřibková se narodila se ve Štěpánkovicích na Opavsku. Pracoval pro kulturní rubriku opavského týdeníku Kamelot a pro deník Svoboda v Ostravě. Poté se přestěhovala do Prahy a přes 10 let pracovala pro televizi Nova. Razantně změnila svůj život přestěhováním se do španělské Andalusie, kde napsala knihu Suchý hadr na dně mořském. Dnes žije ve městě Leeds v Anglii. S autorkou si můžete na našem webu přečíst rozhovor.

kdyztotamneni

Když to tam není, tak to tam nehledej
Autor: Ivana Chřibková
Žánr: světová beletrie
Nakladatelství: Bookmedia
Rok vydání: 2017
Počet stran: 208
Hodnocení: 97 %


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s organizátorem Chillibraní

chillibrani logoO akci Chillibraní jsme už na našem webu informovali a nyní přinášíme rozhovor s pořadatelem této akce Petrem Klemešem. Ten nám prozradil, co vše tam návštěvníky čeká, ale také kolik by toho sám zvládl? Jaké je jeho oblíbené chilli?...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Labyrinty světa

laby 200Tajemné labyrinty přitahují po staletí pozornost lidí. Jsou krásné, vztahuje se k nim řada legend, bývají spojovány s duchovní cestou a poznáním. Slovo labyrint pochází z řečtiny a znamená mj. rozs...


Literatura

Temnota přichází. Je možné ji zastavit?

Usvit temna perexPrastarý svět magie již neexistuje. Hrdinové jsou mrtví, z velkolepých paláců se staly ruiny a bitvy mezi dobrem a zlem jsou zapomenuty. Je jen jedna skupina, která si pamatuje na minulost – Správcové, kteří přísahali, že budou chránit ...

Divadlo

Dalším hitem brněnského Buranteátru je bezpochyby Pán s kaméliemi

pan s kameliemi plakat 200Říkáte si, že vás nemůže v divadle nic překvapit? Chcete od večera stráveného ve společnosti lidí jdoucími za kulturou něco víc než samotný děj představení a jde vám i o celkový zážitek, než o pouhý dojem ze shlédnuté...

Film

Jak je důležité mít v životě bláznivou kamarádku

staying-alive 200Ze sobotního programu přehlídky Severský filmový podzim jsem tentokrát vsadila na slíbenou norskou komedii Staying Alive. Zájem o film byl obrovský a ukázalo se, že v Norsku nevznikají jen děsivé krimi příběhy, ale Norům jdou i takové, při kterých se budet...