Vydejte se s dětmi do mytologických světů

Vydejte se s dětmi do mytologických světů

Tisk

atlas-mytu 200Ve vydavatelství Presco Group vyšla v edici Ella a Max další dětská kniha – tentokrát velkoformátový a úžasný Atlas mýtů, kterým je radost listovat.

 

 

Kniha zaujme na první pohled svou velikostí – na výšku měří přes 30 centimetrů – a také krásným tmavým přebalem s nejrůznějšími bytostmi z různých světů. Nadšení a úžas mě nepřešlo ani při pohledu dovnitř, kde se nachází 12 mytologických světů: Svět původních Severoameričanů, Aztécký, Janomamský, Jorubský, Irský, Řecký, Severský, Egyptský, Slovanský, Hindiuistický, Japonský a Polynéský svět.

Vydavatel k výběru světů vysvětluje, že vybrat právě tyto světy bylo velmi náročné. Také si velmi dobře uvědomuje, jak se jednotlivé světy propojují a jak mají různé bytosti i mýty samotné různé varianty. Při tvorbě se snažili vybrat ty nejznámější a přinést tak jakési uvedení do těchto světů. Zároveň se nesnažili vysvětlovat podstatu dnešních náboženství, ale představit fascinující příběhy s dlouhou historií. „Pokud vás tato kniha inspiruje k tomu, že zahoříte touhou dozvědět se více o nekonečně fascinující pokladnici světových mýtů, tím lépe!“ dodává závěrem.

atlas-mytu

Atlas mýtů má skvělou strukturu, která je pro lepší zorientování ještě vysvětlena na úvodních stránkách knihy. Každý svět začíná krátkým úvodem, následuje detailní mapa, nejznámější příběhy a vše uzavírají různá stvoření a další zajímavosti. Nejvíce mě vždy zaujala právě mapa, kde je jednak znázorněna podoba světa podle dané kultury, a hlavně jeho bohové, příšery a bytosti. Vše s krátkými popisky, které jsou sice malými písmeny, ale velmi zajímavé. U příběhů s mýty a legendami si můžete přečíst také další zajímavosti v rámci Věděli jste, že… a stužka na horní části stránky zase navádí k úvodní mapě. A protože jmen je opravdu přehršel, v závěru knihy najdou čtenáři přehledný rejstřík.

S knihou jsem strávila moc příjemné chvíle, a to ať u světů, které aspoň trochu znám a mám ráda (slovanský, řecký nebo severský), tak u těch méně známých. Moc mě bavilo hledat zajímavosti o jednotlivých postavách i číst krátké příběhy. Autor má můj velký obdiv a respekt za to, že vše dokázal takto dát dohromady. Více takových děl, já už se moc těším, jak si knihu budu prohlížet s dětmi nebo jim díky ní pomáhat s referáty.

atlas-mytu obalka

Atlas mýtů – Mýtický svět bohů
Hrdinové, bohové a příšery na mapách dvanácti mytologických světů
Autor: Thiago de Moraes
Překlad: Robin Král
Žánr: pro děti
Nakladatelství: Presco Group, edice Ella a Max
Rok vydání: 2018
Počet stran: 87
Hodnocení: 94 %

https://www.presco.cz/atlas-mytu-myticky-svet-bohu/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Celé znova „Chceme si Pošembeří tour užít, a pobavit lidi a vlastně i sebe!“

Cele znova 200Regionu Pošembeří v dubnu až květnu bude žít akcí s názvem Pošembeří tour, jejíž tváří se stala skupina Celé znova. My jsme toho využili a pořádně jsme vyzpovídali Stanislava Potměšila. Ten nám prozradil více o životě na vesnici (pohoda na v...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Uběhlo dvanáct let. Jak to, že kamarádčiny děti nezestárly ani o den?

Dokonale děti perexKdyž Beth veze syna na zápas, rozhodne se, že se zajde podívat na dům, který patří její bývalé nejlepší kamarádce. Neviděly se dvanáct let, ale ona si prostě nedokáže pomoct. Zaparkuje před Flořiným domem a přes silnici pozoruje,...


Literatura

Nejmilejší zvířátka – pro děti, které rády lepí samolepky

nejmilejsi zviratka 200Nakladatelství Fragment připravilo pro předškoláky několik sešitů zábavných úkolů s aktivitami se samolepkami, které pomohou děti zabavit při dlouhé cestě autem či vlakem nebo při deštivém počasí. Kromě seš...

Divadlo

Fringe festival mluví anglicky, ale oslovit dokáže každého

alt Fringe festival, který probíhá v těchto dnech na Malé Straně v Praze, je všechno, jen ne ”okrajová”, ”druhotná” záležitost, jak by se ostatně dal přeložit jeho název z angličtiny. Mladá a bohužel prozatím málo známá divadeln...

Film

Negativní postavy mám raději, říká čerstvý padesátník, herec Roman Luknár

roman luknar perexZnámou tváří je Roman Luknár už od svých dětských let, kdy začal hrát ve slovenském filmu a televizi, zatímco české publikum se s ním seznámilo až poměrně nedávno. To už byl vystudovaným hercem, ale do Česka si zpravidla jen tak...