Hledejte s Christopherem zapomenuté a odhalte ztracené

Hledejte s Christopherem zapomenuté a odhalte ztracené

Tisk

alchymistova-sifra-volani-prizraku 200V nakladatelství Fragment vyšel už čtvrtý díl ze série Alchymistova šifra od spisovatele Kevina Sandse. Vzhůru na něj!

 

 

 

Série Alchymistova šifra je určena čtenářům od 10 do 14 let, ale já se do ní hned u prvního dílu zamilovala a příběh zhltla jako malinu. Jelikož jsem přehlédla vydání třetího dílu Temná kletba, musela jsem si je před čtvrtým Voláním příznaku přečíst a byl to pro mě skvělý zážitek, číst tyto díly bez čekání. Nicméně musím uznat, že se dají číst i samostatně.

Ve Volání přízraku se lékárnický učeň Christopher Rowe probouzí s tím, že neví, kým je. Probouzí se daleko od domova sám a především bez jakýchkoliv vzpomínek. Vesničané si myslí, že jej posedlo neviditelné zlo a mají také strach z ducha Bílé paní, který krade děti a pohlcuje jejich duše. Christophera naštěstí brzy najdou jeho přátelé Tom a Sally a společně se vydávají na pouť nejen za ztracenými vzpomínkami, ale také za objasněním nadpřirozena.

Toho je v tomto dílu opravdu hodně, až místy působí poněkud svazujícím dojmem. Být mladší čtenářka (cílová skupina), tak se i bojím a minimálně mi přebíhá mráz po zádech. Ale ve výsledku to nevadí, je to takový ozvláštňující prvek a vše smysluplně vede k závěrečnému rozuzlení. Na Alchymistově šifře mě moc baví právě promyšlenost a to, jak vše dohromady funguje. Hlavní hrdinové jsou velmi sympatičtí a také inteligentní, nechybí ani drobný humor a příběh rychle ubíhá a velmi dobře se čte.

Za pochvalu rozhodně stojí také práce ukrajinské ilustrátorky Olgy Zakis, která Alchymistovu šifru i další knihy od Albatros Media pozvedá ještě o level výše. V tomto případě je krásná a výrazná jak obálka, tak řádky knihy. V nich jsou zdobené především názvy kapitol, ale také různé detaily. Opravdu se těmito ilustracemi při čtení vždy kochám a smekám před talentem umělčiným talentem.

Více než Volání přízraku se mi líbil třetí díl, ale i tak se jednalo o skvělé čtení, které doporučuji všem malým i velkým milovníkům dobrodružných příběhů. A už se moc těším na další díl!

Kevin Sands žije v kanadském Ontariu. Má dva tituly z teoretické fyziky a živil se jako vědecký pracovník, obchodní poradce, učitel a také profesionální hráč pokeru. Jeho série Alchymistova šifra získala 28 různých ocenění, momentálně má 4 díly a další už je snad v procesu.

alchymistova-sifra-volani-prizraku

Alchymistova šifra: Volání přízraku
Autor: Kevin Sands
Překlad: Dušek Zdík
Žánr: dobrodružná a fantasy pro děti
Nakladatelství: Fragment pod značkou Albatros Media
Rok vydání: 2019
Počet stran: 368
Hodnocení: 93 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/50798431/alchymistova-sifra-volani-prizraku/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Božská Sarah“ míří do Divadla Kalich

janzu200Herečka Iva Janžurová a režisérka Alice Nellis se opět scházejí nad novou inscenací.  V ní se naše herecká legenda opět promění ve významnou světovou osobnost, tentokrát v divadelní ikonu přelomu 19. a 20. století Sarah Bernhardt.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Nevíte, co upéct ke kávě? Nechte to na knize

klasicke moucniky 200V nakladatelství Esence vyšla kniha Klasické moučníky obsahující 500 receptů na slané i sladké dobroty.

...

Literatura

Kdo rozváže pás Orionu = Šifra mistra Leonarda počesku

kdo rozvaze pas orionu 200V únoru vyšla u nakladatelství Kalibr velmi poutavá kniha Aleše Rozehnala s tajuplným názvem Kdo rozváže pás Orionu. Naláká vás působivá obálka knihy, fakt, že jde o thriller, nebo to, že se jedná o velmi kvalitně z...

Divadlo

Lekce angličtiny od Shakespeara pouze 29. a 30. července v Královské zahradě Pražského hradu

shakespeare200Ani letos nebude na Letních shakespearovských slavnostech chybět hra v angličtině. Prague Shakespeare Company připravila hravé a v mnohém až neskutečně současné představení A Midsummer Night’s Dream (Sen noci svatojánské).

...

Film

Dvě televizní zastavení s GODARDEM
ImageRozbořil veškeré konvence, které filmová vyprávění ovládala až do konce 50. let. Původem švýcarský režisér JEAN-LUC GODARD (narozen 1930), nejprve pracující jako filmový kritik, se zapsal do dějin ...