Potěšte své blízké vyrobenými dárky

Potěšte své blízké vyrobenými dárky

Tisk

darky 200V nakladatelství Kazda vyšla další kniha z edice Zkuste to doma sami od kolektivu Smarticular. Tentokrát se zaměřuje na Dárky a přináší více než 100 praktických návodů na vlastnoručně vyrobené dárky.

 

 

 

Návody se rozdělují na tyto kapitoly: Z kuchyně, Z přírody, Pro radost i užitek, Ruční práce, Krása a pohoda, Sladké mámení, Pro děti a Balení dárků. Na začátku knihy nechybí úvod a v závěru zase informace o Zkuste to doma sami! a také rejstřík.

Osobně jsem na knihu byla na jednu stranu moc zvědavá, na druhou nejsem úplně příznivce vyráběných dárků, a navíc nepatřím k úplně zručným a trpělivým jedincům. Obavy mě však záhy opustily a já si velmi často říkala, jak jde o skvělé nápady!

Knihu můžete vyhrát v naší soutěži: Zkuste si doma vyrobit dárky

Potěšil mě hnedka první recept na zázvorový shot, na který nedám dopustit při nachlazení a se zájmem jsem si četla o čajových směsích. Zajímavým nápadem je také všestranně využitelné slané těst, které je kromě hraček, figurek nebo ozdob vhodné i na otisk dlaně nebo chodidel malých dětí. Dále mě zaujaly domácí vonné tyčinky, koupelnové bonbony, inhalační tyčinka proti rýmě, pražené mandle nebo kouzelná čokoláda. Děti se pak mohou vyřádit například díky prstovým barvám nebo mýdlové modelíně.

Podobně jako u bylinných čajů jsou na více místech v knize praktické tabulky. Například u mastí následuje po základním receptu čest variant se složením, a hlavně poznámkami o jejich účincích. To jsem hodnotila jako velmi praktické a vy díky tomu víte, komu daným výrobkem udělat radost.

Knihy z řady Zkuste to doma sami jsou pro mě sázkou na jistotu a ani tahle není výjimkou. Jedná se o studnici inspirace a každý si v ní něco najde!

Smarticular.net - Od roku 2014 zveřejňuje tento berlínský portál návody a tipy na jednoduchý a udržitelný život. Namísto pouhého poukazování na problémy, představuje denně nová řešení, recepty a alternativy, díky nimž může být život o něco jednodušší a ekologičtější. Návody a různá řešení se neustále vyvíjejí i díky nesčetným věrným příznivcům, kteří je sami zkoušejí a přinášejí své vlastní zkušenosti.

darky

Dárky
Zkuste to doma sami
Více než 100 praktických nápadů na vlastnoručně vyrobené dárky
Autor: kolektiv Smarticular
Překlad: Markéta Kliková
Žánr: hobby, domácnost
Nakladatelství: Kazda
Rok vydání: 2022
Počet stran: 194
Hodnocení: 89 %

https://www.knihykazda.cz/zkuste-to-doma-sami-darky/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Michal Šefara o knize Podsvětí
sefara1„Když se podíváte na pražské metro, uvidíte opravdu fascinující stavbu, skutečnou jeskyni města“ říká v našem rozhovoru Michal Šefara, autoru velice zajímavého fantastického thrilleru s názvem Podsvětí. Děj této knihy je zasazen do pražského metra. J...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Koho zaujme thriller Tonoucí?

tonouci 200V březnu nám nakladatelství Kalibr nadělilo neotřelý společenský thriller Tonoucí od americké autorky Paula Treick DeBoard. Vzpomenete si, že není všechno zlato, co se třpytí a věřit nelze opravdu nikomu…

 


Literatura

Milovala život, skauting i svého muže. Autobiografie Lady Olave Baden-Powell

zrcadlo meho srdce perexNa autobiografii o 295 stranách jsem narazila při rešerších k článku do časopisu o historii dívčího skautingu. Publikace obsahuje autobiografii zakladatelky skautingu, prokládanou úryvky z autorčina deníku. Velmi ...

Divadlo

Jak vnímáme divadlo v divadle i mimo ně

scenologie valentaVětšina knih o divadle zkoumá, jak se divadlo tvoří - nedávno byly na těchto stránkách probírány například dvě Hyvnarovy knihy o herectví. Nyní následují další dva svazky, nahlížené ovšem jakoby z opačné strany: sledují, jak diva...

Film

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část

hunger games200Záverečná časť úspešnej filmovej ságy, ktorá sa zaraďuje do žánru dystopických filmov. V druhej časti vrcholí vzbura jednotlivých krajov Panemu proti moci Kapitolu, ktorý ich dlhé roky utláčal a nútil sa zúčastniť krutých hier, v ktorých sa...