Příběh sester, které stály za vznikem parfumerie Douglas

Příběh sester, které stály za vznikem parfumerie Douglas

Tisk

Parfumerie Douglas perexUž jako malé dítě je Marie Carstensová fascinována parfémy hamburských dam. Proto si se sestrou Annou slíbí, že si jednou otevřou vlastní parfumerii.

 


Inspiraci pro své budoucí podnikání nacházejí v Bruselu, v Paříži i ve francouzském městě vůní Grasse. Setkávají se se slavnými lidmi, například s Coco Chanel nebo legendárním parfumérem Francoisem Cotym. S mnoha novými nápady se pak vracejí do hanzovního města, aby zde, v srdci Hamburgu, mohly pracovat na otevření svého obchodu Douglas. Jaká bude jejich cesta k úspěchu?

Kniha od úspěšných autorů historických románů
Knihu Parfumerie Douglas: Vznik rodinného impéria v českém překladu vydalo Nakladatelství Ikar. Na její obálce je napsáno jméno Charlotte Jacobi, což je pseudonym autorů Evy-Marie Bastové a Jørna Prechta. Eva-Maria Bastová je novinářka a autorka řady knih literatury faktu, detektivek a historických románů. Obdržela četná ocenění, mimo jiné cenu pro Německé místní novináře nadace Konrada Adenauera v kategorii dějin. Jørn Precht je profesorem na Vysoké škole médií ve Stuttgartu a vícekrát oceněný autor scénářů filmové a televizní produkce. Napsal několik knih literatury faktu a historických románů a získal cenu Bronzový Homér za historický román v roce 2018.

Pohádka na pozadí skutečných historických událostí
Táto kniha vyniká především skvěle vykreslenou atmosférou. Již od první stránky vás přenese do jiného času a prostoru a ukáže vám svět, který už dávno neexistuje. Nechybí ani zajímavosti o parfémech, které vás častokrát překvapí. Pokud jde o historickou přesnost, autoři moc pramenů nenašli, a tak těch několik věcí, které zjistili, doplnili podle vlastní fantazie. Jejich nápady jsou originální a dokonale zapadají do celkového rámce příběhu, a tak snadno uvěříte, že to, co autoři popisují, se klidně mohlo stát.

Více než na samotnou parfumerii se však kniha zaměřuje na vztahy a romantiku. Pokud jde o samotné podnikání, příběh klouže po povrchu, a tak se o tomto tématu nic moc nedozvíte. Sestrám se všechno daří a nic pro ně není překážkou. O tom, jak se jim vedlo za války a jaké důsledky pro ně měla prohra Německa, zde nenajdete ani zmínku. Proto je příběh spíše pohádkou odehrávající se na pozadí skutečných událostí, která nadchne zejména ženy, které rády čtou o lásce a splněných snech.

Parfumerie Douglas

PARFUMERIE DOUGLAS: VZNIK RODINNÉHO IMPÉRIA
Autor: Charlotte Jacobi
Originální název: Eine Familiensaga über die Geschichte der Parfümeriekette Douglas
Žánr: historický román, pro ženy
Vydáno: Ikar, 2022
Počet stran: 368

Hodnocení: 70 %

www.knizniklub.cz/knihy/549974-parfumerie-douglas-vznik-rodinneho-imperia.html


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Merlin Jahodová: „Malování mě zachránilo!“

mer 200Říká, že ve své tvorbě se ráda vyjadřuje spontánně, rychle a podle momentálního rozpoložení. I když se u ní odmala projevoval výtvarný talent, k malování se dostala oklikou – až ve chvíli, kdy se jejímu synovi proměnil život. O to víc si váží daru, který...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Kočka na cestách – chlupatý kamarád i rádce

kocka na cestach 200Přátelství mezi kočkou a člověkem je mnohdy zvláštní věc. Ač někdo bere kočky jako nezávislé a samostatné, protože si často dělají věci po svém, není to tak úplně pravda. Kočky potřebují svůj klid, pohlazení, plnou misku, místo ...


Literatura

Roky od nobelistky Annie Ernaux jsou výjimečnou mnohogenerační zpovědí

 files e 5192 roky (2)Spisovatelka Annie Ernaux získala v roce 2022 Nobelovu cenu za literaturu za to – podle vyjádření švédské akademie – „s jakou odvahou a klinickou ostrostí odhaluje ve svých literárních textech odcizení a kolektivní omezení os...

Divadlo

„Je to otázka estetiky – ta molekula je krásná“

elegance molekuly 200Třešničkou na dortu letošního ročníku festivalu Setkání Stretnutie bylo představení Elegance molekuly Dejvického divadla. Na to se těšil vyprodaný hlavní sál, kterým se nesla slavnostní atmosféra. Vše umocnil ještě krátký pro...

Film

Čtvrtý ročník přehlídky 3Kino záhy započne

3dBěhem prvních pěti listopadových dnů (1.-5.11.2017) se v pražských kinech Atlas a Evald pořádá již počtvrté přehlídka 3Kino – spatříme na čtyřicet převážně nových až nejnovějších filmů, zpravidla u nás dosud neznámých, natočených v tuzemsku  i u našich nejbližších sousedů,  na Slovensk...