SOS TURECKO A SÝRIE

SOS TURECKO A SÝRIE

Tisk

SOS 200Dne 29. března 2023 se v Paláci Akropolis uskuteční večer plný hudby a solidarity na podporu lidí postižených ničivými zemětřeseními, které 6. února zasáhly jihovýchodní Turecko a severní Sýrii.

 

 

Zemětřesení o síle 7,7 a 7,5 stupně Richterovy škály způsobila rozsáhlé škody v deseti tureckých provinciích, miliony lidí zůstaly bez střechy nad hlavou a počet obětí přesáhl 60 000. I několik týdnů po katastrofě oblasti stále naléhavě potřebují pomoc a oběti se neobejdou bez dlouhodobé podpory.

Cílem akce je přispět na pomoc v regionu a za tímto účelem na ní vystoupí Prague Modal Music Ensemble, Roksan Mandel Trio, ILÆY ft. Ochepovsky a Hauser, Shum Davar, Nondo a Pink Concrete. Všichni hudebníci a hudebnice podpoří akci bez nároku na honorář a částka za každou zakoupenou vstupenku bude věnována na konto Charity České republiky.

SOS ILÆY

Součástí Noci solidarity bude také solidární trh, na kterém budou k dostání předměty od místních umělců, umělkyň a značek. Návštěvníci a návštěvnice budou moct přímo přispět na pomoc oblastem zakoupením předmětů nebo pomocí QR kódů.

Akci podpořili všichni/všechny vystupující, umělci a umělkyně, Rachot, A Couple O' Friends a Palác Akropolis, kteří tím chtějí vyjádřit svou podporu a solidaritu lidem v nouzi. Spojme se a pošleme pomoc těm, kteří byli zasaženi zemětřesením v Turecku a Sýrii. Vstupenky v prodeji na GoOut.net, výši příspěvku si volí sami návštěvníci.

SOS plakat

GoOut: https://goout.net/cs/sos-turecko-a-syrie/szvjtiv/

Návštěvníci si mohou zvolit cenu vstupenky: 300 / 500 / 750 / 1 000 Kč.

Datum: 29. 3. 2023, 18:30

Místo: Palác Akropolis

Facebooková událost: https://fb.me/e/11PxvgQgQ


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Mezi námi lháři – kdo ví, co se odehrává v mysli druhého

lhari perexJsou přátelé už od dětství a ví o sobě všechno. Aspoň tak to před ostatními vypadá. Ale je tomu opravdu tak? Co když nevíte vše ani o tom, kdo vám je nejblíže. Co když vám vaši blízcí lžou? A co když si nechcete připustit celou pravdu ani sami o ...

Divadlo

Marie Stuartovna v Brně

Stuartovna perexSlavný titul Fridricha Schillera se po Černínově režii v Městském divadle v Brně z roku 2006 objevuje v novém nastudování v repertoáru Mahenova divadle NDB v režii Martina Čičváka. Není se co divit. Je to titul, který zaručuje divácký ...

Film

Příběh ze současného Egypta

YOMEDDINE perexBešaj (Rady Gamal) žije v koptské kolonii pro leprotiky, kam ho jako dítě umístila jeho rodina. Našel si tu manželku, kterou má rád, a taky práci – sbírá věci na smetišti. Když jeho manželka zemře, pocítí stárnoucí muž naléhavou potřebu ně...