Velká hra dějin – Odhalení tajemných pravidel světa

Velká hra dějin – Odhalení tajemných pravidel světa

Tisk

hra perexkaCo je velká hra dějin? Kdo ji hraje? Kde, jak a proč? A kdo ji vyhrává? Na tyto, ale i další otázky se snaží dát odpověď kniha autorské dvojice Robert Bauval a Graham Hancock Velká hra dějin, kterou vydalo olomoucké nakladatelství ANAG. Kniha vznikla na základě zkoumání celé řady historických tajemných dokumentů. 

 

Stěžejní historické události a procesy jako zrození renesance, vědeckého racionalismu a Francouzská a Americká revoluce jsou zde radikálně přehodnoceny ve světle nových důkazů. Dokonce i víra v to, že Spojené státy mají "globální misi", může být přehodnocena...
Kniha se podrobněji zabývá zednářským ideálem, sleduje počátky hry symbolů, slov a talismanů od starověkého Egypta až po moderní dobu, a to přímo na místech elitářských zednářských ritů ve Washingtonu. Kniha odhaluje pravý důvod uspořádání světa a co je ještě důležitější, ukazuje, jak to vše ovlivnilo svět. Z obsahu knihy: Velká hra dějin; Posvátná města; Tajná víra; Svatá města; Epilog: Velká hra dějin. Nechybí ani podrobný seznam literatury a pramenů a bohatý rejstřík.

hra8

 

Robert Bauval a Graham Hancock patří k předním světovým alternativním historikům. Autoři ve svých knihách, z nichž mnohé se již v minulosti staly světovými bestsellery, zkoumají záhady a mystéria světové historie; v tomto oboru patří také ke světově uznávaným autorům.

 

Autoři: Robert Bauval, Graham Hancock
Vydalo: Nakladatelství ANAG
544 stran, brožovaná
Vydání: 2016

Hodnocení 65 %
www.anag.cz 

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

O výstavách v Asii i exotickém jídle s Tomášem Řízkem

rizek deti perexVýtvarník Tomáš Řízek se vloni na podzim téměř odstěhoval do Asie. Vystavoval tam své obrazy a ilustrace, podnikl několik výtvarných dílen a přenášek. Tak jsme se ho zeptali, jak jeho asijské putování dopadlo. 

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Vlak do Samarkandu: 4000 verst ruského hladomoru

bmid vlak-do-samarkandu-kJG-500913 (2)Ruská spisovatelka s tatarskými kořeny se i ve svém třetím románu Vlak do Samarkandu vrací k traumatům sovětských dějin. Ve svém debutu Zulejka otevírá oči se zaměřila na život mladé tatarské dí...

Z archivu...


Literatura

Robert Rohál mapuje tvorbu českých a slovenských zpěváků i herců

Rohal Hvezdy odvedle 200Dvě publikace - Legendy československé populární hudby (podtitul: 70. a 80. léta) a Hvězdy odvedle (podtitul: a jejich stopy nejen v českém filmu) - mají leccos společného.

 

...

Divadlo

Osmyčky, totální unférie z dějin národa českého

Osmycky plakatProsím ten název není s hrubkou. Autoři opravdu svůj kabaret nazvali Osmyčky. V brněnském Městském divadle se představili místní autoři, kteří už mají za sebou několik inscenací, většinou uváděných v létě na Biskupském dvoře Moravského zem...

Film

Festival francouzského filmu: Bretaň, větry a Woody Allen

proti vetru francouzsky filmZa neutuchajícího rachotu svatých motorů jsme se s Festivalem francouzského filmu rozjeli z Paříže do větrné Bretaně. Režisér snímku Proti větru Jalil Lespert se nás pokusil ovanout tí...