Američtí Lettuce spojili na novém albu síly s Bootsy Collinsem

Američtí Lettuce spojili na novém albu síly s Bootsy Collinsem

Tisk

LETTUCE200Americká funková kapela Lettuce vydala 3. června studiovou novinku Unify. Na rozhoupaném úvodním singlu Keep That Funk Alive hostoval bostonským hudebníkům člen Rock'n'rollové síně slávy Bootsy Collins. Formace honosící se nominací na ceny Grammy 2019 za Nejlepší instrumentální album roku vyráží s vydáním desky na světové turné. Jednou z jejich zastávek bude i festival Groove Brno, kde skupina zahraje svou českou premiéru.

 

Jedenáctá nahrávka skupiny navazuje na předchozí dva kusy Elevate (2019) a Resonate (2020). Volnou trilogii uzavírá, nebo doslova sjednocuje, právě vydané Unify. „Potýkat se s pandemií, nacházet se na různých místech, snažit se přežít bez našich přátel, bez koncertů, nemluvě o politicky rozdělené společnosti naší země. Opravdu jsme potřebovali sjednotit, proto Unify,” říká bubeník Lettuce a hudební producent Adam Deitch.

Členové sestavy bubeník Adam Deitch, saxofonista Ryan Zoidis, kytarista Adam ‘Shmeeans’ Smirnoff, basista Erick ‘Jesus’ Coomes, klávesista a zpěvák Nigel Hall a trumpetista Eric ‘Benny’ Bloom po vlastních profesních osách spolupracovali například s Lady Gaga nebo Britney Spears. Nově si mohou připsat kolaboraci se zpěvákem a multiinstrumentalistou Bootsy Collinsem, bývalým členem Parliament-Funkadelic nebo kapely Jamese Browna. Lettuce, vzniknuvší na půdě největší nezávislé školy soudobé hudby na světě Berklee College of Music, mají na svém kontě mimo zmíněné nominace na Grammy také umístění na první příčce žebříčků prestižního amerického časopisu Billboard nebo platformy iTunes.

Unify vychází na CD, audiokazetách a vinylu. Možnost poslechnout si nový materiál živě budou mít fanoušci 8. října v Metro Music Baru v rámci 15. ročníku festivalu Groove Brno.

Více informací:

Multilink alba: https://orcd.co/lettuceunify

Facebook událost 8. 10. 2022 Lettuce na Groove Brno: https://fb.me/e/1ar3nWgwd


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Sylva Petrová: Nepříjemnosti života mne obohatily a ozdravily

raw200Kdysi začala s raw food, jako téměř každý, převážně ji k tomu vedly zdravotní důvody. A založila postupně dva weby věnující se především receptům a stravování, které sama považuje za zdraví podporující. A nyní se objevila jako součást knihy, která nejen prop...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Jako sama smrt

jako sama smrt200Odsouzenci. Uprchlíci. Lovci. Vrazi. To jsou názvy kapitol, které v nové knize Jakuba Hozy Jako sama smrt najdete. Nalákají vás ke čtení téhle dark fantasy? V září knihu vydalo nakladatelství Mystery Press a musím přiznat, že se čte j...

Divadlo

Jidáš Noid Bárta Superstar

Jesus perexPředstavení oblíbeného muzikálu Jesus Christ Superstar se po několika letech opět vrátilo na divadelní prkna. Od roku 2010 jej mohou diváci zhlédnout na pódiu Hudebního divadla Karlín.

...

Film

DONT STOP

altKontroverzní snímek DONT STOP, mající sotva čtrnáct dní po premiéře, rozdělil filmové kritiky i veřejnost na dva tábory. Jedni ho považují za kouzlem dobovosti ověnčené retro, druzí za hořkou plytkost. Neznámá jména, oblak poloamatérského díla...