Zlomené srdce

Zlomené srdce

Tisk


obal Zlomene srdceAnglický spisovatel Tim Weaver není českým čtenářům thrillerů neznámou osobou.

 

Již několikrát je seznámil se svým svéhlavým soukromým vyšetřovatelem Davidem Rakerem, pátrajícím po nezvěstných osobách. Není dobře zapsán u policie, kterým vrtá a úspěšně, do starých už uzavřených případů. Sice má utajenou známost s policajtkou, ale ta jede vždy podle pravidel a moc pomoci se od ní nedočká a ani s tím nepočítá. Příběh začíná jedním zámořským telefonem s žádostí o pomoc při hledání sestry, protože policie nic nevypátrala a případ odložila. Tentokráte se Raker dostává do oblasti filmu, protože ta sestra je bývalá herečka a její dávno zesnulý manžel byl úspěšný režisér. Už na začátku své kariery měl úspěšný film, který byl ověnčen filmovým Oskarem, ale pak jeho sláva náhle pohasla. Odstěhoval se z Ameriky do Evropy a točil jen béčkové filmy. Knížka tak potěší i filmové fandy zajímající se o techniky při výrobě filmu. Sám spisovatel přiznává, že si psaní jako filmový fanda starých filmů užíval a tak i jeho vyšetřovatel dostal stejnou zálibu. Ovšem pokud čekáte, že se autor už vyčerpal v předchozích knihách, tak brzy zjistíte, že děj opět přitvrdil neustálými zvraty. Zase je nabytý, novými směry, nepředvídatelnými zápletkami. Nešetří ho ani fyzických nebezpečí, až si člověk říká, zda je vůbec možné to vydržet. Nenechává svého vyšetřovatele a potažmo i čtenáře vůbec vydechnout, a na předvídatelnost jak se děj bude dále vyvíjet, můžete zapomenout. Těžko se proto dodržuje plán na přečtení jen několik stránek denně a nepomůže ani si přečíst poslední stránky románu. To vám autor svými zvraty vůbec nedopřeje.

obal Zlomene srdce

Název : Zlomené srdce s anglického originálu Broken Heart

Přeložila Alžběta Lexová
Autor : Tim Weaver
Žánr : Thriller
Nakladatelství : Mystery Press
Rok vydání : 2017
Počet stran : 479
Hodnocení : 95 %
Zdroj foto : Mystery Press


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Režisérka Ivanna Benešová: "Točím o tématech, která mně osobně přijdou zajímavá."

ivana benesova200Režisérka Ivanna Benešová je známá pro svůj zájem o netradiční témata, jakými jsou například porno nebo týrání. Její vstup do dokumentární filmařiny se datuje někde až do roku 2008. Krátkometrážní snímek Jak se...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Den šílenství ve stylu sci-fi i konspiračních teorií

Den šílenství 200Neotřelý český tvůrce Petr Junek přichází se svou čtvrtou knihou s názvem Den šílenství, která se oproti těm předchozím v mnohém odlišuje. Především se žánrově posouvá do vod, kde by mohlo plavat daleko více potenciálních čtenářů....


Literatura

Kuchařská škola Marie B. Svobodové má co říct i dnes

kucharska skola 200Ljuba Vašáková dala dohromady knihu Kuchařská škola Marie B. Svobodové, která rozhodně není obyčejnou kuchařkou, ale spíše velmi cenným návodem nejen pro mladé hospodyňky.

 

...

Divadlo

Přímý přenos derniéry představení Dejvického divadla Ucpanej systém uvidí fanoušci v kinech po celé ČR

ucpanej system200Nedosažitelné Dejvické divadlo mohou 19. dubna navštívit všichni, komu unikl boj o vstupenky na inscenaci tohoto legendárního a hereckými hvězdami protkaného souboru. Derniéra Ucpanýho systému, kde hlavní roli Boha ztvárňuje oblíbený Iv...

Film

Captain America: Občanská válka je nabitý akcí od začátku do konce

Kažcaptain america 200dý nový film s nálepkou Marvel je očekáván s obrovským napětím a touhou. Nejinak tomu bylo i u dalšího pokračování Kapitána Ameriky s názvem Občanská válka. A tentokrát se máte opravdu na co těšit.

...