Po Diovi je tady Caesar a jeho banda

Po Diovi je tady Caesar a jeho banda

Tisk

ja caesar a banda 200Po necelém roce vydalo nakladatelství Edika pod Albatros Media pokračování knihy Já, Zeus, a banda z Olympu, tentokrát zaměřené na Řím: Já, Caesar a banda z Kapitolu s podtitulem Přímý přenos ze starověkého Říma.

 

 

Tato kniha si klade za cíl seznámit mladší čtenáře s nejznámějšími osobnostmi starověkého Říma. Začíná jeho zakladatelem, Romulem a dále představuje Scaevolu, Hersilii, Acrisia, Sulpiciu, Polyduse, Serva, Caesara, Liciniu, Kleopatru, Thálii, Myrinu, Claudiu a gladiátora Priiscia. Daná osoba je vždy popsána na úvodní dvojstraně s názvěm To jsem já. Na ní nechybí obrázky a texty Moje rodina je jedinečná, protože, Moje oblíbené místo je, Na toto jsem opravdu pyšný, Za toto se dost stydím a Toto dělám nejraději. Tento dotazník poskytuje základní vhled do života postavy a pak následuje nějaký její příběh. Ten je krátký a především čtivý.

Na konci každé kapitoly se ještě nachází nějaké zajímavosti, například o založení Říma, římských hodnotách, oblíbených hrách nebo sportech. Informace z těchto stránek se pak nachází v kvízu, který se nachází v závěru knihy. Tento prvek u předchozí knihy chyběl a rozhodně jsem jej nyní uvítala. Co mě naopak mrzí je odlišná vazba zmíněných dílů. Zatímco příběhy z Řecka měly klasickou pevnou vazbu, tyto jsou pouze v měkkých deskách. Tak kdo ví, jak bude vypadat autorovo nejnovější vyprávění o Odinovi a Vikinzích.

Knihu Já, Caesar a banda z Kapitolu jsem si přečetla s velkým nadšením – se zájmem jsem hltala každý příběh a seznámila se se spoustou nových osobností. Přeci jen antice není v dějepisu věnováno příliš prostoru. Osobně knihy jako je tato velmi vítám a moc se mi líbí jejich zpracování. Tady tuto edici vyzdvihuje fakt, že její autor je učitelem dějepisu a ilustrátorka Ramona Wultschner je velmi talentovaná a její obrázky jsou opravdu hravé.

Frank Schwieger se narodil v roce 1968 a vyrůstal v Holsteinu. Studoval latinu a historii a od roku 1999 pracuje jako učitel na gymnáziu. Frank Schwieger žije se svou rodinou poblíž Rendsburgu.

ja caesar a banda

Já, Caesar a banda z Kapitolu
Autor: Frank Schwieger, ilustrace Ramona Wultschner
Žánr: populárně naučná pro děti
Nakladatelství: Edika pod Albatros Media
Rok vydání: 2019
Počet stran: 196 + kvíz
Hodnocení: 85 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/47519388/ja-caesar-a-banda-z-kapitolu/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Plážové tempo Stanislav Rudolf nezná

200 rudolfLetošní léto předvedlo různé podoby, kdy slunce pálilo o sto šest, na mnohé se nalepilo dovolenkové tempo (můj manžel ho nazývá „plážové“) a občas seslalo přílivy deště. Co dělají spisovatelé a ilustrátoři v létě? Jak se jim píše či kreslí pod...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Thriller Blackout rozhodně zaujme


blackout 200Tenhle thriller s vůbec ne nepravděpodobným průběhem začíná dramaticky. Nejprve zhasnou světla v Itálii, poté ve Švédsku, Německu, Rakousku, Belgii a Holandsku. Elektrické sítě se zhroutí, elektrické spotřebiče, vlaky metra, výtahy atd. př...


Literatura

Píseň zbloudilých duší: O životě takovém, jaký je

PíseňMladý chlapec Jojo si rozhodně neužívá bezstarostné dětství. Žije se svou babičkou a dědečkem, kterým říká mamko a taťko a se svou skutečnou matkou, jejich dcerou, které ovšem říká jen jménem – Leonie. Za svoji matku ji nepovažuje...

Divadlo

Městské divadlo Mladá Boleslav uvede premiéru mystické komedie Hotel mezi dvěma světy

premiera200Hru francouzsko-belgického autora Erica - Emmanuela Schmitta Hotel mezi dvěma světy uvede v pátek 21. dubna Městské divadlo Mladá Boleslav. Inscenaci, která se hraje v překladu Michala Lázňovského, režíruje Petr Mikeska.

...

Film

Berlinale uvede nový slovensko-český film Viery Čákanyové Poznámky z Eremocénu

Notes from eremocene 200Nejnovější film mezinárodně uznávané slovenské režisérky Viery Čákanyové bude mít světovou premiéru na 73. ročníku Berlinale. Jeden z nejprestižnějších světových festivalů kategorie A zařadil slovensko-český snímek Pozn...