Potřebujete zpomalit? Inspirujte se u Julie

Potřebujete zpomalit? Inspirujte se u Julie

Tisk

zivot podle julie 200V nakladatelství Grada vyšla pod značkou Metafora inspirativní kniha zaměřená na osobní rozvoj s názvem Život podle Julie.

 

 

 

Kniha je tenká a má především moc pěkný přebal v jemné světle modré barvě. Dále pracuje s červenou, tmavě modrou a bílou a nachází se na ní decentní maják. Vepsaný podtitul V každé chvíli si můžeme vybrat svou cestu nasvědčuje o zaměření knihy.

Život podle Julie je rozdělený na beletristickou a praktickou část. V té se nachází návod jak trávit více času tím, na čem záleží a méně tím, na čem nezáleží nazvaný Síla priorit a otázky pro skupinovou diskuzi.

Příběh nás seznamuje s ambiciózní a pracovitou konzultantkou Riley Jenkinsovou, která by udělala vše pro své klienty. Náhle je však kritizována, nepřečtené e-maily přibývají a navíc se s ní rozešel přítel a rozhádala nejlepší kamarádka. V této náladě vyráží na povinný relaxační víkend se svými kolegyněmi do střediska zvaného Juliina škola: Vyber si svůj život.

Julie je pro Riley jako anděl – ihned ji odhadne, ukazuje jí, jak funguje středisko a takzvaně si ji vezme do parády. Při povídání jí otevře oči a celkově tak přispěje k radikálním změnám v životě Rileye. Ta pochopí, že si může vybrat a do práce se vrhá s úplně jiným přístupem.

Krédo Julie je totiž:

„Očekávání jsou nekonečná.
Čas je konečný.
Vždycky si vybíráš.
Vybírej dobře.“

Život podle Julie je krátkým a čtivým vyprávěním s důležitým poselstvím. Ukazuje, jak je potřeba si poskládat priority a uvědomit si, na čem opravdu záleží. Zarytým workoholikům možná otevře oči a ostatní na nějakou tu hodinku zabaví.

Laura Vanderkamová je spisovatelka a řečnice, která pomáhá lidem trávit více času tím, na čem záleží. Je autorkou několika knih o řízení času a produktivitě, například Off the Clock: Feel Less Busy While Getting More Done nebo I Know How She Does It: How Successful Women Make the Most of Their Time. Její práce se objevily v několika periodikách a sama se objevila v mnoha televizních pořadech. Velmi oblíbená je také její TED přednáška o tom, jak získat kontrolu nad volným časem. Věnuje se také podcastům, bloguje na webu LauraVanderkam.com a žije se svým manželem a čtyřmi dětmi v okolí Philadelphie.

zivot-podle julie

Život podle Julie
Autor: Laura Vanderkamová
Překlad: Drahomíra Michnová
Žánr: osobní rozvoj, time management
Nakladatelství: Grada pod značkou Metafora
Rok vydání: 2019
Počet stran: 136
Hodnocení: 80 %

https://www.grada.cz/zivot-podle-julie-11040/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Velký rozhovor se skupinou Rybičky 48!

rybicky 48 200Kutnohorská tříčlenná skupina Rybičky 48 strávila část zimy na Bali a hlavně nedávno vydala desku Tohle je rock´n´roll vy buzny! Tento rozhovor je nejen o desce a stárnutí hudebníků, ale také o blížící se fe...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Marissa Meyer přichází s válkou Renegátů a anarchistů

42774042

Další příběh o maskovaných superhrdinech dostal název Renegáti a na svědomí ho má oblíbená autorka Marissa Meyer. Tentokrát ovšem nečekejte žádného Supermana nebo Batmana, ale vlastně puberťáky s mocí ovládat svět.

...

Literatura

CHCETE ZŮSTAT BOHÉMEM? ZAČNĚTE PODNIKAT!

Podnikani pro Bohemy perexTom Hodgkinson, autor velmi úspěšných knih Líný rodič a Jak být líný, opustil (částečně a alespoň na čas) úspěšně se rozvíjející kariéru lenošného spisovatele. Místo ní začal podnikat v nemilosrdné branži knihku...

Divadlo

Cybercomics ukazuje budoucnost světa i moderního divadla

cybercomics200Cybercomics je sci-fi román z nedaleké budoucnosti od Egona Bondyho, do kterého se se vším vervou pustilo Slovácké divadlo. Svět mafie a nadnárodních společností vás pohltí a nepustí.

...

Film

Ace Ventura je dětinský parchant s morálními principy

ace ventura plakat200Ace Ventura 2: Volání divočiny (1995) je druhým pokračováním detektivního žánru, který může fungovat i trochu jinak, než jak jsme zvyklí. Schopnost dedukce nemají jenom namyšlení obtloustlí páni, ale i normální ...