Zmrzlinové sedmé nebe zaujme i navnadí

Zmrzlinové sedmé nebe zaujme i navnadí

Tisk

Zmrzlinove nebe 200Působivé a nenáročné letní čtení v podobě knihy Zmrzlinové sedmé nebe od Abby Clementsové nám na český trh přineslo nakladatelství Argo. Co skrývá tato růžovoučká kniha? Nejjednodušší odpovědí je mix chutí, léta a lásky.

 

 

Zmrzlinové sedmé nebe je kniha o sesterské lásce a hlavně o životě, jaký je. Děj se roztáčí v okamžiku, kdy sestrám Anně a Imogen zemře babička Vivien, která vlastnila cukrárnu. Pro Vivien byla tato cukrárna splněným snem, něčím, co si po svém hýčkala a kde se mohla realizovat. Šlo o velmi hodnou paní, na její dobrosrdečnost nedalo dopustit celé brightonské pobřeží a jejím přáním bylo, aby cukrárna připadla právě jejím vnučkám – Anně a Imogen.

Před sestrami je nelehké rozhodnutí, kterému obětují velkou část svého života. Jedná se o běh na dlouhou trať, který je stěžován různými starostmi s rodinou i láskou. Nemusíte se však bát, že by šlo o nějaké drama, vše je popsáno lehce a mile, že jen fandíte a sníte o vlastní cukrárně s podobně lahodnými pochoutkami.

Kniha je členěna na tři velké části a dále na kapitoly, což jen podporuje čtivost.  Navíc po přelouskání necelých 300 stránek vás čeká překvapení v podobě několika receptů na zmrzliny, které jsou doplněny i srozumitelnými postupy. Nejedná se o žádné recepty ze šuplíku, ale od majitelů cukrárny ve Walesu.

Zmrzlinove nebe

Autorkou Zmrzlinového sedmého nebe je britská spisovatelka Abby Clementsová, která se momentálně na volné noze plně věnuje psaní. Žije v Londýně a je jasné, že do knihy promítla kus sebe – například lásku k jezevčíkům nebo zážitky z kurzu vyrábění zmrzliny či výletu do Florencie.

Pokud máte rádi zmrzlinu a toužíte si přečíst příběh o rodinných vztazích, nelehkém rozjezdu jednoho podnikání a lásce, sáhněte po této knize!

Název: Zmrzlinové sedmé nebe
Autorka: Abby Clementsová
Překlad: Magda Pěnčiková
Žánr:  román
Nakladatelství: Argo
Rok vydání: 2014
Počet stran: 271
Hodnocení: 85%

www.argo.cz
www.argo.cz/knihy/194505/zmrzlinove-sedme-nebe/

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Práce s dětmi musí procházet skrz duši!

200rozPři fotografování dětí je nejdůležitější navodit tu správnou a uvolněnou atmosféru. Díky tomu, že je sám tatínkem, je vůči dětské duši nesmírně vnímavý a citlivý. Ví, jak moc je pro dítě důležité, aby se cítilo dobře v cizím prostředí, jakým takový foto...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Kniha, na které si „pochutnáte“ – Café museum

Cafe museum 200Můžete mi věřit, je to stoprocentní pravda. Polský publicista, gurmán a spisovatel Robert Makłowicz nás provede zeměmi střední Evropy – pohybuje se po území někdejšího mocnářství, otvírá okénka do historie, představuje nám...


Literatura

Nezbytnosti operní divy – šaty, boty, noty. Intimní příběhy garderoby Dagmar Peckové

Saty boty noty perexOperní pěvkyně Dagmar Pecková vystupovala na prvotřídních mezinárodních hudebních festivalech, zpívala pod uměleckým vedením významných dirigentů, opakovaně spolupracovala s mnoha prestižními orchestry. Během své úspěšn...

Divadlo

Svět podle Amanitas – tentokrát s názvem Destinace

Amanitas divadlo 200Prostranství před pražským Cross klubem se v úterý 29. července promění v tak trochu jiný svět, a to svět nového cirkusu. Budete zde moci shlédnout premiéru pouličního divadla s názvem Destinace v podání skvostných Amanitas.

Film

Spolupracovat, nebo vzdorovat? Jan Cina ukáže v minisérii Herec, jakou cenu zaplatí za životní roli

Herec 200První polovina padesátých let, Československo, Praha. Stanislav Láník je talentovaný herec. Jeho postavení ale ovlivňuje kádrový profil. Otec zemřel v odboji, matku zabili po sousedově udání za údajnou kolaboraci s Němci. Zbyla mu tak pouze sestra An...