Jimi Hautamäki, bubenik z kapely Rockwalli

Jimi Hautamäki, bubenik z kapely Rockwalli

Tisk

jimi 200Mladá kapela Rockwalli nám v krátkém rozhovoru prozradila, o čem ve skutečnosti je album Maa Kutsuu.

 

 

Mohl bys krátce představit všechny členy kapely?

-Valtteri, náš zpěvák je mladá rocková hvězda a moc by chtěl zpátky 80. léta.
-Anton, náš kytarista je fanouškem old-school rocku a temperamentní člověk. Píše většinu našich písní.
-Alex, Mr. Bass (můj bratr), je technické dítě, rád si pohrává s jakýmkoliv elektrickým zařízením.
-Sampsa, mistr účesů a oblečení. Nebojí se nosit legíny, ani těsné džíny. Také velký fanoušek 80. let.
-Jimi, bubeník. Multi-instrumentalista. Umí hrát na různé nástroje a pracuje taky jako divadelní hudebník.

Jak jste se vlastně potkali?

Sampsa, Alex a já (Jimi) jsme byli přátelé už od roku 2002 a naše první kapela byla ,,Busted Rockers´´ (později přejmenovaná na ,,Riffraction´´) roku 2005. Pak jsme se potkali s Valtterim, který začal zpívat v kapele. Valtteri znal dalšího kytaristu a pozval ho, aby s námi začal zkoušet.

Kapela Rockwalli začala v prosinci 2009, ale v tu dobu měla kapela jméno Riffraction. Proč jste se rozhodli změnit jméno?

Finská kultura je velmi jednoduchá, Finové chtějí finské věci, takže to je důvod, proč. Je to také snadnější pro marketing.

Má nové jméno nějaký význam?

Ani moc ne!

jimi 1

 

Na počátku jste dělali skladby v angličtině, proč jste se rozhodli přejít na finštinu?

Texty ve finštině zjednoduší šanci uspět na Finském trhu.

V lednu 2013 byl vydán singl ,, Sulle kirjoitan,, který je z debutového alba,, Maa Kutsuu,,. Mohl bys krátce říci, o čem je text?

V podstatě je to příběh o chlapci, který chce napsat milostný dopis dívce, ale nemůže najít ta správná slova.

Odkud čerpáte inspiraci pro vaši hudbu / texty?

No, v podstatě čerpáme inspiraci z různých věcí, od jahodových keřů, až k počítačům. Používáme témata, jako je to, co je nyní populární na hudebním poli. Jestliže několik rapperů použije tu samou myšlenku či nějakou věc v písních, jako je tomu nyní, třeba lední hokej nebo posilovna. Cokoliv.

Rockwalli má mladé členy. Jak se vám podařilo spojit hudební kariéru a další věci, jako je škola nebo povinná vojenská služba, které je zde ve Finsku?

Každý z nás má v případě potřeby náhradníka. Takže pokud někdo má plné ruce práce s doučováním nebo vojnou, zaskočí někdo jiný. Kromě Valtteriho, ten náhradníka nemá.

Ovlivnila vás nějak popularita?

Já jsem musel zablokovat své telefonní číslo kvůli telefonátům od fanoušků, a taky zpráv. Nechci, aby můj osobní život byl smíchaný s mou kariérou.

Jimi, tvůj otec je kytarista ze slavné finské kapely Popeda (Costello Hautamäki). Jaký je to pocit, mít slavného otce?

Není to nic výjimečného. Znám i jiné lidi, jejichž otec / máma vlastní obrovské společnosti, a jsou jednou týdně v novinách, ale vůbec je to nijak neovlivňuje.

Cítíš nějakou zodpovědnost, být stejně tak dobrý v hudbě, jako je tvůj otec?

No, ani ne, protože nejsem kytarista jako on, ale taky umím hrát na kytaru. Já mám talent na bubny, jazz piano, baskytaru a na saxofon, takže až tak velký tlak necítím.

Jaké má Rockwalli plány na příští rok 2015?

Bude vydávat několik singlů a doufám, že se uchytí v rádiích! Také budeme dělat spoustu koncertů .....
 
http://www.rockwalli.com/ 
https://www.facebook.com/rockwalli
 
Zdroj foto: Facebook kapely

( 3 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zuzana Stirská: V Německu mi přezdívali Malá dáma s velkým hlasem

stirska 200Jméno zpěvačky Zuzany Stirské se v posledních letech pojí především se stále populárnějším pěveckým souborem Fine Gospel Time, který pravidelně účinkuje – v rámci tradičních Gospel Time Party – v pražském divadle Rokoko, na koncertech po celé rep...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Vasil Fridrich: „Na to, že budu v Českých Vánocích hrát, jsem se mimořádně těšil.“

fridrich 6S hercem Vasilem Fridrichem z Městských divadel pražských bude na našem webu ke konci ledna online chat. Abyste se na něj naladili a inspirovali se k otázkám, začtěte se do tohoto rozhovoru, který se, kromě jiného, váže k příležitosti 50. reprízy...


Literatura

Robert Galbraith: Hedvábník

Hedvabnik 200Když se na trhu objevila nová detektivka od jistého bývalého vojáka, nesklidila žádné velké ohlasy. Před vydáním ji údajně dokonce tři nakladatelství odmítla a po vydání se o ní hovořilo jen jako o ucházejícím debutu. Pak ale vyšlo najevo, kdo...

Divadlo

Slam poetry exhibice vol.8

slam poetry report200První letošní pražská exhibice se uskutečnila ve čtvrtek 7. února, již tradičně v Rock Café. Osm slamerů, finálový rozstřel a značně vypjaté emoce. Letošní start do soubojů básníků se rozhodně povedl, vydali ale...

Film

V druhé půli února začne přehlídka španělsky mluveného filmu

pelicula logoNa letošní přehlídce španělsky mluvených filmů LA PELÍCULA (v Praze ji zastihneme mezi 18. a 23. únorem, poté se přesouvá do Brna, Hradce Králové a Ostravy) si zopakujeme tragikomedii Pedra Almodóvara Bolest a sláva. Do tuzemských kin se sice ...