Chilližrout Jan Bruncko: „Jistý pocit „spolutrpitelství“, převažoval nad rivalitou“

Chilližrout Jan Bruncko: „Jistý pocit „spolutrpitelství“, převažoval nad rivalitou“

Tisk

chillizrout 200Pomalu, ale jistě se blíží festival milovníků pálivého Chillibraní, jehož součástí je i mistrovství České a Slovenské republiky v pojídání pálivého. Právě této soutěže se už dvakrát účastnil pan Jan „Konrád“ Bruncko, který nám přiblížil atmosféru na soutěžní lavici.



Poprosím vás, abyste se nám v úvodu představil a popsal vaši cestu k pálivému jídlu a také do řad soutěžících v Chilližroutovi.

Jmenuji se Jan „Konrád“ Bruncko, je mi 46 let, jsem ženatý a mám dvě děti. Původem jsem Slovák, ale v Čechách žiji od roku 1989. Pálivé jídlo mám rád od mládí, a samozřejmě jak šel čas, tak jsem potřeboval čím dál pálivější. Před pár lety jsem, objevil na internetu, že v Praze vznikla první prodejna opravdu pálivých omáček. Teda takových, které se v běžné síti, nenabízí. Takřka ihned jsem ji navštívil, a učinil první krok do „pekla“ . Po nákupu jsem zjistil, že existují podstatně pálivější věci, než tabasco, a začal jsem experimentovat. Pak jsem zjistil, že v Praze proběhla soutěž „Plechová huba“, a napadlo mně, že bych se mohl do dalšího ročníku přihlásit. Přišel jsem jako náhradník, a ke svému překvapení jsem vyhrál. No a pak už to šlo tak nějak samo. Do prvního ročníku Chilližrouta mně pozvali organizátoři, povedlo se mi také vyhrát, no a dál už to nejspíš znáte.

V ročníku 2012 jste byl první a loni těsně druhý. Co vás během soutěže nejvíce motivovalo?

Největší motivací bylo zkusit, co ustojím.

Můžete nám popsat pocity během samotné soutěže? Je to velký adrenalin? A jaký moment je nejhorší?

Adrenalin je to obrovský. Posoudit to může jen ten, kdo si k soutěžnímu stolu sedne. Já sám jsem několikrát prohlásil, že mít soutěžní pokrmy doma na stole, rozhodně bych se nedostal ani do poloviny soutěže.

V rozhovoru s organizátorem akce Petrem Klemešem jste řekl, že nejíte extrakty. Ty však bývají v pokročilých kolech Chilližrouta. Není to pak velký šok?

Šok to je, ale tím že bych se ládoval extrakty, by se podle mého názoru nezmenšil.

Když si vybavíte sezení na lavici soutěžících, jak hodnotíte atmosféru? Byla zde nějaká rivalita? Zdálo se, že jste se navzájem povzbuzovali.

Myslím že jistý pocit „spolutrpitelství“, převažoval nad rivalitou. Můj respekt patří každému, kdo si k soutěžnímu stolu sedne, bez ohledu na to, kdy a jak ho opustí.

chillizrout1

Do soutěže jste se přihlásil i letos, kdy vás bude 50. Připravujete se nějak? Jde to vůbec?

Nepřipravuji, a myslím, že to ani nejde.

Jaké je vaše oblíbené pálivé jídlo? A mohl byste nám prozradit i nějaký váš recept?

Chilli Con Carne, Vindaloo. Já si dělám velmi jednoduché, přitom velmi syté jídlo. Vepřový bůček, pokud možno libovější, drcená rajčata (případně kečup), sójové boby a nějakou papričku. Čím pálivější, tím líp. No a to je celé.

Jak to vlastně máte doma? Má i manželka ráda pálivé jídla nebo si je připravujete sám a jen výjimečně?

Manželka má ráda ostřejší věci, ale mojí plechovou hubu nemá. Když uvaří něco, co bych chtěl mít pálivé, tak si to dochutím sám.

V souvislosti s předchozí otázkou by mě zajímalo, kolik máte doma papriček a omáček? Omáčky nejsou nejlevnější, tudíž pokud si je nevyrábíte, dokážete říct, kolik do toho přibližně investujete?

Tak omáček mám kolem dvaceti, něco jsem koupil, něco dostal od kamarádů, no a papriček většinou tak šest, sedm, druhů. Rozhodně nejsem Mičurin, jako někteří z Chilližroutů. Já jsem hlavně konzument :-)

Na závěr vás poprosím o nalákání našich čtenářů, aby se přišli podívat na Chillibraní.

Milí čtenáři, přijďte se podívat, protože tolik trpících a zvracejících lidí jen tak nikde neuvidíte. Navíc Vás bude hřát pocit, že vy si žaludek pro pochybnou slávu huntovat nemusíte.

Děkuji za rozhovor!

Rádo se stalo.

chillizrout 3

Nezapomeňte, Chillibraní se koná 6. září v areálu koupaliště Riviéra.

Více informací a zdroj foto: chillibrani.cz


 

Přihlášení



Román Všechny naše životy je skvělé čtení na léto. Je snazší žít životy druhých, než ten vlastní

Jako závan letního vánku, který nese chvíle pohody, přátelské atmosféry a příslibu blížících se prázdnin. Takový je román „Všechny naše životy“ od francouzské spisovatelky Sophie Astrabie. Pohladí vás po duši a zahřeje u srdce. Nemusíte nad ním hlouběji přemýšlet, stačí se jen nechat unášet jeho jemným kouzlem. Co si více přát, když si potřebujete prostě jen odpočinout a uvítáte společnost nenáročné a milé knihy.

Setkání s C. G. Jungem poskytlo nakladatelství Portál. Schůzka je to parádní!

Pokud patříte mezi příznivce C. G. Junga, nová knížka z nakladatelství Portál bude pro vás opravdovou lahůdkou, která vám rozzáří oči. Publikace přináší výběr z Jungovy tvorby i pozůstalosti, ale i vzpomínky jeho blízkých či dalších osob, které se s ním setkaly a spolupracovaly. Knížka je velmi pestrá a zajímavá, můžete se k ní opakovaně vracet. Já jsem neskutečně nadšená, protože patřím mezi velkou obdivovatelku Junga a takovou knihu jsem si nemohla nechat ujít.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Eva Pospíšilová - Je osvobozující nebrat se tak vážně

scen 200Scenáristka bydlící 1 419 km od Londýna, milující jídlo a staré filmy. Spoluautorka právě vycházející knihy Nervy v čokoládě zná možná recept na štěstí a umí hledat na Wikipedii. Zkrátka opravdový tale...

Výchova štěněte – ideální příručka nejen pro nováčky!

Nakladatelství Kazda vydalo v únoru úžasnou praktickou příručku Výchovu štěněte od trenérky psů Kathariny Schlegl-Koflerové. Pokud si plánujete pořídit malé chlupaté štěstí nebo vás zajímají aktuální trendy ve výchově štěňátek, tato kniha je pro vás nutnost!

Čtěte také...

Marie Doležalová s úsměvem: „Někdy dělám Sašu, někdy ne...“

marie dolezalova 200Mladou herečku Marii Doležalovou hodně proslavila role Saši v sitcomu televize Nova Comeback. Jak na něj vzpomíná? Kromě televizních rolí a moderování hraje také v divadle a skupině Olat...


Literatura

Ateliér života Vladimíra Kafky: Místo k životu

atelier zivota perexNemohlo být lepšího názvu pro tuto knihu, kterou čteme s vědomím, že brzy tomu už bude rok, co tu s námi Vladimír Kafka není. Chybí svým klientům, svým čtenářům, ale nejvíc své rodině a své ženě. Právě ta se chopila úkolu a p...

Divadlo

Pejsek a kočička rozdávají ve zlínském divadle opět radost

200dZlínské Městské divadlo si dětské diváky předchází jak může, rozhodně je nebere jako doplněk k divákům dospělým. A tak první premiéra roku 2013 i první premiéra právě se rozbíhající sezóny 2013/2014 patřily právě dětem. Na jeviště zlínského divadla se po čase v...

Film

Spolupracovat, nebo vzdorovat? Jan Cina ukáže v minisérii Herec, jakou cenu zaplatí za životní roli

Herec 200První polovina padesátých let, Československo, Praha. Stanislav Láník je talentovaný herec. Jeho postavení ale ovlivňuje kádrový profil. Otec zemřel v odboji, matku zabili po sousedově udání za údajnou kolaboraci s Němci. Zbyla mu tak pouze sestra An...