Chilližrout Jan Bruncko: „Jistý pocit „spolutrpitelství“, převažoval nad rivalitou“

Chilližrout Jan Bruncko: „Jistý pocit „spolutrpitelství“, převažoval nad rivalitou“

Tisk

chillizrout 200Pomalu, ale jistě se blíží festival milovníků pálivého Chillibraní, jehož součástí je i mistrovství České a Slovenské republiky v pojídání pálivého. Právě této soutěže se už dvakrát účastnil pan Jan „Konrád“ Bruncko, který nám přiblížil atmosféru na soutěžní lavici.



Poprosím vás, abyste se nám v úvodu představil a popsal vaši cestu k pálivému jídlu a také do řad soutěžících v Chilližroutovi.

Jmenuji se Jan „Konrád“ Bruncko, je mi 46 let, jsem ženatý a mám dvě děti. Původem jsem Slovák, ale v Čechách žiji od roku 1989. Pálivé jídlo mám rád od mládí, a samozřejmě jak šel čas, tak jsem potřeboval čím dál pálivější. Před pár lety jsem, objevil na internetu, že v Praze vznikla první prodejna opravdu pálivých omáček. Teda takových, které se v běžné síti, nenabízí. Takřka ihned jsem ji navštívil, a učinil první krok do „pekla“ . Po nákupu jsem zjistil, že existují podstatně pálivější věci, než tabasco, a začal jsem experimentovat. Pak jsem zjistil, že v Praze proběhla soutěž „Plechová huba“, a napadlo mně, že bych se mohl do dalšího ročníku přihlásit. Přišel jsem jako náhradník, a ke svému překvapení jsem vyhrál. No a pak už to šlo tak nějak samo. Do prvního ročníku Chilližrouta mně pozvali organizátoři, povedlo se mi také vyhrát, no a dál už to nejspíš znáte.

V ročníku 2012 jste byl první a loni těsně druhý. Co vás během soutěže nejvíce motivovalo?

Největší motivací bylo zkusit, co ustojím.

Můžete nám popsat pocity během samotné soutěže? Je to velký adrenalin? A jaký moment je nejhorší?

Adrenalin je to obrovský. Posoudit to může jen ten, kdo si k soutěžnímu stolu sedne. Já sám jsem několikrát prohlásil, že mít soutěžní pokrmy doma na stole, rozhodně bych se nedostal ani do poloviny soutěže.

V rozhovoru s organizátorem akce Petrem Klemešem jste řekl, že nejíte extrakty. Ty však bývají v pokročilých kolech Chilližrouta. Není to pak velký šok?

Šok to je, ale tím že bych se ládoval extrakty, by se podle mého názoru nezmenšil.

Když si vybavíte sezení na lavici soutěžících, jak hodnotíte atmosféru? Byla zde nějaká rivalita? Zdálo se, že jste se navzájem povzbuzovali.

Myslím že jistý pocit „spolutrpitelství“, převažoval nad rivalitou. Můj respekt patří každému, kdo si k soutěžnímu stolu sedne, bez ohledu na to, kdy a jak ho opustí.

chillizrout1

Do soutěže jste se přihlásil i letos, kdy vás bude 50. Připravujete se nějak? Jde to vůbec?

Nepřipravuji, a myslím, že to ani nejde.

Jaké je vaše oblíbené pálivé jídlo? A mohl byste nám prozradit i nějaký váš recept?

Chilli Con Carne, Vindaloo. Já si dělám velmi jednoduché, přitom velmi syté jídlo. Vepřový bůček, pokud možno libovější, drcená rajčata (případně kečup), sójové boby a nějakou papričku. Čím pálivější, tím líp. No a to je celé.

Jak to vlastně máte doma? Má i manželka ráda pálivé jídla nebo si je připravujete sám a jen výjimečně?

Manželka má ráda ostřejší věci, ale mojí plechovou hubu nemá. Když uvaří něco, co bych chtěl mít pálivé, tak si to dochutím sám.

V souvislosti s předchozí otázkou by mě zajímalo, kolik máte doma papriček a omáček? Omáčky nejsou nejlevnější, tudíž pokud si je nevyrábíte, dokážete říct, kolik do toho přibližně investujete?

Tak omáček mám kolem dvaceti, něco jsem koupil, něco dostal od kamarádů, no a papriček většinou tak šest, sedm, druhů. Rozhodně nejsem Mičurin, jako někteří z Chilližroutů. Já jsem hlavně konzument :-)

Na závěr vás poprosím o nalákání našich čtenářů, aby se přišli podívat na Chillibraní.

Milí čtenáři, přijďte se podívat, protože tolik trpících a zvracejících lidí jen tak nikde neuvidíte. Navíc Vás bude hřát pocit, že vy si žaludek pro pochybnou slávu huntovat nemusíte.

Děkuji za rozhovor!

Rádo se stalo.

chillizrout 3

Nezapomeňte, Chillibraní se koná 6. září v areálu koupaliště Riviéra.

Více informací a zdroj foto: chillibrani.cz


 

Přihlášení



Banner

Vznešená vyrovnanost hvězdné kariéry Dagmar Peckové pokračuje i po 43 sezónách

Vypadá to, jako by dosáhla met, přetěžko posunutelných dál. Ve svém žánru si udržovala několik desítek let pozici, u níž jsme nikdy zcela jasně neodhadli, není-li právě tou první – podle čeho se určuje nejtalentovanější a nejúspěšnější česká pěvkyně v zahraničí. Přitom vznešená vyrovnanost umělecké úrovně Dagmar Pecková pokračuje i v době, kdy „sestoupila“ z mezinárodních jevišť a pódií, ale přitom je stále hvězdou.

Otřesné svědectví o morálce dnešní doby

Možná vám to bude znít nadneseně, ale takový dojem ve mně zanechalo čtení knížky „Férová práce“ Kim Scottové. Sice píše o Americe, nemyslím si však, že u nás to bude o mnoho lepší. Nevím, jak je to v Česku s platy, zda je mzda mužů tolik odlišná od mzdy žen jako tam, avšak sexuální morálka, podle zjištění poslední doby (případy Feri, Cimický nebo šetření na vysokých školách), je přinejmenším stejná.


Jan Melvil Publishing
Banner

Hledat

Rozhovor

Martin Lihač: K21 je pro mě nástrojem, kterým bych rád zúročil své zkušenosti a využil je pro dobrou věc

Lihac perexV redakci internetového magazínu Kultura21, který si klade za cíl přinášet co největší objem kvalitních informací z kulturní sféry, se za dobu jeho trvání vystřídalo již mnoho redaktorů. Ti skalní zůstávají věrni kme...

Videorecenze knih

Anketa

Červen, Mezinárodní den dětí, Světový den hudby. Co pro vás hudba znamená, vnímáte ji od dětství?
 
Banner

Co se stane, když naše vnitřní dítě mrzne?

Mít nějaký životní plán. To je to, co starší generace očekává od svých potomků. Jasnou vizi, do detailů promyšlenou cestu, po které by šli. Potomkové však nic takového nemají. Ano, vědí, co nechtějí, ale není jim jasné, jak by vlastně se svým životem měli naložit. Důležité je ale pro ně pořádně se vůči rodičům vymezit. Tyto rozdíly v očekávání pak způsobují střet generací, ve kterém není ani vítězů, ani poražených. A někde v tom všem zmatku mrzne naše vnitřní dítě…


divadlodisk.cz

Čtěte také...

„Pomoc druhým mě naplňuje radostí. To co dělám, má opravdu smysl!“ Nemoc je řeč naší duše

hana 200Statenice – O alternativních metodách léčení toho zaznělo již mnoho. Jedni je zavrhují a jiní na ně nedají dopustit, protože jim pomohly vyřešit problém, který je dlouhodobě trápil. V malebné obci nedaleko hlavního města žije Ing. Hana Mesiereurová, ...


Literatura

Čtení (nejen) na záchod…aneb dejte šanci Povídkám toaletním

200litOliver Burian je muž mnoha profesí. Pracoval například jako výtahový technik, průvodce cestovního ruchu nebo jako ředitel jazykové školy. V mládí se dokonce aktivně věnoval sportu. Od letošního roku si do kolonky „Povolání“ může hrdě napsat...

Divadlo

Komediomat začal novou sezónu zostra!

komediomat atomPrázdniny se přehouply a nejen ve Zlíně začala nová divadelní sezóna. Právě v rámci ní se v Baťově městě opět ukázala improvizační show Komediomat, která sice bojovala s hranicí morálnosti, ale o to byla vtipnější.

Film

Akira Kurosawa a jeho filmy

kurosawa 1Je zajímavé, že z klasiků japonské kinematografie je u nás nejvíce a vlastně jako jediný znám právě Akira Kurosawa. Naproti tomu tvůrci jako Kaneto Šindo, Jasudžiro Ozu nebo Kendži Mizoguči, jakkoli též celosvětově uznávaní, jsou u nás pomíjeni. Na roz...