Nový klip pro Sámera Issu natočí režisérka Ivanna Benešová!

Nový klip pro Sámera Issu natočí režisérka Ivanna Benešová!

Tisk

ivana benesova200Známý český zpěvák se chystá vydat klip k písni Sýria. Jako režisérku si vybral Ivannu Benešovou, která má za sebou několik klipů, reklam a také kontroverzní dokumenty jako Zneužívaný či Jak se dělá porno. Dá se tedy očekávat, že spolupráce se Sámerem Issou, který vystupoval i s takovou hvězdou, jakou je Stevie Wonder, přinese další nepřehlédnutelné dílo. Točit se bude v Tunisu, a mimo jiné i v poušti na Sahaře.

 

 

Píseň, která je žánrově něco mezi popem a etno hudbou, vypráví o současné tragické situaci v Sýrii. V zemi, kde má zpěvák své rodné kořeny, v současné době panují nepokoje a občanská válka. Skladbou i klipem chtějí tvůrci na tamní nelichotivou situaci upozornit.

Natáčení proběhne v Tunisu, kam celý štáb pozvala partnerská cestovní kancelář Best Reisen. Zajímavostí je, že k natáčení, které proběhne mimo jiné také v nehostinných podmínkách největší světové pouště, si s sebou Sámerův a Ivannin desetičlenný tým bere jednu fanynku. „Na velké předodletové párty vylosujeme jednu fanynku, která poletí s námi. Jestli si ale holky myslí, že dostanou jen dovolenou zadarmo a budou se dívat, jak ostatní pracují, jsou na omylu. Vítězka se stane regulérním členem štábu a po zaškolení bude pomáhat na pozici klapky,“ vysvětluje režisérka.

ivana benesova1

Ona zmiňovaná párty před odletem se koná již ve středu 19. června v klubu Solidní jistota v Praze. A nemoderuje ji nikdo jiný než Sámer Issa a Ivanna Benešová. Mezi hosty, kteří na akci vystoupí, je třeba Martina Balogová a houslista Michal Hejč.

Klip se bude točit týden, zhruba další týden potrvá postprodukce a v polovině července bude zveřejněn. Součástí klipu budou i trikové záběry, jak už bývá u tvorby této režisérky zvykem.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Divadlo je magické, a jakmile mu jednou propadnete, je to láska na celý život

archiv Bára Kodetová 2Hraje, zpívá, je maminkou tří nadaných dcer. Sama pochází z rodiny s bohatou hereckou tradicí, a tak již od dětství byla Bára Kodetová přesvědčená, že bude herečkou. Vždycky ráda zpívala, al...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Aký bol festival Ad Fontes Musica?

ad fontes200Festival Ad Fontes Musica k prameňom hudby sa uskutočnil 17.júna pri prameni Kubranskej kyselky. Na deti aj dospelých čakal zaujímavý program.

...

Literatura

Po strništi bos Zdeňka Svěráka

200litMiluji vůni nových knih. Některá voní méně a některá více. Tato útlá kniha je zrovna z těch, do kterých zabořím nos a dlouze nasávám.

...

Divadlo

Koulí za světový mír

Koule TomicováPolických hesel a deklamací na téma budování světového míru jsme si kdysi užívali po plných doušcích. Mezi oblíbená patřila i ta, jež zviditelňovala úspěchy československých sportovců. Co už ale nezmiňovala, byla cena, kterou bylo za úspěc...

Film

Znovu ožívá Prokofjevova pohádka Péťa a vlk

petr-a-vlk 200Česká televize zase prokázala ignoranci v používání názvů. Pod drnčivým, neosobně znějícím, protože z angličtiny přeloženým titulem Petr a vlk se totiž skrývá Prokofjevova skladba odjakživa ...