Williama Wistinga čeká další případ

Williama Wistinga čeká další případ

Tisk

na dne 200V nakladatelství Kniha Zlín vyšla další detektivka s komisařem Williamem Wistingem. Tentokrát se jedná o jedenáctý díl s názvem Na dně.

 

 

Během jediného letního týdne vyplaví moře na pláž poblíž Stavern postupně čtyři levá chodidla obutá v teniskách. Na této situaci je něco podezřelého a policie tak musí zjistit, kde jsou těla, kdo je takto znetvořil a proč? Od podzimu jsou pohřešováni tři důchodci a jedna psychicky nemocná žena, což může být jistým vodítkem. Vyšetřovatel William Wisting si s případem zpočátku neví rady, čelí zdravotním problémům a navíc má starosti o svou dceru Line. Ta přijíždí, aby napsala článek založený na rozhovorech se zločinci, kteří byli odsouzeni k dlouholetému vězení.

Jak je u autora zvykem, tak policejní i novinářská práce se opět v určitém okamžiku protnou. Tento scénář je u Horstových knih stále stejný, ale čtenář si na to rychle zvykne. V tomto případě se mi linka dcery Line však zdála trochu upozaděná, což je škoda. Ale sledovat její novinářskou práci i životní vývoj mě stále baví. Stejně jako číst další a další knihy Jørna Liera Horsta.

Jeho styl jsem si oblíbila, i když je podle mě trochu jiný než ostatní skandinávská krimi. Především tedy není tak surový, ale rozhodně si potrpí na krátkých kapitolách a čtenářům servíruje promyšlené příběhy i zápletky. V tomto ohledu je pozitivní také fakt, že sám pracoval jako vyšetřovatel a vše je rázem ještě uvěřitelnější.

V případě Na dně mi tentokrát námět nepřišel nikterak originální, nebo jsem od něj zkrátka čekala více. Ale rozhodně se jednalo o velmi dobrou a čtivou knihu, kterou jsem zhltla jako malinu za dva večery.

Jørn Lier Horst je norský spisovatel, který vystudoval policejní akademii, psychologii a kriminologii a 20 let pracoval jako vyšetřovatel. Od roku 2013 se je spisovatelem na plný úvazek a drží se žánru detektivek. Hlavního vyšetřovatele Williama Wistinga, uvedl na scénu již ve své první detektivce v roce 1995 a doposud v této sérii vzniklo 10 knih.

na dne

Na dně
Autor: Jørn Lier Horst
Překlad: Kateřina Krištůfková
Žánr: detektivka
Nakladatelství: Kniha Zlín pod značkou Albatros Media
Rok vydání: 2019
Počet stran: 304
Hodnocení: 90 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/47171189/na-dne/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Slon v Polívce vychází na CD a více o prozrazuje Jiří Holub

holub 200Přinášíme vám rozhovor s Jiřím Holubem, který je nejen o jeho počinu Slon v polívce.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Britská detektivka - Smrt v sutinách

smrt v sutinach 200Nakladatelství Moba nám v lednu vydalo knihu známé britské autorky Ann Grangerové Smrt v sutinách. Klasická detektivka z anglického venkova potěší všechny milovníky detektivních příběhů!

...

Literatura

Bylinkomilové pozor! Herbář - Přírodní lékárna

herbar bylinky z klasterni zahrady perecNakladatelství Esence vydalo v říjnu naprosto úžasnou knihu o bylinkách s názvem Herbář – Přírodní lékárna. Původně italská kniha, která vyšla loni, nabízí informace, rady a prakti...

Divadlo

Na jeviště Městského divadla s ladnou grácií šelmy vtrhl Tracyho tygr

200divV sobotu 9. listopadu 2013 se v komorním prostředí Studia Z ve zlínském Městském divadle uskutečnila již čtvrtá premiéra této divadelní sezóny. Dlouho dopředu vyprodaný sál se zatajeným dechem sledoval peripetie Thomase Tracyho a jeho tygra. Tato dvojka...

Film

Film S tebou mě baví svět slaví čtyřicáté narozeniny

s tebou me bavi svet 200Každý rok se těšíme, až jej budou o vánočních svátcích vysílat. Film o rodinné výpravě na chalupu v beskydských horách, kde děti zažívají zimní dobrodružství spolu s jejich tatínky. Řeč je o nepřekonatelném díle Marie Poled...