HumbookFest odstartoval předprodej a zveřejnil kompletní program

HumbookFest odstartoval předprodej a zveřejnil kompletní program

Tisk

Humbook maláPrávě dnes odstartoval předprodej vstupenek na literární festival pro mladé s názvem HumbookFest. Pořadatelem již čtvrtého ročníku je opět společnost Albatros Media a její přidružená nakladatelství. I tentokrát se můžete těšit na bohatý program, který nabídne řadu besed či autogramiád. Akce se bude konat 5. října v Kongresovém centru Praha na Vyšehradě.

Jednoznačně největším lákadlem je dvojice zahraničních autorů Mary E. Pearson a Jay Kristoff. Oba se objeví na festivalu hned několikrát, představí své knihy a prozradí zajímavosti ze své práce i života. Můžete se těšit i na autogramiády těchto literárních hvězd. Mary E. Pearson vám určitě ráda podepíše některou z knih série Letopisy Pozůstalých nebo nedávno vydaný Zlodějský tanec. A Jay Kristoff svým autogramem zase poctí pozitivně hodnocenou Nikdynoc nebo knihy z řady Akta Illuminae.

Humbook velka

Celkový program toho ovšem nabízí daleko více. Můžete se těšit na mnoho mladých a perspektivních spisovatelů. Jednou z nich je například Martina Čekalová, které v září vyjde její debut Město duší. Vydává ho právě ve spolupráci s festivalem pod značkou HumbookStart, která pomáhá začínajícím autorům.

Nebudou chybět ani výherci literární soutěže Hvězda inkoustu Alžběta Bílková, Kateřina Šardická a Petra Podolová. Třeba se od nich dozvíte, jak napsat svůj vysněný young adult román. Besedy se zúčastní i knihovník a spisovatel Míla Linc.

Na festivalu můžete vidět i Lenku Dostálovou, Pavla Renčína, Thea Addaira nebo modelku Veroniku Kašákovou.

Hodně přitažlivým bodem programu bude i beseda s dvojicí zpěváků Pavlem Calltou a Raegem, kteří na podzim chystají své první knihy. Samozřejmě v nich půjde hodně o muziku, ale zároveň se snaží i motivovat v překonávání životních překážek. Oba totiž mají za sebou nelehkou minulost, ve které se museli potýkat s řadou zvratů.

Samozřejmostí jsou potom stánky s knihami i občerstvením, stanoviště partnerů festivalu a řada dalších aktivit.

Kompletní program najdete na stránkách festivalu Humbook.

Vstupenky můžete zakoupit na www.ticketstream.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jana Boušková: „Nad osobní kontakt s publikem nic není.“

Bouskova 200Rozhovor s harfistkou světového formátu Janou Bouškovou, která je neúnavnou patronkou festivalu Klášterní hudební slavnosti. Letošní 15 ročník má od 27. června do 13. září na programu symbolických 15 koncertů.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Motelové kroniky. A kolem vás se začne vlnit cesta.
ImageMotely, ty by toho mohly navyprávět, možná vám teď blesklo hlavou. Nedejte se však zmást. Motelové kroniky amerického dramatika, spisovatele, hudebníka, scenáristy, herce a režiséra Sama...

Literatura

Zpověď – Z děcáku až na přehlídková mola

zpoved200„Jsem přesvědčená, že jsem byla v dětském domově a prožila všechny ty okamžiky právě proto, abych dnes mohla pochopit ostatní opuštěné děti a abych jim mohla nabídnout pomoc, jsem jedna z nich, a i když existují nepochybně děti, které mají silnější...

Divadlo

Jak se francouzská revoluce proměnila v povyk

1789 200Národní divadlo v Praze si umanulo, že bude uvádět experimentální hry - a vylézají z toho příšernosti. Čekání na Godota se změnilo v pitvořivou roztlemenost, ze slavného experimentálního počinu Ariane Mnouchkinové 1789 aneb Dokonalé štěstí režisér Vl...

Film

Blíží se Dny evropského filmu

DEF logoPoté, co v Česku zanikl Febiofest (na Slovensku se udržuje dál), zpřístupňují filmové dění aspoň v evropském prostoru jednak výběr festivalových děl Be2Can a 3Kino zaměřené na střední Evropu, případně přehlídky francouzsky, italsky či španělsky mluvených...