Užijte si čas s Terezou Bebarovou

Užijte si čas s Terezou Bebarovou

Tisk

cas na tebe 200Tereza Bebarová se v rámci současné situace rozhodla zrealizovat lifestylový a hobby pořad s názvem Čas na TE.BE. Ten je založený na rozhovorech se zajímavými a nadanými lidmi a není tak divu, že z něj vzešla kniha Čas na TE.BE pro všechny, kteří se chtějí nechat inspirovat.

 

 

 

Pořad začala Tereza Bebarová natáčet v květnu 2020 a začal se vysílat v srpnu. Při vydání knihy m za sebou přes 80 dílů, hromady napečených buchet, kolářů, domácích housek a rohlíků a desítky rozhovorů s hosty. „A já mám obrovskou radost, že se nám navzdory složité době daří podporovat talenty, nápady a potenciál spousty inspirativních osobností. Vzájemně se propojovat a hledat v nových podmínkách příležitosti pro nás všechny. A to je i důvod vzniku této knížky, která se doufám stane i pro velkou řadu z vás pozitivním povzbuzením v komplikované době,“ píše autorka v úvodu.

Kniha pokračuje vzpomínkou na babičku Františku a následuje moc milý rozhovor s Josefem Maršálkem, který je vrchním kuchařem pořadu. Hned na jeho první recept na obrácený ananasový koláč z Mauricia jsem dostala chuť. Další rozhovory jsou s nejrůznějšími hosty: navštívíte Tátův sad vonící jablky i přes stránky knihy, inspiruje vás návrhářka Tina Bok, Dara Ermisová z Dara bags a poznáte spoustu šikovných tvůrců s plnou hlavou nápadů. Jistě vás zaujmou mozaiky, tkaní, energické obrazy, papírové květiny nebo věnce a další dekorace. Zajímavým zpestřením pro mě byl například rozhovor s Václavem Vydrou nebo nadšeným a úspěšným chovatelem morčat Petrem Tejmlem.

Na knihu Čas na TE.BE jsem se těšila, ale neměla jsem od ní nějaké vyšší očekávání. Byla jsem zvědavá, co se dozvím nového a čím se budu moci inspirovat. Přehlédla jsem informaci, že se má jednat o titul psaný ve formě rozhovorů, ale to vůbec nevadilo. Právě naopak mi to vyhovovalo a moc mě bavilo poznávat takto různé lidi a kochat se jejich názory i výtvory. Recepty a návody na koncích kapitol pak byly příjemnou třešničkou na dortu.

Čtení jsem si zkrátka moc užila a vychutnala si ten svůj čas s Terezou Bebarovou, což byl jistě účel!

Tereza Bebarová je oblíbená česká herečka a moderátorka, která se narodila v Bohumíně v roce 1975. Už od školky vystupovala ve školních besídkách, bylo tedy jasné, kam povedou její kroky v pozdějších letech. Vystudovala konzervatoř v Ostravě. Během studia hrála v Divadle Petra Bezruče a v Divadle loutek. Po úspěšném vystudování získala angažmá v divadle Aréna a poté v Národním divadle moravskoslezském. Následně získala angažmá v pražském Divadle Na Fidlovačce. Za svou roli Funny v muzikálu Funny Girl získala v roce 2006 Cenu Thálie. Od té doby ztvárnila bezpočet zajímavých rolí, jak v divadle, tak i ve filmu či televizi. Úspěšně se věnuje dabingu, je držitelkou prestižní ceny Františka Filipovského a jednou z nejvyhledávanějších narátorek v oblasti audioknih. V roce 2019 moderovala úspěšnou show Peče celé Česko a od roku 2020 je moderátorkou vlastního pořadu Čas na TE.BE.

cas na tebe

Čas na TE.BE
Autor: Tereza Bebarová
Žánr: hobby, osobnosti, moderní žena
Nakladatelství: XYZ (Albatros Media)
Rok vydání: 2021
Počet stran: 288
Hodnocení: 80 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/64558763/cas-na-te-be/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Markéta Harasimová

MH200Markétu Harasimovou znám poměrně krátkou dobu, ale po přečtení jejího románu Poháry touhy se mi tak nějak dostala pod kůži. A protože jsem ji chtěla poznat víc, zrodil se tento rozhovor:

 

 

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Pláč němého boha Terezy Matouškové má pokračování

PNB banner instagram FINAL 2Intrikánka hledá ve vyhnanství pevnou půdu pod nohama. Tyran začíná utahovat smyčku okolo vzbouřenců. A ze zapomenutých podzemních tunelů plných ztracené technologie se na povrch již b...


Literatura

KOMIKS TICHOŠLAP mě donutil kreslit

Tichoslap 200Kvůli muži svého srdce dělají ženy častokrát podivuhodné věci, natož jedná-li se o neobvyklého superhrdinu! Když se mi dostal do rukou komiksomán Tichošlap autorů Sylvy Lauerové a Jiřího Cardy, stále jsem přemýšlela, jak recenzi tentokrát p...

Divadlo

Molierova klasika přešitá podle vzoru dnešní společnosti má pořádné grády

misantrop 200Misantropa hraje kde kdo. Každý ho zná a alespoň jednou za život by ho měl v divadle vidět. Nutně to však nemusí být hra posazená do tehdejší doby. Hrát ho ale ve svetrech se sobem na hrudi a z původního textu zachovat pouze jm...

Film

Bresson o Bressonovi aneb režisér sám o sobě
Bresson perO francouzském režiséru Robertu Bressonovi dlouho kolovalo mylné datum narození: nepřišel na svět v roce 1907, jak lecjaké příručky tvrdily, nýbrž o šest let dříve – a dožil se bezmála stovky. Většinu z jeho celkem 13 celovečerních filmů jsme mo...